lukasz_lkz Napisano 21 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Toż to supa hiroł i niestraszne mu wybuchy! ... ale kolejne prace będą już bez "wyluzowanych" postaci na tle ogólnej rozpierduchy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 24 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2011 Ostatnio mam jakieś zafascynowanie robotami. Także wrzucam wypociny o ów tematyce. Oczywiście każda krytyka na wagę złota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheBill Napisano 24 Kwiecień 2011 Share Napisano 24 Kwiecień 2011 1 dobry rendering robota 2 zaznaczyłbym bardziej co dzieje się przy jego nodze bliżej brzegu zbiornika, zostawiłeś za bardzo niedopowiedziane, ale sądząc po godzininie dodania, pewnie nie zauważyłeś 3. zrezygnował bym z rozbryzgów wokół nóg robota na rzecz poruszenia wody, po prawdzie wygląda mi to bardziej na parującą wode 4. praca trzyma poziom :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 25 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2011 Mówiąc o niedopowiedzeniu, masz na myśli te "mazy" po lewej stronie? Chyba było tam jakieś niezamalowane miejsce i po prostu wypełniłem dziurę. A rozbryzgi osobiście wydają mi się dobre, tzn ich zastosowanie, bo co do wykonania to inna sprawa. W każdym razie dzięki za opinie. I coś malnięte z wieczora. Strasznie mało czasu, jakieś matury czy coś i wypadałoby się poprzygotowywać, więc rysować nie ma kiedy. Także taki speedzik. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chasdiel Napisano 25 Kwiecień 2011 Share Napisano 25 Kwiecień 2011 Ciut więcej mogłoby tu być widać - bardziej zarysowane kształty w tle albo cos w tym stylu, żeby mocniej pobudzało wyobraźnię. Te ludziska też przez niektórych mogą zostac pominięte. Tak czy siak wydaje mi się, że będziesz mocny, jeśli nie osiądziesz na laurach. Coś w tych pracach jest. Przed Tobą praktycznie rzecz biorąc 5 miesięcy wolnego, więc ciśnij temat ile możesz. Good luck! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiN Napisano 25 Kwiecień 2011 Share Napisano 25 Kwiecień 2011 hej :) jeśli chodzi o te rozbryzgi w #52, to dla mnie troszkę nieuzasadnione z tego względu, że ten robot nie wykazuje żadnego ruchu. Ani nie idzie ani do tej wody nie wskakuje. A jeśli w domyśle miało tak być to trzeba by bardziej i może inaczej uwypuklić dynamikę postaci. Tzn, nogi są narysowane bardzo ciekawie i mi się podobają, ale górna cześć jest bardzo sztywna w stosunku do nich. Trzeba by go jakoś zachwiać, wytrącić trochę z tej równowagi. Cały kadr też bym lekko poszerzył, tak, że jakbyś podzielił ten obrazek na 3 części 2-oma pionowymi liniami to ten główny robot powinien być przecięty na pół dokładnie lewą linią :) To tylko taka moja skromna sugestia :) ale ogólnie dobra robota . pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leondrago Napisano 25 Kwiecień 2011 Share Napisano 25 Kwiecień 2011 no powiem ci ze.... serce mi lamiesz :D.... jestes na naprawde dobrej drodze i mam nadzieje ze mi sie kiedys tez to uda :D.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 27 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2011 (edytowane) Chasdiel: Miałem niecała godzinę, żeby to narysować, także ciesze się, że w ogóle jakieś kształty są zarysowane ;D Ale oczywiście spróbuje jakoś wdrążyć rady. A co do 5 miesięcy, to też nie do końca tak. Poza maturą mam jeszcze egzaminy zawodowe i egzamin na architekturę, więc odpocząć uda mi się dopiero na początku lipca.. No! Na laurach nie osiądę, bo narazie nie ma na czym, po 5 latach mam nadzieje, że będzie można o nich mówić :) ZiN: Zasady złotego podziału oczywiście znam, ale ciężko czasem zapanować nad tym co rysuje, po prostu zmienia się ogólny zarys i zanim się obejrzę, musiałbym przemalowywać pół obrazka, żeby wstawić coś w odpowiednie miejsce. Własnie rozbryzgi miały nadać całości dynamiki, bo mi również wszystko wydało się dość sztywne. Miały one świadczyć o tym, że robot, dopiero co się zatrzymał, bo gościu z przodu wskazał taką komendę itd.. niestety niebardzo się to udało, ale będę nad tym pracował :) leondrago: Myślę, że dobrą drogą jest samo malowanie, reszta przyjdzie z czasem :) W każdym razie, dziękuje Panowie za miłe słowa, fajnie czasem coś pozytywnego usłyszeć, motywuje do działania :) I kolejny, niestety także dość szybki malunek. Chciałem tylko namalować skałę w słońcu, reszta jakoś sama wyszła. Edytowane 27 Kwiecień 2011 przez lukasz_lkz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 17 Maj 2011 Autor Share Napisano 17 Maj 2011 Mały up. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Araiel Napisano 17 Maj 2011 Share Napisano 17 Maj 2011 Mały up, ale za to jaki treściwy. Świetne te pracki - szczególnie postacie mi się bardzo podobają. Poproszę więcej takich :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 18 Maj 2011 Autor Share Napisano 18 Maj 2011 Dzięki wielkie, to właściwie moja pierwsza próba robienia postaci, więc ciesze się, że się podoba. Postaram się zrobić więcej, ale narazie skupiam się na podstawach, także zobaczymy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Up ciekawy pokaż ćwiczenia tych podstaw.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Concepty postaci bardzo mi się podobają :) Z ciekawości, praca: http://img84.imageshack.us/img84/6082/59278334.jpg inspirowana - ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Łaaaa Jakie wielki level up. Muszę przyśpieszyć :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 23 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2011 (edytowane) Eee Panowie, z półtora miecha temu to wrzuciłem :) teraz na nie patrze, to okropne są ;d Swieży nie wiem czy jest sens wrzucać takie ćwiczonka, może jak kiedyś dorwę jakiś aparat to się pomyśli :) Rothbar taak, dokładnie z tego, mam problemy z walorem, kolorami i wieloma innymi, więc pomyślałem, że może takie odgapienie mnie czegoś nauczy. Status Dzięki wielkie, ale to chyba jeszcze o wiele za mało, żeby o jakimś level upie mówić. No, ale ciśnij, z chęcią zobaczyłbym więcej Twoich prac :) Żeby pusto nie postować, wrzucam kilka starszych plus obrazek, który dałem Dziewczynie mej w prezencie :) Plus rysunek w formacie 100x70 z natury. Edit: Aaaa, noo, znowu zapomniałem. Robal to gościu z Alicji w Krainie Czarów, ale to chyba oczywiste. I może tak jak napisał RaVirr to przerysowana nie jest, ale postura jak najbardziej odgapiona. Zrobiłem to tylko dla tego, ze chciałem sprawić prezent, a stwory z Alicji są wyjątkowo fajne :) Edytowane 23 Czerwiec 2011 przez lukasz_lkz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Jeśli chodzi o tę pracę: http://img828.imageshack.us/img828/8048/sb3x.jpg to wypadałoby wspomnieć, że jest przerysowana ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Misiael Kucze! Gosciu moze robic za silnik renderujacy hehe. Fajne prace, bardzo podoba mi sie rysunek na duzym formacie. Swietnie w nim uchwyciles pewne charakterystyczne cechy anatomiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 24 Czerwiec 2011 Share Napisano 24 Czerwiec 2011 rysunek bardzo fajny, ale chyba nieco stopa za wielka (a może sam gruby palec),ręka po lewej stronie wydaje się nieco chuda podobnie noga (od kolana w górę) opierająca się o podłogę. Krajobrazy bardzo fajne, aż się uginają od detali ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 24 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2011 ICE teraz nie wiem czy poważnie mówisz czy jaja sobie ze mnie robisz ;d ale dzięki - tak na zapas. Co do dużego formatu, to teraz właśnie taką serie robię, staram się jak najwięcej wyciągnąć poprawnej anatomii. Noo, ale CUKIERASS ma racje, też mi się te błędy rzuciły w oko plus jeszcze dłoń jest za mała i jakaś taka koślawa, ale np. noga poprawiana z kilka razy i powiem, że jak wtedy wydawała mi się w porządku, to teraz rzeczywiście jest chuda przy zgięciu. Noo, ale dzięki za komentarze Panowie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 24 Czerwiec 2011 Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Nie no sluchaj pomimo pewnych widocznych bledow, wylapalem to o czym pisalem wczesniej, jak dla mnie ten rysunek po prostu ma charakter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 24 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Konkretnie chodziło mi o "silnik renderujący", ale tym bardziej dzięki ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 12 Listopad 2011 Autor Share Napisano 12 Listopad 2011 (edytowane) Pomyślałem, że pora w końcu trochę odświeżyć teczkę, więc mały apdejt. Przez ostatnie miesiące ćwiczyłem raczej tradycyjnymi mediami, a tych nie ma sensu wrzucać, także dopiero teraz coś się nazbierało z DP. Na początek jakieś 5cio minutówki, których zdarzało mi się robić całkiem sporo. Poza tym udało mi się wkręcić w klimaty średniowiecza (szeroko pojętego), dlatego zacząłem taką serie. .. którą sobie ciągnę. Wersja ze śniegiem: i szkic jakby kogoś interesowało. Oczywiście liczę na rady, krytykę i co tam tylko z Was wyjdzie. Więc malujcie po tym, overujcie itd. :) Edytowane 12 Listopad 2011 przez lukasz_lkz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 Świetny up, podoba mi się. Genialnie operujesz perspektywą, ilustracje zmierzają w na prawdę ciekawym kierunku. thumbnaile miejscami mało czytelne, mało planów urozmaiciłbyś nieco. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 12 Listopad 2011 Share Napisano 12 Listopad 2011 a ja pana skądś kojarzę tylko nie mogę sobie przypomnieć bo pamiętam i zawsze mi sie twoje Pracki podobały szczególnie to operowanie perspektywa:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 bez śniegu lepiej, bo sie taki szum robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 13 Listopad 2011 Autor Share Napisano 13 Listopad 2011 Świeży - dzięki wielkie. Mam nadzieje, że zmierzają w jakimkolwiek kierunku :) a co do thubnailsów to się zgadzam, po prostu mam ogromne problemy z kompozycją i mam nadzieje, że takie ćwiczonka mi jakoś pomogą. Kalebros - również dzięki, pewnie z digarta :) Tethlona - też tak uważam, ale chciałem nadać temu jakiś klimat, a śnieg mi przypasował, może gdyby był lepiej wykonany.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 no ba Digart :D a mi się wersja z tym śniegiem podoba ten szum pasuje do tej pracy jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 Kalebros - ale chyba zbyt niechlujnie jest napaćkany, się mnie tak zdaje.. Przy okazji wrzucam kolejną pracę, mam nadzieje, że przy tej odzew będzie choć ciut większy, choć przy ostatnich genialnych wrzutach pozostałych - mój wygląda dość blado.. :) No! Także krytyka wskazane wręcz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 Przy naturalnym oświetleniu chyba raczej nie uświadczysz wolumeryków z dwóch stron. (okna ściany i lewy górny róg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 Właśnie chciałem dodać jakieś drugie sztuczne źródło światła za budynkiem, żeby wprowadzić "epicką mistyczność" (haha). Czyli z dwoma wolumerykami wygląda nie za dobrze? Bo teraz jakoś sam nie potrafię zbyt krytycznie na to spojrzeć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 no dobrze mówi emilius bo nie wiadomo skąd to światło tam się wzięło :P ale tak po za tym to rys bardzo fajny miły dla oka i ciekawi mnie jakiego pędzla użyłeś do trawy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 Dobra, to usunę to po lewej stronie :) A co do pędzli, to po lewej jakiś szumiący plus chalk i później to trochę wyostrzyłem, a po prawej chalk i okrąglak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 Jeżeli zapodasz drugie źródło światła które będzie uzasadnione dla widza, np mega glow z oka saurona =] wraz z okiem to już inaczej się to będzie czytać z tym że zauważ przy ścianie z oknami masz mało miejsca na "wklejenie" czegokolwiek więc chyba łatwiej by było w ogóle z tego zrezygnować. Co mi się podoba to render drzew i miejscami trawy. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 (edytowane) Kurcze drzewka i trochę trawy to niewiele :) dzięki. Z okiem saurona masz jak najbardziej racje, ale cokolwiek bym tam nie dał, bądź jeśli w ogóle to bym zostawił, to jakoś mi się to nie podoba. No nic, w każdym razie usunąłem światło z lewej. Aaa i wie może ktoś czy 2d Artist jest sprzedawany w formie papierowej ? Edytowane 16 Listopad 2011 przez lukasz_lkz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 fajne to ostatnie. tylko ta pozioma niebieska flara nie wygląda jak mgła :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 18 Listopad 2011 Autor Share Napisano 18 Listopad 2011 Szczerze, to zrobiłem ją przez przypadek, a, że mi jakoś podpasowała, to zostawiłem :) Kurde, wydaje mi się, że stoję w miejscu, a ostatnie prace są takie.. nijakie. Ma ktoś może jakieś cenne rady? Over może jakiś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 Lukasz zrobiłem ci overka dla mnie w tym twoim lesie bylo za jasno wiec tak podziałałem ,żeby to jakos fajnie wyglądało i miało swój klimacik to tak to przyciemniłem .nie usunolem tej lini niebieskiej bo ci sie podoba choc moim zdaniem ona tam nie pasuje możesz ja zrobić jako światło wpadające w roślinność od prawej strony . Może ci to cos pomoże w dalszej produkcji :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 18 Listopad 2011 Autor Share Napisano 18 Listopad 2011 Z ciemniejszą wersją też próbowałem, ale jakoś mi to nie pasuje, nie taki miałem zamysł.. Choć jak teraz się przyglądam, to może faktycznie trzeba było pójść z tym w tę stronę. Nie wiem. Dzięki w każdym razie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 no popróbuj teraz nie razie tak po oczach i jest to czytelniejsze widać lepiej cień i światło i klimat doszedł :D już sobie to dałem na tapetę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daria Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 Mnie się bardzo podoba Twój lasek, Łukaszu, ale spodobała mi się też koncepcja Kalberosa, polegająca na przyciemnieniu sceny, co dodaje bardziej tajemniczy nastrój. Mówiłeś, że w ruinach coś dzieje, dlatego stamtąd pada światło. Jak mniemam, dzieje się coś magicznego ;) więc wykorzystałam ten turkus z Twojej mgły, aby zmienić naturalne światło padające zza ruin. Teraz widzę, że przegięłam z tym turkusem, ale co tam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 no też ciekawe to światło wprowadziło teraz nastrój ,elfi las itp ale jednak wole ciemniejsze takie już lubię klimaty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 18 Listopad 2011 Autor Share Napisano 18 Listopad 2011 Dzięki wielkie za overy. Miałem już nic z tym obrazkiem nie robić, ale zastosowałem się częściowo do rad i trochę zmieniłem. A na tapete Kalebros daj sobie to http://maciejkuciara.com/images/road_cc.jpg :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daria Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 super :) myślę, że teraz jest lepiej z tym światłem! tylko cienie się nie zgadzają, ale wątpię, żeby chciało Ci się to zmieniać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 18 Listopad 2011 Autor Share Napisano 18 Listopad 2011 Żeby tylko cienie :) ale niic mi się już nie chce z tym robić, zrobię sobie dzień przerwy i walne coś nowego :) A Ty wciepnij tego demonicznego buraka, a co! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 jak dla mnie to ta wcześniejsza wersja już lepsza ta straciła klimacik ale to tylko moje zdanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daria Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 (edytowane) Dobrze więc, mam nadzieję, że dodasz ten nowy obraz. Powiem tylko, że teraz wydaje mi się, że to ciepłe światło słońca nie pasi mi do niebieskiej mgły. Z chłodnym światłem mogłoby być lepiej, ale ok, rozumiem, że masz już dosyć :P burak wciepnięty ;] Edytowane 19 Listopad 2011 przez daria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 2 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2011 Korzystając z mody na martwe postanowiłem namalować własną. Może trochę wstyd się przyznać, ale to moja pierwsza martwa na tablecie ; pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 2 Grudzień 2011 Share Napisano 2 Grudzień 2011 Co tam wstyd. Pierwszy raz i to jaki :D Nie mam się do czego przyczepić. Więcej takich :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groch Napisano 2 Grudzień 2011 Share Napisano 2 Grudzień 2011 Z każdą następną powinno być coraz lepiej. ;] I tak ładnie wyszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2011 Rothbart: dzięki wielkie, ale mi wydaje się, ze draperia zdecydowanie nie wyszła i trochę dziwnie wyszły kolory w lewym jabłku. Choć nie powiem, nie było to pierwszej świeżości jabłko ;d Groch: Dzięki, mam nadzieje, że tak będzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi