vision3d Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 (edytowane) Kontynuacja projektu Mazdy 2, tym razem zajrzalem do wnetrza;) Model wnetrza dostarczony przez klienta, odtworzylem tylko kilka dziurawych elementow (fotele, elementy deski rozdzielczej) oraz dodalem materialy i teksturki. Standardowo renderowane w 3ds max + Vray, postprodukcja w shopie (kolorki, DOF, drobne korekty). Agency: Ars Thanea Project Manager: Marcin Molski Creative Director: Bartlomiej Rozbicki Art Director: Piotr Jaworowski 3D Artist: Piotr Kosinski Edytowane 17 Marzec 2011 przez vision3d 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 Jak zwykle fantastycznie. Jak Ty to robisz? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariushO Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 Swietna robota stary, normalnie rewelacja, nawet jesli zrobiles tylko czesc tego modelu. Materialy- super realizm. Jak ode mnie 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 Materiały i cała Twoja robota jak zwykle świetnie, ale jak dla mnie oświetlenie samego wnętrza słabe, wszystko wygląda strasznie ponuro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 Na siłownie zacząłeś chodzić brazniew widze;> *5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 Momentami jakby ginie gdzieś ostrość, albo mam coś z oczami po robocie:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 15 Marzec 2011 Autor Share Napisano 15 Marzec 2011 dzieki! blinqu - jakos sie czasem przyfarci z setupem :) berger - moglbys podpowiedziec jak oswietlic wnetrze zeby nie bylo slabe? Touch - ginie ginie, DOFik w koncu jest, a przyslona calkiem waska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 przpięknie, naprawdę światło i naturalność shaderów powala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 Klasa jak zwykle. Pokazałbyś siatkę wnętrza? Nawet jeśli to nie Twoje modelowanie to takie rzeczy zawsze cieszą moje oczy . Pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 15 Marzec 2011 Share Napisano 15 Marzec 2011 vision3d: Dobrze wiesz, że nie chodzi mi o stronę techniczną bo tu za dużo do powiedzenia nie mam. Oczywiście trudno już cokolwiek skrytykować, bo jest to jak wejście pod ostrzał...Chodziło mi o przyjemniejsze światło takie jak było np. tutaj: http://www.cgbrain.com/rendery/5gt_insidea.jpg http://www.cgbrain.com/rendery/5gt_insidec.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 15 Marzec 2011 Autor Share Napisano 15 Marzec 2011 to sie musisz zdecydowac czy chodzi Ci o same oswietlenie czy o barwe swiatla(ktora zreszta sterowalem w postprodukcji i celowo wybralem zimna tonacje), bo poprzednia wypowiedz sugeruje co innego :) . Mysle ze to kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Kolejna noc nie przespana z myślą w głowie jak on to zrobił...:) jak zwykle super ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 brakuje literek przy skrzyni biegów :P heheh. jak zawsze pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczawik Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 (edytowane) nie ma kluczyka w stacyjce a wszystko jest podświetlone ;) miło się ogląda Twoje prace! Edytowane 16 Marzec 2011 przez szczawik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLS Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Wyszło kapitalnie, jak zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Miazga, jak zwykle 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Berger, na przykład dla mnie przyjemniejsze jest światełko u visiona, niż na renderach z Twoich linków :) Kapitalnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Swietne rednery mi materialy, nie wiem co tu mozna by jeszcze napisac :]. Gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sophie Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 fajne by byly na fotelach takie drewniane koraliki na krążenie :), pro, gratiski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotgut Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Super :) Podoba mi się, że w ciemniejszych częściach też widać detal, a mimo to jest dość sporo kontrastu. Teraz dokładnie widzę, o co Ci chodziło w komentarzu do mojego renderu. Jakbym się miał czepiać, to na mój gust troszkę za dużo żółtego (w post?), ale może to kwestia monitora / kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lashco Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 pffffffffffffffffffff....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Myślę że jeśli chodzi o fury od a do z to nie ma Tobie równych. ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 17 Marzec 2011 Autor Share Napisano 17 Marzec 2011 dzieki :) chudy - haha, faktycznie! postaram sie to nadrobic :) szczawik - zgadza sie, jakos nie pomyslalem zeby koniecznie wkladac kluczyk;) rotgut - zoltego troche jest, sam nie wiem czy nie za duzo go wyswietla na innych monitorach. a tu screeny z wnetrza: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drumratio Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 bardzo realistycznie i naturalistycznie, oczywiście mogłoby być bardziej dramatycznie oświetlone ale to kwestia wpasowania się w temat i przeznaczenie tej pracy.Gdyby nie ten smaczek w postaci czerwonych akcentów(wszycia i podświetlenia) to już byłoby za bardzo smutno.Osobiście w prezentacji samochodu wolę bardziej skontrastowane i dynamicznie ujęcia.Praca mi się bardzo podoba ze względu na poziom techniczny modelu, jakość materiałów i ładne cieniowanie .Najlepszy render nr 1 bo nie widać na nim aż tak dziwnie zblurowanego detalu(minimalnie).Podziwiam ogólny realizm tych obrazków.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 świetna robota, tylko pozazdrościć umiejętności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 Uwielbiam twoje mleczne bliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi