Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Hej,

Dawno nic tu nie wrzucalem. Wiec ponizej niedawno skonczona animacja dla Skanska Property Poland przy wspolpracy z mojotribe.eu. Calosc robilem ja i forumowy Quadysz. Jest duzo niedociagniec i sporo rzeczy mozna bylo lepiej zrobic, ale temat juz zamkniety i niech tak pozostanie:)

Link do animacji

screener.jpg

kilka screenow dla zachety:

frame_001.jpg

frame_002.jpg

frame_003.jpg

frame_004.jpg]

frame_005.jpg

milego ogladania:) komentarze mile widziane:D

pozdr

mt

• Odpowiedzi 22
  • Wy艣wietle艅 5,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Super! Fajowo to wygl膮da. Tylko plansza tytu艂owa jest 7 klas gorsza od reszty i w niekt贸rych uj臋ciach skala samochod贸w mi nie pasuje. Ale to tylko malkontenctwo ;)

5*

Napisano
  • Autor

dzieki:)

co do planszy tytulowej to skanska ma baaardzo dokladnie okreslone kolory i czcionke i nie da sie nic z tym zrobic, niestety. ja tam jestem szczesliwy ze udalo sie wywalczyc taka forme animacji;) a samochody maja na pewno odpowiednia skale;)

pozdr

mt

Napisano

Pierwsze uj臋cia sprawiaj膮 wra偶enie, 偶e to zabawkowy 艣wiat. Mo偶e przez DOFa. Potem jest mega super.Podziwiam. 5*

Napisano

Nie bardzo jest si臋 do czego przyczepi膰, dlatego tak ma艂o komentarzy:P Jak zwykle najwy偶szy poziom:) 5 gwiazdek

Napisano
  • Autor

pierwsze ujecie to ja bym najchetniej wywalil, ale muzycy chyba by mnie zabili gdyby musieli po raz kolejny przekomponowywac kawalek;)

Napisano

to bylo ich wiecej niz jeden? o_O

cieszymy sie ze wam sie podoba, ale czepiac jest sie do czego ;) tylko nie wypada strzelac do wlasnej bramki ;) wiec nic nie napisze :D

Edytowane przez Quadysz

Napisano

a jak dla mnie poza ogromem pracy wlozonym w modele (chociaz drzewa i fury kupione pewnie) to sama animacja jest nudna. szkoda ze zabraklo jakiegos lepszego pomyslu na przedstawienie calosci (:

Edytowane przez uncle

Napisano

Tak jak wy偶ej, mocno przesadzony DOF, przez wi臋kszo艣膰 czasu mia艂em wra偶enie, 偶e ogl膮dam domek dla zabawek.

Materia艂y i o艣wietlenie super. Sceny w gara偶u robi膮 wra偶enie i chyba z wszystkiego s膮 najciekawsze. Animacja obiekt贸w czasami sprawia wra偶enie robionej na si艂臋 i nic nie wnosi. Bardziej bym widzia艂 j膮 tylko w miejscach gdzie jest to uzasadnione, jak np. mo偶liwo艣膰 zmiany aran偶acji biurek, zmiany po艂o偶enia ruchomych element贸w na elewacji itp.

Og贸lnie przyjemne.

Pozdrawiam

Napisano
a jak dla mnie poza ogromem pracy wlozonym w modele (chociaz drzewa i fury kupione pewnie) to sama animacja jest nudna. szkoda ze zabraklo jakiegos lepszego pomyslu na przedstawienie calosci (: [/Quote]

Ka偶dy, kto kiedykolwiek wsp贸艂pracowa艂 z jakimkolwiek developerem przy robieniu animacji ,wie jak ci臋偶ko jest ich przekona膰 do takich przebojowych pomys艂贸w. To i tak cud 偶e Skanska zgodzi艂膮 si臋 na tak膮 form臋. Jak dla mnie 艣wietna robota

Edytowane przez skit

Napisano

Skit popieram twoje zdanie. Za si艂臋 przebicia daje 5. Co co DOFa to przecie偶 ze wszystkim si臋 przesadza 偶eby tylko nie by艂o szaro-bure, czyli realistyczne;) takie b艂臋dne ko艂o.

Napisano

Bardzo fajne (nie licz膮c pocz膮tku, przez kt贸ry prawie wy艂膮czy艂em ;) )

Napisano

cr-z nie jest autem typu plug-in :D ale i tak ogromny + za to, 偶e jest w animce!:)) og贸lnie podoba mi si臋. Wiadomo, 偶e by艂oby fajnie z r贸偶nymi ciekawszymi akcentami, ale klient pan.

Napisano

Zdecydowanie DOF psuje wszystko :(,

mam caly czas wrazenie ze latasz kamerka po jakiejs makiecie.

pozdr

Napisano

w czym liczyles animke... Vray, czy cos innego?

Napisano
  • Autor

hej

dzieki wszystkim za komentarze i za rekomendacje:) chwile mnie nie bylo, trzeba bylo odpoczac po tym cholerstwie;) kilka odpowiedzi na szybko - jak sie dzien i noc sleczy nad czyms takim to sie wielu rzeczy juz nie zauwaza. moze z tym dofem to sensowna uwaga, na szczescie poza jednym ujeciem dof byl robiony w afterze, wiec nie bedzie problemu zeby przeliczyc to jeszcze raz. zobaczymy co z tego wyjdzie, jak dojade do domu to dorzuce poprawiona wersje.

liczone na vrayu i bardzo duzo aftera;)

wiem ze crz nie jest elektrykiem, wrzucilem cos co sie mialo kojarzyc z ekologia, a (tfu) hybrydy o dziwo tak sie kojarza;)

co do animacji obiektow to akurat sie nie zgadzam, mialo byc cos co przykuwa wzrok i to spelnia swoje zadanie. troche stracilo moze to sens, bo pierwotnie animatic byl robiony pod inna muzyke, ktora fajnie akcentowala te ruchome elementy.

muzykow bylo dwoch;)

to tak na szybko:)

pozdr

mt

Napisano

Fajnie si臋 ogl膮da. "Ruchome meble" bardzo przypad艂y mi do gustu.

Co do mankament贸w to ten DOF o kt贸rym ju偶 pisano.

Najs艂absza scena jest chyba ta z obrotowymi drzwiami. Bardzo ma艂o detalu i ten dof...;)

Najlepsza dla mnie tzn najbardziej "fotoreal" jest scena w biurze 01:15 przez bardzo realistyczne 艣wiat艂o i du偶o detalu.

Gwiazdki daj臋 :)

Fajne animowane niebo. Czy mo偶na wiedzie膰 sk膮d to?

Zadam jeszcze pytanie na kt贸re z pewno艣ci膮 nie uzyskam odpowiedzi...hehe... jaki bud偶et na t膮 animacj臋 by艂? ;P

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci