Jump to content

animacja 3d: Green Corner

mt

Recommended Posts

Hej,

Dawno nic tu nie wrzucalem. Wiec ponizej niedawno skonczona animacja dla Skanska Property Poland przy wspolpracy z mojotribe.eu. Calosc robilem ja i forumowy Quadysz. Jest duzo niedociagniec i sporo rzeczy mozna bylo lepiej zrobic, ale temat juz zamkniety i niech tak pozostanie:)

Link do animacji

screener.jpg

kilka screenow dla zachety:

frame_001.jpg

frame_002.jpg

frame_003.jpg

frame_004.jpg]

frame_005.jpg

milego ogladania:) komentarze mile widziane:D

pozdr

mt

• Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

dzieki:)

co do planszy tytulowej to skanska ma baaardzo dokladnie okreslone kolory i czcionke i nie da sie nic z tym zrobic, niestety. ja tam jestem szczesliwy ze udalo sie wywalczyc taka forme animacji;) a samochody maja na pewno odpowiednia skale;)

pozdr

mt

Nie bardzo jest się do czego przyczepić, dlatego tak mało komentarzy:P Jak zwykle najwyższy poziom:) 5 gwiazdek

a jak dla mnie poza ogromem pracy wlozonym w modele (chociaz drzewa i fury kupione pewnie) to sama animacja jest nudna. szkoda ze zabraklo jakiegos lepszego pomyslu na przedstawienie calosci (:

Edited by uncle

Tak jak wyżej, mocno przesadzony DOF, przez większość czasu miałem wrażenie, że oglądam domek dla zabawek.

Materiały i oświetlenie super. Sceny w garażu robią wrażenie i chyba z wszystkiego są najciekawsze. Animacja obiektów czasami sprawia wrażenie robionej na siłę i nic nie wnosi. Bardziej bym widział ją tylko w miejscach gdzie jest to uzasadnione, jak np. możliwość zmiany aranżacji biurek, zmiany położenia ruchomych elementów na elewacji itp.

Ogólnie przyjemne.

Pozdrawiam

a jak dla mnie poza ogromem pracy wlozonym w modele (chociaz drzewa i fury kupione pewnie) to sama animacja jest nudna. szkoda ze zabraklo jakiegos lepszego pomyslu na przedstawienie calosci (: [/Quote]

Każdy, kto kiedykolwiek współpracował z jakimkolwiek developerem przy robieniu animacji ,wie jak ciężko jest ich przekonać do takich przebojowych pomysłów. To i tak cud że Skanska zgodziłą się na taką formę. Jak dla mnie świetna robota

Edited by skit

hej

dzieki wszystkim za komentarze i za rekomendacje:) chwile mnie nie bylo, trzeba bylo odpoczac po tym cholerstwie;) kilka odpowiedzi na szybko - jak sie dzien i noc sleczy nad czyms takim to sie wielu rzeczy juz nie zauwaza. moze z tym dofem to sensowna uwaga, na szczescie poza jednym ujeciem dof byl robiony w afterze, wiec nie bedzie problemu zeby przeliczyc to jeszcze raz. zobaczymy co z tego wyjdzie, jak dojade do domu to dorzuce poprawiona wersje.

liczone na vrayu i bardzo duzo aftera;)

wiem ze crz nie jest elektrykiem, wrzucilem cos co sie mialo kojarzyc z ekologia, a (tfu) hybrydy o dziwo tak sie kojarza;)

co do animacji obiektow to akurat sie nie zgadzam, mialo byc cos co przykuwa wzrok i to spelnia swoje zadanie. troche stracilo moze to sens, bo pierwotnie animatic byl robiony pod inna muzyke, ktora fajnie akcentowala te ruchome elementy.

muzykow bylo dwoch;)

to tak na szybko:)

pozdr

mt

Fajnie się ogląda. "Ruchome meble" bardzo przypadły mi do gustu.

Co do mankamentów to ten DOF o którym już pisano.

Najsłabsza scena jest chyba ta z obrotowymi drzwiami. Bardzo mało detalu i ten dof...;)

Najlepsza dla mnie tzn najbardziej "fotoreal" jest scena w biurze 01:15 przez bardzo realistyczne światło i dużo detalu.

Gwiazdki daję :)

Fajne animowane niebo. Czy można wiedzieć skąd to?

Zadam jeszcze pytanie na które z pewnością nie uzyskam odpowiedzi...hehe... jaki budżet na tą animację był? ;P