Morbid Karbid Napisano 15 Kwiecień 2011 Share Napisano 15 Kwiecień 2011 hej Kilka tygodni temu prezentowałem ilustracje do gry karcianej Purge. Wspominałem też, że namalowałem ponad 160 speed paintingów. Oto część z nich. Średnio ok godziny na jeden. Trzy z nich są większymi ilustracjami o dłuższym czasie pracy, ale wsadziłem je do zestawów, bo fajniej się prezentują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 15 Kwiecień 2011 Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Piękne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 15 Kwiecień 2011 Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Dzięki za przygotowanie setup-ów. Wszystko zasaveowane, więc obowiązek spełniony. A co do samych prac to moc z nich bije ogromna. Mam kilka ulubionych np te rury czerwone z dymem albo drugi po prawej w trzecim secie etc ale wszystkie są świetne. No i czas wykonania -szok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 15 Kwiecień 2011 Share Napisano 15 Kwiecień 2011 łoooooo....ooooo...o Tylko jak piszesz ze to 1h roboty na obrazek, to napisz ze nalezy do tego doliczyc pare lat cwiczen :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 16 Kwiecień 2011 Share Napisano 16 Kwiecień 2011 czy juz wspominalem ze Cie nienawidze?.... naprawde demotywujesz :P SZACUNEK! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 16 Kwiecień 2011 Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Jestem wstrząśnięty, nie zmieszany ;) Część prac balansuje na pograniczu surrealizmu, głównie ze względu na swoją nieokreśloność. Te podobają mi się najbardziej. Tam gdzie zaczynasz odpowiadać widzowi z detalami co tak naprawdę widzi, przekaz trochę traci z mocy, chociaż nadal podziwiam warsztatowo. Głównie przez to, że opowiadasz w taki łatwy do przewidzenia sposób. Zdaję sobie sprawę, że nie jestem... hmm... konsumentem takiego przekazu. Szukam w obrazach - nieistotne czy cyfrowych czy nie - czegoś, może nie sztuki, bo ostatnie wieki wytarły to słowo do ekstremum, sprowadzając je na grząskie piaski snobizmu i społecznej demonstracji, nie mającej wiele wspólnego z prawdziwym pięknem... Szukam właśnie - piękna, autentyczności, indywidualizmu. To nie musi być głębokie. Ale czuję kiedy jest szczere. Dla mnie to podstawowe kryterium rozdzielające Siudmaka i Beksińskiego. Obu okrzyknięto mistrzami, obaj obracają się w stylistyce kiczu. Jednak kiedy patrzę na obraz Siudmaka nie widzę nic. Kolorowe kuglarstwo, które ma dziwić, zaskakiwać widza, pretendować do miana sztuki. Kiedy widzę obrazy Beksińskiego, czuję że to co widzę jest odbiciem jego poharatanego wnętrza. Czuję że obcuję z pięknem, chociaż smutnym, chociaż powiedzianym stylistyką nieskomplikowaną, ale szczerą. I wiesz co ? Możesz się uśmiać, ale ja to piękno zobaczyłem też w kilku obrazach, które zechciałeś nam tu teraz pokazać. Przy odrobinie pracy można by je poprowadzić dalej tak, żeby przytłaczały tym pięknem. Szczególnie mówię o tych w ciepłych tonacjach, jakoś się tak złożyło, że tam ten potencjał jest największy. Największym problemem z jakim borykają się współcześni ilustratorzy jest to, że obawiają się posługiwać niedopowiedzeniem. Historia odarta ze sfery tajemniczości, mistycyzmu, magii jest jak wykastrowany olbrzym. Powinna imponować, a jedynie śmieszy. Szkoda że tej prostej prawdy nie rozumieją wydawcy, z uporem maniaka niszcząc płody wyobraźni swoich zleceniobiorców "konstruktywną krytyką". Dobra, reasumując - podoba mi się, nie spodziewałem się aż tak wiele, po z pozoru prostych speedach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 16 Kwiecień 2011 Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Nie no same smakowitości, aż nabrałem ochoty na spidowanie Świetne dysze z 4 zestawu, i te wielkie mechanoidy otoczone chmarą jakichś fruwajek, i czołg po prawej ostatniego, i cały zestaw z ostrzałem orbitalnym i polami siłowymi, i scena z przywódczynią (?) powstania, żeby wymienić tylko kilka. W sumie mogłeś to wrzucić do teczki, bo w ten dział jakiś taki niemrawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_lkz Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Chyle czoła. Naprawdę jestem pod wrażeniem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubush Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 na pełnym majestacie O.O jesteś moim mistrzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pelax Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Chylę czoła wyobraźni Szanownego Pana! A co do gry to będzie co dokładnie? Karcianka czy karcianko-planszówka? I jeśli można ile za taki speed kasujesz? Pozdrawiam i powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Łooomatko jakie dobre! I jak szybko! Masakra... Polecialo do teczki "inspiracje" ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sophie Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 this is madness! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Daję 5***** \m/ Jest w tym kosmiczna moc powiadam! Moc z kosmosu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad11 Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Epic. Chylę czoła, warsztat cieszy oko, ale jestem pod jeszcze większym wrażeniem miejsc do których dociera Twoja wyobraźnia. Inspirujące, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Danie ktore najbardziej mi smakuje - niedopowiedziane, pozostawiajace detale wyobrazni speedy. Rewelacja na tylu poziomach ze nie ma tu sensu ich wymieniac. Chyle czola po kolana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 ale kopiesz w czerep tymi obrazkami=] niesamowite obrazki, zawsze jak ogladam Twoje upy motywuja mnie one do jeszcze wiekszego nakladu pracy =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Ooooł Siet.. ! Powiedz mi tylko jedno. Na ile udaje się Tobie wstrzelić za pierwszym podejściem? Robisz na boku jakieś mini thumbnailsy odnośnie kadrowania? I czy zdarzało się wywalić do kosza jakiś speed i zacząć od nowa? Czy masz już tak, że czego się tkniesz to się zamienia w złoto? :D Śliczności Morbid! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Pozamiatałeś. Mistrzowskie w każdym aspekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyb3k Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Zazdroszczę. I gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 5* masakrator, co ja bym dal aby czasnac 'brudzie' z toba :] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 masakra !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 19 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2011 dzięki wszystkim za miłe słowa. SBT77: Dzięki za analizę. Postaram się nie zedrzeć tej aury, którą wyczuwasz w tych obrazach, ale wiele z decyzji przy ich tworzeniu wynika z czystego pragmatyzmu :) Kris_R: Zwykle trafiam za pierwszym razem. Pokazałem tutaj tę fajniejszą część obrazków. Jest jeszcze dwa razy tyle średnich obrazków i drugie tyle słabych obrazków. Kilka z nich było tak kiepskich, że nie mogłem przez nie zasnąć. Malowałem je jeszcze raz potem na własny koszt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 1h na jeden, lol szacun: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 faaaak. godzine na jeden?! jestes goro synek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 jest czad! Wysmienite prace. W sumie wszystko zostalo juz powiedziane, wydaje mi sie ze niektore speedy sa nawet lepsze niz te ktore wrzucales jako pelne dopracowane ilustracje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Czujne! Aż trudno mi uwierzyć że tylko ok 1h. Więc wielki szacun za należycie wyrobiony warsztat kompozycji brył i przyjemnego koloru. Bardzo mi się podobają PS: SBT77 - wypracowanie rodem z liceum... ;) Pani byłaby teraz dumna Pozdr. hater Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Jak patrze na ten jpg http://balloontree.com/show/purge_set02.jpg, obrazek na dole po lewej...to wydaje z siebie odgłosy typu "tsztsztsztsz duf!dufduf! iiiiiiiiiiinnnn.."......jak dziecko. Piękne to. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Plastyczność efektów jest przepyszna. Kurde jest tak pyszna, że aż zobaczę jak się da takie zrobić. Cudo! Szczególnie to z hm... tym robocikiem co wygląda jakby miał dwie tarcze i odbijał strzały zamieniające się w iskry ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Aż wdepnąłem na stronę tej karcianki i kurka w layoucie pod mechanikę bardzo smacznie wyglądają te spidy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 30 Kwiecień 2011 Share Napisano 30 Kwiecień 2011 A ja zawsze myślałem że to Marek jest cyborgiem czy coś w ten deseń a teraz ty wyskakujesz z czymś takim. Dla mnie nie do pojęcia jak można w godzinkę coś takiego machnąć. Jest parę słabszych kadrów ale i parę perełek. A kolorki jak zwykle inspirujące. Chętnie bym kilka lekcji wziął od Ciebie w tym temacie :) No i ta malarskość... ehhhhh.. świetny post! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 Najbardziej dla mnie nie do pomyślenia jest czas w jakim część z nich powstała... To ja idę nakarmić krowy na NK... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 no mam nadzieje, ze zadne SF w polsce nie powstanie bez Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 wow... O_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 4 Maj 2011 Share Napisano 4 Maj 2011 szczerze zazdroszczę takiego czasu/takiej jakości. cuda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzU Napisano 2 Wrzesień 2011 Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Aż ciężko uwierzyć w ten czas per praca :) Bardzo podoba mi się piąty set. http://balloontree.com/show/purge_set05.jpg Możesz udostępniać większe wersje prac? Chętnie wrzuciłbym pierwszy z piątego setu na tapetę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nao Napisano 2 Wrzesień 2011 Share Napisano 2 Wrzesień 2011 a ja mysle ze to poprosu jest automat ,,genial,, cos ala adam małysz :) co do artów,warsztatu- podziwiam i będe dalej podziwiał twoje wysokie loty.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Orzesz Ty ....5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Nie, żebym się czepiał, ale ten temat jest już strasznie stary :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 moze by zamykac watki po roku paralizu ? :) taka autanazja ustrzeze nas przed skamielinami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Nie żebym się czepiał, ale właśnie zauważyłem, że ten wątek dostał fronta ;DD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 ten wątek powinien dostawać fronta codziennie :) Stary ale jary, jak to mówią... Wiem że modzi nie lubią forumowej archeologii, ale osobiście nie mam nic przeciwko temu, pod warunkiem że wygrzebuje się takie skarby jak tutaj a nie np. trupa w szafie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Jak patrze na ten jpg http://balloontree.com/show/purge_set02.jpg, obrazek na dole po lewej...to wydaje z siebie odgłosy typu "tsztsztsztsz duf!dufduf! iiiiiiiiiiinnnn.."......jak dziecko. Piękne to. Pozdro tez tak mam, nie moge sie napatrzec na niektore, moze to i speed, ale swietnie przekazuje klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Burnet Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 swietne ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 8 Wrzesień 2011 Share Napisano 8 Wrzesień 2011 wiesz dlaczego poddaję się biegowi życia i nie maluję? Wzbraniam sie przed przeszłością. ona już swoje opowiedziała i nie chcę jej ekshumunikacji, ponieważ obawiam się antropofagii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi