Napisano 11 Marzec 201114 l Hej, Dawno nic tu nie wrzucalem. Wiec ponizej niedawno skonczona animacja dla Skanska Property Poland przy wspolpracy z mojotribe.eu. Calosc robilem ja i forumowy Quadysz. Jest duzo niedociagniec i sporo rzeczy mozna bylo lepiej zrobic, ale temat juz zamkniety i niech tak pozostanie:) Link do animacji kilka screenow dla zachety: ] milego ogladania:) komentarze mile widziane:D pozdr mt
Napisano 11 Marzec 201114 l Super! Fajowo to wygląda. Tylko plansza tytułowa jest 7 klas gorsza od reszty i w niektórych ujęciach skala samochodów mi nie pasuje. Ale to tylko malkontenctwo ;) 5*
Napisano 12 Marzec 201114 l Autor dzieki:) co do planszy tytulowej to skanska ma baaardzo dokladnie okreslone kolory i czcionke i nie da sie nic z tym zrobic, niestety. ja tam jestem szczesliwy ze udalo sie wywalczyc taka forme animacji;) a samochody maja na pewno odpowiednia skale;) pozdr mt
Napisano 12 Marzec 201114 l Pierwsze ujęcia sprawiają wrażenie, że to zabawkowy świat. Może przez DOFa. Potem jest mega super.Podziwiam. 5*
Napisano 12 Marzec 201114 l Nie bardzo jest się do czego przyczepić, dlatego tak mało komentarzy:P Jak zwykle najwyższy poziom:) 5 gwiazdek
Napisano 12 Marzec 201114 l Autor pierwsze ujecie to ja bym najchetniej wywalil, ale muzycy chyba by mnie zabili gdyby musieli po raz kolejny przekomponowywac kawalek;)
Napisano 12 Marzec 201114 l to bylo ich wiecej niz jeden? o_O cieszymy sie ze wam sie podoba, ale czepiac jest sie do czego ;) tylko nie wypada strzelac do wlasnej bramki ;) wiec nic nie napisze :D Edytowane 13 Marzec 201114 l przez Quadysz
Napisano 13 Marzec 201114 l a jak dla mnie poza ogromem pracy wlozonym w modele (chociaz drzewa i fury kupione pewnie) to sama animacja jest nudna. szkoda ze zabraklo jakiegos lepszego pomyslu na przedstawienie calosci (: Edytowane 13 Marzec 201114 l przez uncle
Napisano 13 Marzec 201114 l Tak jak wyżej, mocno przesadzony DOF, przez większość czasu miałem wrażenie, że oglądam domek dla zabawek. Materiały i oświetlenie super. Sceny w garażu robią wrażenie i chyba z wszystkiego są najciekawsze. Animacja obiektów czasami sprawia wrażenie robionej na siłę i nic nie wnosi. Bardziej bym widział ją tylko w miejscach gdzie jest to uzasadnione, jak np. możliwość zmiany aranżacji biurek, zmiany położenia ruchomych elementów na elewacji itp. Ogólnie przyjemne. Pozdrawiam
Napisano 13 Marzec 201114 l a jak dla mnie poza ogromem pracy wlozonym w modele (chociaz drzewa i fury kupione pewnie) to sama animacja jest nudna. szkoda ze zabraklo jakiegos lepszego pomyslu na przedstawienie calosci (: [/Quote] Każdy, kto kiedykolwiek współpracował z jakimkolwiek developerem przy robieniu animacji ,wie jak ciężko jest ich przekonać do takich przebojowych pomysłów. To i tak cud że Skanska zgodziłą się na taką formę. Jak dla mnie świetna robota Edytowane 13 Marzec 201114 l przez skit
Napisano 16 Marzec 201114 l Skit popieram twoje zdanie. Za siłę przebicia daje 5. Co co DOFa to przecież ze wszystkim się przesadza żeby tylko nie było szaro-bure, czyli realistyczne;) takie błędne koło.
Napisano 16 Marzec 201114 l cr-z nie jest autem typu plug-in :D ale i tak ogromny + za to, że jest w animce!:)) ogólnie podoba mi się. Wiadomo, że byłoby fajnie z różnymi ciekawszymi akcentami, ale klient pan.
Napisano 17 Marzec 201114 l Zdecydowanie DOF psuje wszystko :(, mam caly czas wrazenie ze latasz kamerka po jakiejs makiecie. pozdr
Napisano 17 Marzec 201114 l bardzo fajnie przedstawiona nudna deweloperka, co się nie zdarza często. Gwaizdki lecą pozdro
Napisano 19 Marzec 201114 l Autor hej dzieki wszystkim za komentarze i za rekomendacje:) chwile mnie nie bylo, trzeba bylo odpoczac po tym cholerstwie;) kilka odpowiedzi na szybko - jak sie dzien i noc sleczy nad czyms takim to sie wielu rzeczy juz nie zauwaza. moze z tym dofem to sensowna uwaga, na szczescie poza jednym ujeciem dof byl robiony w afterze, wiec nie bedzie problemu zeby przeliczyc to jeszcze raz. zobaczymy co z tego wyjdzie, jak dojade do domu to dorzuce poprawiona wersje. liczone na vrayu i bardzo duzo aftera;) wiem ze crz nie jest elektrykiem, wrzucilem cos co sie mialo kojarzyc z ekologia, a (tfu) hybrydy o dziwo tak sie kojarza;) co do animacji obiektow to akurat sie nie zgadzam, mialo byc cos co przykuwa wzrok i to spelnia swoje zadanie. troche stracilo moze to sens, bo pierwotnie animatic byl robiony pod inna muzyke, ktora fajnie akcentowala te ruchome elementy. muzykow bylo dwoch;) to tak na szybko:) pozdr mt
Napisano 19 Marzec 201114 l Fajnie się ogląda. "Ruchome meble" bardzo przypadły mi do gustu. Co do mankamentów to ten DOF o którym już pisano. Najsłabsza scena jest chyba ta z obrotowymi drzwiami. Bardzo mało detalu i ten dof...;) Najlepsza dla mnie tzn najbardziej "fotoreal" jest scena w biurze 01:15 przez bardzo realistyczne światło i dużo detalu. Gwiazdki daję :) Fajne animowane niebo. Czy można wiedzieć skąd to? Zadam jeszcze pytanie na które z pewnością nie uzyskam odpowiedzi...hehe... jaki budżet na tą animację był? ;P