Napisano 25 Listopad 201014 l Witam wszystkich forumowiczów. W końcu zmusiłem się i postanowiłem założyć własną teczkę. DP zajmuję się od niedawna, prace przedstawiam poniżej. Nie ma ich jeszcze co prawda dużo, ale nadrabiam :). Właściwie do digitalu "namówił" mnie max3d.pl, kiedy to przez przypadek wpadłem na to forum, i zobaczyłem jakie świetne rzeczy tu tworzycie. W miarę możliwości staram się uczyć na cyfrowych błędach, a teczka, mam nadzieję, będzie uaktualniana o nowe prace. Pozdrawiam serdecznie. [ATTACH=CONFIG]83908[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]83909[/ATTACH] Edytowane 22 Styczeń 201213 l przez Aryk
Napisano 25 Listopad 201014 l Ludziom z reguły parę lat zajmuje dojście do takiego poziomu, więc myślę sobie że albo wcześniej sporo lat pracowałeś z tradycyjnymi farbami albo robisz sobie z nas jaja :) Tak czy owak według mnie jest zupełnie do rzeczy, chociaż brakuje troszkę takiego typowego dla dp efekciarstwa. Sam w sumie nie wiem czy to dobrze czy źle ;)
Napisano 25 Listopad 201014 l Autor Heh, w żadnym wypadku nie robię z nikogo jaj :) Napisałem że dp zajmuję się od bardzo niedawna, i to jak najprawdziwsza prawda :) Fakt faktem że od lat pasjonuję się rysunkiem, najlepiej się w nim czuję. Dużo bardziej męczę się natomiast z kolorem, który jest dla mnie niezłym wyzwaniem. Masz rację co do efekciarstwa. Nigdy nie robiłem takich rzeczy jak te w dp, plus jeszcze obycie z programem (dawniej nigdy w życiu nie miałem tyle pędzli pod ręką, heh). Jednak DP najpierw stało się dla mnie niesamowitą odskocznią od innych technik, a teraz, przynajmniej na chwilę obecną jest na równi. Pozostaje ćwiczyć, ćwiczyć i wrzucać nowe pracki :) Mam nadzieję że jakoś dam radę, pozdrawiam!
Napisano 25 Listopad 201014 l Jedno co sie rzuca od razu w oczy to problem z fakturami. Wszytko mazasz jednakowo szorstko czy to skora czy metal czy kawal gleby. Sprobuj wziac na warsztat jakies prawdziwe rzeczy z referencji foto, albo z natury i uwaznie je przeanalizowac pod wzgledem odbijania swiatla.
Napisano 25 Listopad 201014 l piękny start, pilnuj "geometrii" w postaciach i w pozostałych elementach.
Napisano 25 Listopad 201014 l ja nie wiem czemu ty tu jeszcze malarstwa i rysunku nie wrzuciłeś to dopiero gniecie...
Napisano 25 Listopad 201014 l To co mi najbardziej do gustu trafia to rysunek w drugiej pracy i to jak pracujesz z kolorem w trzeciej. Reszta taka oklepana trochę. No może poza kompozycją pierwszej. Powodzenia :)
Napisano 25 Listopad 201014 l Jak Thx pisze -pilnuj geometri i formy generalnie bo takie to wszystko rozchwiane w rozne strony. Przy kolorach pomagaja rozne tryby mieszania - overlay czy hard light to potega ;] Witamy na forum, bardzo zacny start.
Napisano 26 Listopad 201014 l Witamy na forum :) Trzeba przyznać że wejście masz całkiem ładne :) Pierwsze trzy prace mają jakiś taki niesamowity klimat; miejscami Ci sie perspektywa rozchodzi, ale czytam to jako celowy zabieg, bo wygląda to naprawdę dobrze. Widać, że ważny dla Ciebie jest kolor, a eksperymenty z kompozycją wychodzą na korzyść. No nic, czekamy na więcej ;P
Napisano 27 Listopad 201014 l Autor Dziękuję wszystkim za komentarze, porady, krytykę i ciepłe słowa. Teraz muszę się trochę zająć dyplomem na uczelni, heh, więc zostawiam na razie zaczęte dp, ale niebawem postaram się dodać nowe prace (jak tylko w pracowni zaakceptują mi nowe projekty, heh). Coyote: Mojego malarstwa czy rysunku raczej, przynajmniej na początek, jakoś tak nie chcę tutaj wrzucać, heh, to troszkę inna bajka, ale może kiedyś się skuszę. Pozdrawiam serdecznie!
Napisano 28 Listopad 201014 l Autor Witam, wiem że dopiero co napisałem że muszę projekty nowe na dyplom szykować ale nie mogłem się opanować i czegoś nie maznąć, co prawda mało czasu teraz ale zawsze, heh. Pozdrawiam.
Napisano 28 Listopad 201014 l Digital masz fajny, ale rysunki i malarstwo w portfolio są jeszcze lepsze. Jak się jeszcze trochę pobawisz medium cyfrowym, to będzie z ciebie niezły kozak...
Napisano 17 Grudzień 201014 l Autor Witam ponownie, czas na mały upload, może nie jest świąteczne ale zawsze :) Pozdrawiam!
Napisano 18 Grudzień 201014 l świetna robota, jedyne do czego można sie uczepić to rycerz upadający po lewej, coś mu anatomia padła lub to wina nieco płaskiej zbroi. niemniej , gratulować tak szybkiego progresu
Napisano 22 Grudzień 201014 l Koleś w środku ma skopane proporcje, ale tak, to całościowo fajnie. pozdrawiam
Napisano 22 Grudzień 201014 l Autor Dzięki za komentarze i krytykę, macie pewnie rację co do tego gościa w środku :) do końca nie byłem pewien co z nim jest nie tak. Wszystko było malowane z głowy, bez refek, jedynie twarz na pierwszym planie to trochę autoportrecik z lusterka położonego obok kompa, heh, swoją drogą miałem z tym niezły ubaw (ogólnie to nie mam dziary na czole itp :). Pozdrawiam, każda porada i opinia jest pomocna :)
Napisano 6 Styczeń 201114 l Autor Kolejna próba namalowania czegoś, heh. Ostatnia pracka nakręciła mnie na lekko średniowieczny klimacik no i takie coś się zrodziło.
Napisano 6 Styczeń 201114 l Poprzednia była o niebo lepsza, kolor i klimat bardzo dobrze oddany. Ta ostatnia spuściła z tonu, nie wiem co to za półokrągłe kształty, gdzie one są, blisko czy daleko? Zupełnie ich nie czytam. Za to ten las w tle przedni. W każdej Twojej pracy mankamentem jest jej czytelność i co za tym idzie kompozycja. Panuje duży chaos, oczy nie są kierowane tam gdzie powinny i historia się rozpada. - W obu pracach nie mam pojęcia co się na nich dzieje, nie ma żadnej logicznej narracji dla mnie.
Napisano 6 Styczeń 201114 l dziwna kamera, prezentacja otoczenia i postaci i ten rycerz który kuca żeby się zmieścić cały na obrazku tak to czuje, jakość dobra ale ten kucający dziwny
Napisano 20 Luty 201114 l Autor Cześć, mały upload: pozdrawiam. Edytowane 22 Styczeń 201213 l przez Aryk link cudem wygasł
Napisano 20 Luty 201114 l oho, kolejny wymiatacz na forum Zeby nie bylo, obrazek jest swietny, tez tak chce malowac :)
Napisano 22 Luty 201114 l ojj coś niedobrego dzieje sie z perspektywą tarczy i miecza głównego bohatera
Napisano 22 Luty 201114 l Nadal wykończenie i kolor trzyma poziom, jest o niebo czytelniej niż w poprzednich. Ale te wieże w tle wydają się płaskie, to chyba jedyny mankament jaki zdołałem zauważyć. Odrobina pracy nad bryłą i perspektywą i będzie rewelacyjnie.
Napisano 25 Luty 201114 l Tarcza rzeczywiście trochę zwichrowana, ale jest o niebo lepiej z przestrzenią w tym obrazku niż w poprzednich pracach. Szczególnie ciasne kadry wypadały trochę 'płasko' a tu: Fajna praca:)
Napisano 26 Luty 201114 l Brakuje przestrzeni. Jest płasko. Spłaszczają je w wielu miejscach tekstury. W niektórych miejscach też konturowe światło, które nie jest konsekwentne. Jednocześnie tak intensywny rim light nie pasuje do tak lekko oświetlonej sceny Daj trochę oddechu... miejsca gdzie może oko odpocząć. O tarczy już wspomniano. Postacie nie siedzą w perspektywie. Owale na wieżach są źle skonstruowane. ...Praca ma ogólne odczucie naprawde ok. Jest potencjał i szkoda, żeby ją psuły takie detale. Brushwork masz fajny, ale... niebo nie powinno mieć takiej samej faktury jak zamek, bo to strasznie spłaszcza przestrzeń.
Napisano 10 Styczeń 201213 l Autor Cześć, Dawno nic nie wrzucałem, na razie i tak nie ma opcji na dodanie tego co świeże, więc poleci trochę starszych rzeczy, pozdr! Ilustracje realizowane dla Trynet.pl
Napisano 10 Styczeń 201213 l o, to już wiem kto te pracki robił! :D Widziałam część na stronce wydawnictwa Pentakl a część na wordpressie Racial Warsów :D Ta z mnichami szczególnie mi się podobała :) Fajne te rzeczy, jednak na tych enviro jest wszytsko takie trochę wyblakłe. Nie mniej jednak good stuff bro z teamu XD
Napisano 10 Styczeń 201213 l Autor Hehe, dzięki Telthona :) Nie ma co się tłumaczyć z błędów, zresztą sam ich widzę całą masę że prawie z caps lockiem bym to napisał :) Szkoda że póki co tak mało można publikować :) Naprawdę z chęcią wrzuciłbym nowsze pracki, a w szczególności te z których człowiek jest bardziej zadowolony :) no ale cóż :) pozdr!
Napisano 10 Styczeń 201213 l no, mnie wręcz rozwala. wiesz ile ja mam smoków ukończonych?! nie moge ich pokazać. a jak bede mogła to pewnie też już bede widziała mase błędów... więc to już nie to samo... wiesz. kończysz świeżo prace, praca ma pare dni i ją pokazujesz i dostaje sie konstruktywną krytyke i człowiek sie cieszy. a przy takiej pracy komercyjnej z laggiem czasowym w updatowaniu galerii i teczki to człowiek pokazuje i musi świecić oczami za błędy sprzed pół roku, które już SAM widzi, ale ich nie poprawi bo już "po ptokach" :P
Napisano 22 Styczeń 201213 l Autor Cześć, mały upload szybkich obrazków zalegających na dysku, pozdr.
Napisano 22 Styczeń 201213 l motel fajny, w drugim za dużo ostrości na całości, traci na autentyczności, wręcz nasuwa stwierdzenia że to klejone z fotek albo tekstur, w dalszych planach przydałoby się odpuścić aż taki detal i ostrość, ziemia zlewa się ze skałami... pozdro
Napisano 22 Styczeń 201213 l Autor Hehe, aż Ci się zrymowało Rotcore :) ale fakt, w drugim bawiłem się z tego co pamiętam dużo teksturkami, przesadziłem pewnie z nimi, co by nie było, każde ćwiczenie jest dobre jak się z niego jakieś wnioski wyciąga :) pozdr.