Napisano 15 Marzec 201113 l Kontynuacja projektu Mazdy 2, tym razem zajrzalem do wnetrza;) Model wnetrza dostarczony przez klienta, odtworzylem tylko kilka dziurawych elementow (fotele, elementy deski rozdzielczej) oraz dodalem materialy i teksturki. Standardowo renderowane w 3ds max + Vray, postprodukcja w shopie (kolorki, DOF, drobne korekty). Agency: Ars Thanea Project Manager: Marcin Molski Creative Director: Bartlomiej Rozbicki Art Director: Piotr Jaworowski 3D Artist: Piotr Kosinski Edytowane 17 Marzec 201113 l przez vision3d
Napisano 15 Marzec 201113 l Swietna robota stary, normalnie rewelacja, nawet jesli zrobiles tylko czesc tego modelu. Materialy- super realizm. Jak ode mnie 5*
Napisano 15 Marzec 201113 l Materiały i cała Twoja robota jak zwykle świetnie, ale jak dla mnie oświetlenie samego wnętrza słabe, wszystko wygląda strasznie ponuro.
Napisano 15 Marzec 201113 l Momentami jakby ginie gdzieś ostrość, albo mam coś z oczami po robocie:) Pozdr
Napisano 15 Marzec 201113 l Autor dzieki! blinqu - jakos sie czasem przyfarci z setupem :) berger - moglbys podpowiedziec jak oswietlic wnetrze zeby nie bylo slabe? Touch - ginie ginie, DOFik w koncu jest, a przyslona calkiem waska :)
Napisano 15 Marzec 201113 l Klasa jak zwykle. Pokazałbyś siatkę wnętrza? Nawet jeśli to nie Twoje modelowanie to takie rzeczy zawsze cieszą moje oczy . Pozdr:)
Napisano 15 Marzec 201113 l vision3d: Dobrze wiesz, że nie chodzi mi o stronę techniczną bo tu za dużo do powiedzenia nie mam. Oczywiście trudno już cokolwiek skrytykować, bo jest to jak wejście pod ostrzał...Chodziło mi o przyjemniejsze światło takie jak było np. tutaj: http://www.cgbrain.com/rendery/5gt_insidea.jpg http://www.cgbrain.com/rendery/5gt_insidec.jpg
Napisano 15 Marzec 201113 l Autor to sie musisz zdecydowac czy chodzi Ci o same oswietlenie czy o barwe swiatla(ktora zreszta sterowalem w postprodukcji i celowo wybralem zimna tonacje), bo poprzednia wypowiedz sugeruje co innego :) . Mysle ze to kwestia gustu.
Napisano 16 Marzec 201113 l Kolejna noc nie przespana z myślą w głowie jak on to zrobił...:) jak zwykle super !
Napisano 16 Marzec 201113 l nie ma kluczyka w stacyjce a wszystko jest podświetlone ;) miło się ogląda Twoje prace! Edytowane 16 Marzec 201113 l przez szczawik
Napisano 16 Marzec 201113 l Berger, na przykład dla mnie przyjemniejsze jest światełko u visiona, niż na renderach z Twoich linków :) Kapitalnie wyszło.
Napisano 16 Marzec 201113 l Swietne rednery mi materialy, nie wiem co tu mozna by jeszcze napisac :]. Gratuluje
Napisano 16 Marzec 201113 l fajne by byly na fotelach takie drewniane koraliki na krążenie :), pro, gratiski
Napisano 16 Marzec 201113 l Super :) Podoba mi się, że w ciemniejszych częściach też widać detal, a mimo to jest dość sporo kontrastu. Teraz dokładnie widzę, o co Ci chodziło w komentarzu do mojego renderu. Jakbym się miał czepiać, to na mój gust troszkę za dużo żółtego (w post?), ale może to kwestia monitora / kierunku.
Napisano 17 Marzec 201113 l Autor dzieki :) chudy - haha, faktycznie! postaram sie to nadrobic :) szczawik - zgadza sie, jakos nie pomyslalem zeby koniecznie wkladac kluczyk;) rotgut - zoltego troche jest, sam nie wiem czy nie za duzo go wyswietla na innych monitorach. a tu screeny z wnetrza:
Napisano 17 Marzec 201113 l bardzo realistycznie i naturalistycznie, oczywiście mogłoby być bardziej dramatycznie oświetlone ale to kwestia wpasowania się w temat i przeznaczenie tej pracy.Gdyby nie ten smaczek w postaci czerwonych akcentów(wszycia i podświetlenia) to już byłoby za bardzo smutno.Osobiście w prezentacji samochodu wolę bardziej skontrastowane i dynamicznie ujęcia.Praca mi się bardzo podoba ze względu na poziom techniczny modelu, jakość materiałów i ładne cieniowanie .Najlepszy render nr 1 bo nie widać na nim aż tak dziwnie zblurowanego detalu(minimalnie).Podziwiam ogólny realizm tych obrazków.pozdrawiam