Triple X Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Witam wszystkich po długiej przerwie :)! Chciałem zaprezentować (troszke za namową loozacka :P) swoją pracę, która w przyszłości ma być Rolls-Royce\'em :> Cały model będę wykonywał Nurbsami (co już taką nowością nie jest:D). Jest to mój drugi model, który będę wykonywał tą techniką (pierwszy jest gdzieś w odchłani mojego dysku - nie chce do neigo wracac:P). Narazie mam kawalek boku, który męcze od jakiegoś miesiąca . Tak długi czas robót zawdzięczam swojej kochanej szkole (nie pozdrawiam ;p). A więc przyszedł czas na pokazanie skrinów: Siateczka z surfacem: Inny widok: Z Environment Map (dla bajeru, bo raczej tu nic nie widać:): Siatki z elemntami, dzięki którym modelowanie było urozmaicone, mówiac delikatnie:D : Nadmienie, iż w dwóch miejsach nie ma Continuinty. Jeden element (przejscie do maski) bedzie jeszcze modyfikowany, natomiast dolny prog ulegnie trimowaniu, więc nie musze sie tam bawic w Matchowanie :-) Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 witam ciebie juz od poczatku gdzy zaczynałes robić tą bryczke to pokazywałes mi fotki więc wiem czego sie spodziewac mogłem teraz, ale zaskoczyłeś mnie:). i jak na poczatek to bardzo fajnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Dawno cię tu nie było i widzę że wracasz na nosorożcu ;) wreszcie ktoś pokusił się żeby zrobić Rollsa. Może być ciekawie, czekam na updaty bo na razie niewiele... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 no w końcu :] siatka wygląda jakbyś kochał albo Rebuild Surface albo Curve Network ;) czekam na więcej... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 ciekawe czy dobrniesz do konca ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Następny model w NURBSach. Jak miło :] Będe musiał się wziąść za swoją bryke :/ Co do modelu to wygląda ładnie, ale czy miejscami nie jest za gęsto ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por@szek Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 no wlasnie, nie znam sie na rhino ale siatka na moje jest troche \"dzika\" straszanie gesta w niektorych miejscach i prawie wogole jej nie ma w innych, ja robie na editable poly, wiedz wzrokowo do innej jestem przyzwyczajony, ale czlek sie cale zycie uczy wiec obaczym co z tego wyjdzie. Ale skoncz go oki??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2004 Witam! Miło jet widzieć komentarze :) A więc jesli chodzi o gęstość miejscami fakycznie troche przesadzam, ale gdy uzywam Match surface to lubie miec wartosc (w tangency) 0.00000(0001) :-) czego wynikiem jest taka siatka. Nie wpływa to jednak na gęstość siatki po exporcie, ani nie zwalnia mi kompa znacząco w Rhino, więc moge sobie na to pozwolić. Loozack: Jak wyżej napisałem, kocham Match surface :D Pionier i Por@szek: Oczywiście, że dobren do końca! (teraz ostatnie dwa tygsy budy, a pozniej wiecej czasu na Rajno :) Pozdro :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 6 Czerwiec 2004 Share Napisano 6 Czerwiec 2004 ho ho ...tosh to pierwszy Phantom w Nurbsach :P no nic mi więcej nie jest dane nish życzyć powodzenia i ukończenia projektu :P pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 7 Czerwiec 2004 Share Napisano 7 Czerwiec 2004 No triple:) Jednak pokazałeś royce\'a szerszej publice. Czekam na update\'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 7 Czerwiec 2004 Share Napisano 7 Czerwiec 2004 Gdzie kolejne rendery? :> Czekam i czekam, aby cos konkretnego napisać, a tu nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Witam :) No cóz, aby topic nie poszedł w zapomnienie zupełnie wrzucam drobny update...drobny, bo nie miałem za dużo czasu ostatnio (szkoła, zaliczenia etc.). Teraz nastał miły czas wakacji :p, więc ruszam z robotą ostro :). A teraz skrinszoty: Mały close up :): No i siatka Nurbs dla bardzo ciekawych(daje linka zeby nie zasmiecac forum rzeczami ktorych nie rozumie wiekszosc uzytkownikow, z cąłym szacunkiem oczyiwscie;d): http://members.lycos.co.uk/triplex321/rols/lampa3.jpg Uchylam rąbka tajemnicy, dotyczącej pracy nad tyłem. Oto otworek na lampke (jeszcze wczesna wersja). Nie wiem czemu ze swiecacym materialem, pewnie chcialem cos kiedys sprawdzic w maxie :D, anyway cos chyba widac: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 24 Czerwiec 2004 Share Napisano 24 Czerwiec 2004 Widze że pracka idzie powoli ale ładnie i dokładnie. Masz może gg ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 10 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2004 Witam! Zdecydowanie nie jestem zadowolony z tempa swojej pracy...nie zasłaniam się już szkołą, no ale wiecie są wakacje i te sprawy :P Zrobiłem prawie cały przód auta...zostały jeszcze bajerki na atrapie...klape już mam (niewidoczna na renderze bo to nic specjalnego ;P). Jutro mam zamiar zabrać się za słupki i pokazać render boku auta...co z tego wyjdzie zobaczymy :D Oto render (z maxa, bo w Rhino na domyślnym meshu wygląda....gorzej ;-): Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Lipiec 2004 Share Napisano 10 Lipiec 2004 no i co ja moge napisac model super wszystko prosciutkie gladziutkie itp. szczegoly w miare :P sa jak tak dalej pojdzie to bedzie bomba zycze owocniej pracy :D nara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 10 Lipiec 2004 Share Napisano 10 Lipiec 2004 powoolootku ci to idzie patrze :/ no jak narazie to bledoF niema tak trzymaj ....rozumiem ze mozesz pracowac i niemiec czasu ale rowniez czekam na finish projecktu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 hej wiecie jak ustawic HDRI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 WOW, bardzo mi się podoba. Mam nadzieję że będziesz szybszy niż ja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 11 Lipiec 2004 Share Napisano 11 Lipiec 2004 z kad masz referki jakos niemoglem znalesc :/ asfalton - jesli to jest pytanie to niejest miejsce to zadawanie takowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2004 Witam :) No na pewno speedmodeling to to nie jest :D Ale postaram się coś wyskrobać konretnego do czwartku (bo wyjeżdzam) :) Nie zarabiam tym na życie a chce żeby model był udany (tym bardziej, ze to auto nurbsowe, więc to do czegos zobowiązuje ;P), więc jak już sie zabiore to sie nie spiesze ;) Marcin co do referek to nawet nie pytaj....znalazłem je na SMcars, ale są takie szitowe, że tylko podstawowe linie rysuje w opraciu o printy...reszta to zdjęcia :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 20 Marzec 2005 Autor Share Napisano 20 Marzec 2005 Witam! Pewnie niektórzy już pomyśleli, że projekt uległ "przedawnieniu", ale to nieprawda ;] Wracam z Rolsem na forum..co prawda już bliżej końca niż początku ale jeszcze sporo detali zostało, których tworzenie będę przedstawiał w Wipe. No, ale dosyć gadki, czas na skriny tego co juz zrobiłem: Tylni zderzak: Teraz kawałek boku (głownie zbliżenia na detale listwy itp.) :>: Dalszy ciąg boku..: UWAGA! Należy kliknąć na obrazek, aby zobaczyć jego powiększenie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 20 Marzec 2005 Autor Share Napisano 20 Marzec 2005 Kolejna porcja screenów.... ....felgi: A teraz tylni reflektor plus render (bardzo testowy, chodzi raczej o to aby zobaczyć jak całośc się prezentuje w jako takim lakierze...poza tym dopeiro ucze sie vray'a) i element tylnej klapy: I tutaj siateczka tyłu..topolgia nie jest rewelacjnyna, ale głownie przez to, iż cześci rzeczy nie przewidziałem na początku;] Ale nie wpływa to szczególnie na powierzchnie: No to tyle na teraz, niedługo wrzuce update dachu i wyciętej tylnej klapy i nieco poprawionego przodu :] Pozdrowienia i zapraszam do komentowania, Triple X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 Triple X mozesz mi powiedziec gdzie nauczyles sie tak NURBSow? Chcialbym tak umiec:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 Piknie.. i tyle wystarczy na ten temat :D Pytanko: przenosisz do maxa standardowym exportem do 3ds ? Czy moze uzywasz powerTranslator ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 kurcze Triple X, po raz ostatni gościłeś w tym wątku w wakacje, długa przerwa, co cię do tego zmusiło, model niezły, dobrze że kontynuujesz jego modeling, powodzenia EDIT: bieżnik jest po prostu boski, ile poly ma oponka??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 myslem ze juz upadl projekt ale na cale szczescie nie:) pieknie ci to wychodzi nic wiecej nie powiem bo nie ma po co pieknie i juz!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 21 Marzec 2005 Autor Share Napisano 21 Marzec 2005 Heayh! Dzięki za komentarze, miło jest widzieć zainteresowanie wątkiem ;) MohSETH - gdzie się nauczyłem...własciwie w domowym zaciszu ;P. Z tym, że nie zaczynałem jak większość od modelowania pierdółek tylko od razu surfacing (nie wiem czy wsyzlo mi to na dobre czy nie..ale chyba tak bo w miare szybko pojąłem istote nurbsów przy skomplikowanych obiektach), ale naprawde sporo pracy poświęciłem temu rollsowi :) Wtorek - Dzięki :) Co do exportu...to narazie są to bardzo wczesne "testy". exporuje normlanie do 3ds..welduje co się da i jade z rednerem. Ale chyba będe exportował do Igesów (chyba ;P) lpshinoda - przerwa...hm złapałem lenia i tyle:D, nie miałem jakoś ochoty żeby go modelować dalej, pzoa tym robiłem jeszcze jeden projekt (Bmw)...ale wróciłem ;P. Co do opony..ma jakies 40 k. faców..mnie to nie odstrasza ;] nielot007 - Tnx ;) Dzisiaj wrzuce jeszcze update'a gotowego tyłu :) Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 a myślałem, że to ja jestem leniwy ;) topologia jest miejscami straszna, ale skoro sam to widzisz to znaczy, że w kolejnych modelach bardziej o nią zadbasz :) podziwiam za szczegółowość, tak trzymaj pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 ojjjjj Triple_X network surf rulez ;) nie no ja nie lubie tego typu powierzchni dobrze ze to niema wplywu na mesha bo kiepsko by bylo :). oponka swietna ciagnij dalej koncz :) powodzenie i dzialaj wiecej 2rail niz networkiem lepsza kontrola nad powierzchniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 21 Marzec 2005 Autor Share Napisano 21 Marzec 2005 Witam :) Tak jak objecałem update...:) Gotowy tył...(generlanie chodzi tutaj o szybe i dach ;): Przód...odbcicia się dziwne troche porobiły ale to ze wględu na niskiego mesha: Kilka szczególików: Podobnie jak w poprzednim poście należy kliknąć na miniaturke :) Pozdro i zapraszam do komentowania, Triple X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 22 Marzec 2005 Share Napisano 22 Marzec 2005 cały model no isiatka są wprost fantastyczne, extra.... dalej.... więcej.... jeszcze!!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 Witam! Po 4-miesięcznej przerwie przyszedł czas na dokończenie Rollsa ;) I oto przedstawiam Wam końcowy efekt modelingu (generalnie brakuje na renderze reflektorów, ale one bedą wyexportowane dopiero przy okazji rednerow z materiałami). Render jest dość duży (jako obraz i jako plik:D), więc widać na nim pewne niedociągniecia wynikające z exportu (dość oszczędnego). Cóż w najbliższym czasie czyt. najprawdopodobniej jutro podeśle rendery tyłu plus detale. Niedługo też dam jakies siateczki:) Teraz pare detali technicznych: - modeling oczywiście Rhino 3 :)... -...za wyjątkiem statuetki która była modelowana w poly w Maxie :D -rendering max 7 + vray :) -ilość poly: obecnie 598k (z tym zapomniałem wyexportowałem małej chromowanej listewki..plus reflektory i jakies male detaliki..wiec troche jeszcze przybędzie) Teraz renderek: UWAGA! Aby powiększyc obrazek kliknij na hmm.."miniaturke" (render docelowy ma bowiem rozdzielczość 2048/1556 :) P.s. Co do wcześniejszych obrazków...z czasem postaram się wyedytować wczesniejsze posty i apdejtować linki, bowiem Panowie z Lycosu usuneli mi konto :/...mam nadzieje ze nie zrobia tego drugi raz:D) P.s.1 Co do czasu realizacji projektu...nie myślcie sobie tylko ze caly okragly rok siedzialem przed Rhino :D Niestety wynika on z mojego lenistwa..a schemat przebiegał mniej wiecej w ten sposob...1 miesiac modelowania...3 miesiace przerwy :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 oooo stary ale straszny błąd znalazłem .... niewybaczalny :/ ..... hehe joke:) a mianowicie to w tym wynalazku znaczki RR na felach się nie obracają razem z kołem więc jakaś szczelinka by się tam przydała do okoła :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 O ja pie******* . Bryka Full wypas, ale gdzie niegdzie widac błędy, hyba z exportu :), ale tak jest zajefajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 mnie się bardzo podoba, ale mógłbyś dorobić jeszcze teksturki, takie czarne i szyby czarne ( z tyłu ), będzie bardzo fajnie i luksusowo, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 pokaż tył ;) narazie fajnie to wygląda :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 dopracuj tą statuetkę na masce. głownie chodzi o dokładne wymodelowanie skrzydełek i nóg;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 no wkoncu !! pamietam jak kiedys pokazywales mi poczatki!!!! kurde widzialem ze tak ci to wyjdzie wiedzialem;P bardzo ladnie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 noo to dales rade :) oponki tez wyszly fajnie, pokaz tez siatke z maxa jak ci poszedl ten eksport.. aha kiedy rendrey z lakierem :> pozdrawiam i gratuluje skilla :) ps. troche kadr dupowaty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 B-E-A-uuuutifullllll! Swietny samochod, swietne modelowanie, gratulujem i czekam na lakierowanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 ciakawi mnie jak to będzie z lakierem wygladało ;) już widze te gładkie surfy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 szczerze mówiąc to na tym renderze wygląda lepiej niż w rzeczywistości :> pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2005 Witam! Następny post i następny render.... teraz tył:>. tutaj niestety jeszcze bardziej widac bledy exportowe, wiem natomiast ze bede musial wyexporotwac od nowa cala tylna klape i jednego fileta (bocznego), ale to już tak jak mówie wszystko przy okazji lakierowania :> (bowiem te rendery są tylko poglądowe:P). Oto i renderek: Co do waszych postów: javor - No tam wokoło jest taka chromowana przystawka (zrobiona w formie filetu;p), ale narazie jej nie widać..jak dojdą materiały to bedzie wszystko ok:) (mam nadzieje;d) mentaller - Hmmm figurka na Rollsie jest mniej skomplikowana od tej co pokazałeś...a moja jest jeszcze mniejs komlikowana od tej co jest na Rollsie :D Poza tym...to jest tylko mały detalik, własciwie miało go nie być..ale jakos tak pustawo było :) kome - Oj tam kadr od razu....patrz na model nie na kadr :D:D Loozack - Ale żes mi zaslodzil ;):D Tenx Pozostali - Dzięki za dobre słowa ;) Dzisiaj jeszcze prawdopodobnie wrzuce jakies inne renderki plus siatki :) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 Ta figurka zwie sie "Spirit of extasy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2005 Witam! Cóż widze, ze strasznie się zainteresowaliście tą figurką ;) ....dla mnie to malo znaczaca ozdoba dlatego wymodelowana jest tak jak jest:) Otot obiecane siatki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 Bardzo ładny model. Ciekaw jestem efektu końcowego. Trzymam kciuki. Ps. Widzę że nurbsy stają się coraz bardziej popularne (niewątpliwa zasługa kilku „znanych” osób na forum ;) )... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 Witam! No cóż wreszcie coś wykombinowalem z tymi renderami....Nie wiem czy to jest final...calkiem prawdopodobne, ale jeszcze będę kombinował troszeczke...aczkolwiek nie za dużo, bo pewnie kolejny rok leci mi na rednerowaniu, a już chciałbym zacząc jakiś nowey projekt :-) No...a więc rendering (co pewnie widać...) wykonany w Vray'u pod Maxa 7 :) Dosyć tej gadki...oto render: Oczywiscie po kliknieciu na 'miniaturke' otworzy sie wiekszy obrazek :) Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 no, no bardzo ładnie ;]. jednak ja bym wolał ujrzeć go w 2 kolorach ;P(tak jak w maybachu). w przednich reflektorach są szybki, prawda? bo wyglada jak by ich nie było... EDIT: pojawi sie znaczek z przodu(taki jak na poniższym zdjęciu)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 fajnie tylko render "od góry" byłby lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 piekne...tylko tyle powiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi