Napisano 18 Kwiecień 201113 l no ot sie wlasnie oficjalnie najaralem :] ps. prawie nie poznalem piter'a jacksona
Napisano 18 Kwiecień 201113 l plasti, ja też jak pierwszy raz zobaczyłem jego zdjęcie to byłem w szoku. Szczególnie, że ostatnio oglądałem sobie sporo materiałów zza kulis Lotra na dvd, gdzie Peter Jackson wygląda.. hmm..okazalej.. hehe Szkoda tylko, że musimy czekać ponad 1,5 roku na pierwszą część Hobbita... :(
Napisano 18 Kwiecień 201113 l ^^ Trzeba było przejrzeć making-offy do district 9 tam już był taki chudy :D. (w sumie na king-kongu też) Swoją drogą aż trudno uwierzyć, że to niemal 10 lat od premiery pierwszej części. Ciekaw jestem jak to 48fps się sprawdzi w filmie kinowym. Chyba robili wcześniej jakieś testy czy nie zaczyna to wyglądać jak jakiś dokument czy relacja sportowa. Do 2012 pewnie zobaczymy jakieś filmy kinowe przed premierą hobbita i raczej nie będzie to pierwszy skończony film w 48fps. No i 2x Red Epic w akcji. Pewnie już z przetwornikami HDRx.
Napisano 19 Kwiecień 201113 l Andy Serkis jakoś specjalnie wyjściowo nie wygląda w kalesonach w czasie przemówienia :D fajna sprawa taki blog no i super praca.
Napisano 19 Kwiecień 201113 l Szczerze ja wpierw patrząc na Petera zdziwiłem się myśląc: "To oni zmienili reżysera?". A tu po obejrzaniu klipu przeczytałem dokładnie post i komentarze i dopiero wtedy rozpoznałem twarz.
Napisano 19 Kwiecień 201113 l Prawda? Wcześniej to był taki Bombur, a tu wygląda jak Fili... :D Atak przy okazji to niemal wypisz - wymaluj SYmek. :) Edytowane 19 Kwiecień 201113 l przez Shogun 3D
Napisano 19 Kwiecień 201113 l No co W z tym Peterem? :D Przecież był czas parę lat temu że był jeszcze chudszy niż teraz. Budżet 500 melonów, będzie się działo :)
Napisano 19 Kwiecień 201113 l BTW Jackson przy lotr wprawadził do techniki filmowej sporo innowacji i technik. Ciekawe jak będzie z hobbitem;)
Napisano 19 Kwiecień 201113 l Zaraz zaraz, czy te 48fps nie będzie wyglądać jak "efekt teatralny" znany z telewizorów? (jak te motion flow, 200Hz itp) Toż to koszmar!
Napisano 20 Kwiecień 201113 l Razer, dokładnie nad tym samym się zastanawiam. Widziałem w Saturnie kiedyś kilka takich telewizorów i wyglądały dość średnio...
Napisano 21 Kwiecień 201113 l z czyD tak to jest ze potrzeba 2x wiecej klatek niz normalnie, tak samo w komputerowym stereo, potrzeba minimum 60 fpsow, po 30 na oko