Jump to content

The Hobbit production diary - Start of production (HD)

Recommended Posts

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

plasti, ja też jak pierwszy raz zobaczyłem jego zdjęcie to byłem w szoku. Szczególnie, że ostatnio oglądałem sobie sporo materiałów zza kulis Lotra na dvd, gdzie Peter Jackson wygląda.. hmm..okazalej.. hehe

Szkoda tylko, że musimy czekać ponad 1,5 roku na pierwszą część Hobbita... :(

Posted

^^ Trzeba było przejrzeć making-offy do district 9 tam już był taki chudy :D. (w sumie na king-kongu też)

Swoją drogą aż trudno uwierzyć, że to niemal 10 lat od premiery pierwszej części.

Ciekaw jestem jak to 48fps się sprawdzi w filmie kinowym. Chyba robili wcześniej jakieś testy czy nie zaczyna to wyglądać jak jakiś dokument czy relacja sportowa. Do 2012 pewnie zobaczymy jakieś filmy kinowe przed premierą hobbita i raczej nie będzie to pierwszy skończony film w 48fps.

No i 2x Red Epic w akcji. Pewnie już z przetwornikami HDRx.

Posted

Andy Serkis jakoś specjalnie wyjściowo nie wygląda w kalesonach w czasie przemówienia :D

fajna sprawa taki blog no i super praca.

Posted

Szczerze ja wpierw patrząc na Petera zdziwiłem się myśląc: "To oni zmienili reżysera?". A tu po obejrzaniu klipu przeczytałem dokładnie post i komentarze i dopiero wtedy rozpoznałem twarz.

Posted (edited)

Prawda? Wcześniej to był taki Bombur, a tu wygląda jak Fili... :D

Atak przy okazji to niemal wypisz - wymaluj SYmek. :)

Edited by Shogun 3D
Posted

No co W z tym Peterem? :D Przecież był czas parę lat temu że był jeszcze chudszy niż teraz.

Budżet 500 melonów, będzie się działo :)

Posted

Zaraz zaraz, czy te 48fps nie będzie wyglądać jak "efekt teatralny" znany z telewizorów? (jak te motion flow, 200Hz itp) Toż to koszmar!

Posted

z czyD tak to jest ze potrzeba 2x wiecej klatek niz normalnie, tak samo w komputerowym stereo, potrzeba minimum 60 fpsow, po 30 na oko