Smoku Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 (edytowane) Można używać kanału przezroczystości(opacity) ponieważ sprzęty AGD mają różne szklane elementy. Edytowane 29 Grudzień 2010 przez Smoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 28 Grudzień 2010 Share Napisano 28 Grudzień 2010 fajny temat może uda się coś wyskrobać :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominick Napisano 28 Grudzień 2010 Share Napisano 28 Grudzień 2010 nie wiem czy wszystko ok jeżeli chodzi o reguły bo to mój pierwszy raz jak coś źle to mówcie.. czas pracy ok. godziny Prodziż...sorry bardziej prĄdziż na prąd prądziż :) Uploaded with ImageShack.us"] Uploaded with ImageShack.us[/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 28 Grudzień 2010 Share Napisano 28 Grudzień 2010 Dominick: Były gołąbki na święta?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 Ja też zacząłem coś robić ale wedle słów: Nie bój się myśleć na większą skalę. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sikorski21 Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 witam ^^ to ja będę drugi :) tzw. małe AGD - parowar :) na przykrywkę nie starczyło czasu........nie dałem opacity chociaż powinno być przeźroczyste , bo pamiętam że były jakieś hece w tej kwestii a nie jest nic na ten temat powiedziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 29 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2010 Wolno używać opacity, ponieważ sporo sprzętu AGD ma szklane elementy jak sokowirówka czy Twój parowar.:) Jak masz czas to zmień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajrus Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 (edytowane) Lodówka dla studenta xD 48minut pracy (bo kolacje jadłem w połowie xD) kiepska jakość teraz bo usunąłem poprzednie ss-y i zrobiłem sklejke tych z is-a Edytowane 29 Grudzień 2010 przez sajrus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sikorski21 Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 Myślę Smoku , że miałeś też na myśli przeźroczyste elementy plastykowe :) tak dodaję , żeby nie było niedomówień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 29 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2010 (edytowane) Myślę Smoku , że miałeś też na myśli przeźroczyste elementy plastykowe :) Tak, tak :) EDIT: Sajrus wrzuć siatkę na jeden obrazek z clayem. Edytowane 29 Grudzień 2010 przez Smoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 nie starczy czasu, szykujemy się na sylwestra :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek6896 Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 to i ja cos zprobuje zrobic;p zabieram sie do pracy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 No to i ja cos dodam :) Czas jakies 85min z przerwami na przegladanie neta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 Das ist clay? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 Chyba tak, jeden material dla calosci matowy, i 3 swiatla. Nie ma tu zadnych textur czy roznych materialow. W poprzednich edycjach tez tak robilem, i bylo okeej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 29 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2010 Potwierdzam. Nie mam nic przeciwko renderom w clay. Fajny mikser Maciek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 Wygląda super. Aż się prosi o kontynuację poza speedem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 szalejecie z tym trzymaniem sie zasad, za niedlugo dasz view grabera i bedzie ze uzyles nie takich mat, zenujace...... @maciek.m - no to jak narazie masz moj glos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 szalejecie z tym trzymaniem sie zasad, za niedlugo dasz view grabera i bedzie ze uzyles nie takich mat, zenujace...... Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sikorski21 Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 szalejecie z tym trzymaniem sie zasad, za niedlugo dasz view grabera i bedzie ze uzyles nie takich mat, zenujace.... Każdemu podług potrzeb........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek6896 Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 mysle ze skonczylem, czas pracy okolo 75min, jest to moj pierwszy raz wiec jak cos zle to piszcie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 Wykonane w przeciągu 80 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 29 Grudzień 2010 Share Napisano 29 Grudzień 2010 Uf dobrze ze nie musze nic poprawiac:P @Jedidan12 zainspirowales mnie stwierdzeniem "Aż się prosi o kontynuację poza speedem" :) No to sie pobawilem i rezultat mozna zobaczyc w renderach testowych. Powodzenia dla reszty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczuro Napisano 30 Grudzień 2010 Share Napisano 30 Grudzień 2010 (edytowane) Równo 90 minut, niestety nie wyrobiłem się ze wszystkim co chciałem :/ Edytowane 30 Grudzień 2010 przez szczuro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modzal Napisano 30 Grudzień 2010 Share Napisano 30 Grudzień 2010 (edytowane) witam ;) ja po raz pierwszy biorę udział w speed modelingu a wiec mam nadziej ze wszystko dobrze zrobiłem nie mam pojecia czym jest clay czy jakoś tak domyslam sie ze siatka pokazanie siatki ale to nieważne ;p czas pracy wykorzystałem na maxa ale sadziłem ze więcej detali zrobię no ale cóż :) @edit okey już poprawiłem :) Edytowane 30 Grudzień 2010 przez Modzal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 30 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2010 Modzal wrzuć na jeden obrazek wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 30 Grudzień 2010 Share Napisano 30 Grudzień 2010 @szczuro - za duza szerokosc, daj w pionie, 900 px max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekd Napisano 30 Grudzień 2010 Share Napisano 30 Grudzień 2010 witam! to mój debiut w speed modelingu więc jak coś poprawic to piszcie :) 80 min młynek do kawy pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 30 Grudzień 2010 Share Napisano 30 Grudzień 2010 No to i ja się przyłącze. jest to moje pierwsze podejście do speed modellingu dlatego jesli cos zepsułem to sorki. Siatki takie dziwne bo niektóre rzeczy robiłem po ms (nie wiem czy można było modelować taką metodą, jak nie to sie usune z bitwy)No to lecimy z tym tostem:DTost w pełni wymodelowany(noise/displace, zero tekstur:D, dlatego też taka gesta siatka na nich:D)Aha jeszcze czas, robiłem to jakoś 60-70 minut (z renderem :d). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczuro Napisano 30 Grudzień 2010 Share Napisano 30 Grudzień 2010 (edytowane) @plasti: ale to jest równo 900 px :P chyba że mnie wszystkie programy graficzne oszukują :) jak bardzo chcesz mogę zmniejszyć, powiedz tylko do ilu, bo wolałbym to zachować w poziomie Edytowane 30 Grudzień 2010 przez szczuro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 30 Grudzień 2010 Share Napisano 30 Grudzień 2010 nie no ok, sugerowalem sie szerokoscia na stronce, po chwili doszlo do mnie ze moze byc zeskalowane, ale zostawilem komenta, tak wiec git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 31 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2010 Hoho widzę zamianę warty w speed modelingu. Same "nowe twarze". :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 31 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2010 No chodziło mi własnie o zmianę warty w speedzie :) Tu coś ode mnie, nie wiem czy powinienem startować skoro ostatnio wygrałem jakby ktoś miał coś na przeciwko, to nie dodam tego do sondy :) 80 minut bo max dalej odmówił współpracy " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sikorski21 Napisano 31 Grudzień 2010 Share Napisano 31 Grudzień 2010 velendil startował kiedy on zakładał nowy speed , ale nie wygrał po raz 2 więc nie wiem czy są na to jakieś zasady :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirat85 Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 Bry dzień :) A oto B(L)ENDER super robot kuchenny, najnowszy sprzęt AGD roku 3000 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 blender w blenderze 3d haha dobre:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raydley Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 Witam, dopiero co dołączyłem do forum, pierwszy post. W razie błędów w zrozumieniu zasad itp. proszę o zwrócenie uwagi. Grafiką zajmuję się od niedawna, wcześniej coś próbowałem, ale Blender wystraszył mnie interfejsem. Teraz jednak podszedłem jeszcze raz i jest dobrze. A to moja praca: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Dzielny mały toster. Młodsi użytkownicy pewnie nie wiedzą skąd taki pomysł... kiedyś była taka bajka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modzal Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 Kubajaniak świetne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Piekarnik pod zabudowę. 75 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 (edytowane) A więc takie małe AGD z mojej strony 86 min roboty.Taka niekompletna maszynka do włosów ;) Edytowane 3 Styczeń 2011 przez Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2011 Janek Fajny model, dostałem na święta podobną :) Ale 1. brak ujęcia samego clay, 2 wrzuć to na jeden obraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 (edytowane) Sam Clay na jednym obrazie.Mam nadzieje że oto chodził Smoku - sorry za regulaminowa wpatke ale to mój pierwszy speed :) Edytowane 3 Styczeń 2011 przez Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2011 Clay i siatka na na jednym obrazie , jak wół stoi w regulaminie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2011 No i teraz jest ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach13 Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 (edytowane) To i ja zapodam takiego wariata, moja żona twierdzi że niema lepszego sprzętu AGD jak mnie niema, oby nie kłamała :) Time: 20 minut Sorry za wstrzymanie Speed 18, ale w syberyjskim lesie jedyna sieć do jakiej miałem dostęp to rybacka. Edytowane 3 Styczeń 2011 przez stach13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Sorry Smoku za zamieszanie wiem że takie pierdoły potrafią wyprowadzić człowieka z równowagi ale źle zrozumiałem opis regulaminu a później Twoją podpowiedź :) i to jest właśnie świetny przykład przewagi rozmowy face to face nad pisaniem na forum czy gadulcu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4lepy Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 Ekspresik kawoawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 (edytowane) No dobra model sklepu RTVeuroAGD króty wymodelowałem jes na laptopie u wuja więc jeśli mi go nie przyśle do 00:00 to tylko taka mikrofalówka. Oryginał znajduje się u mojej babci w kuchni :) To jest wierna kopia. 72 min z zegarkiem w ręku. pzd. Daniel. //edit: Zapomniałem o małym wgłębieniu na górze :P Edytowane 3 Styczeń 2011 przez pirx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi