Napisano 16 Kwiecień 201113 l Witam. ...chciałbym pokazać mój ostatni koncept. Niewiele czasu mogę poświęcić na 3D, dlatego model jest już dość stary, ma 1,5 roku, ale jakoś udało się dobrnąć do końca :) Czekam na Wasze opinie, ale proszę wziąć pod uwagę, że to mój pierwszy outdoor ;-)
Napisano 16 Kwiecień 201113 l Na tle innych projektów na tym forum wygląda wypaśnie. Pomijając kwestie wizualne pare pytań ode mnie: - Ogolna bryła samochodu jest masywna, przód jest także duży w porównaniu do płasko poprowadzonej przedniej szyby. Brałeś pod uwagę, że prawdopodnie spora część widoczności jest ograniczona przez maskę? -W jaki sposób łączy się szyba boczna z przednią i dachem? -W jaki sposób otwierają się drzwi? -Jaki rozmiar mają felgi? ;) Najbardziej podobają się mnie lusterka.
Napisano 17 Kwiecień 201113 l A gdzie reszta ujęć? Sam obecnie pracuje nad concept carem, ale teraz chyba będę musiał zacząć od nowa ;)
Napisano 17 Kwiecień 201113 l Autor indian - dzięki :) GRiPi - zauważ czujniki zbliżeniowe tak apropos widoczności :-P - pod przednią szybą jest słupek (widać go), zależało mi właśnie aby był ukryty, tzn. żeby płaszczyzna szyby/szkła nie była przecięta żadnym pałąkiem, czy metalowym słupkiem. - drzwi otwierają się tradycyjnie, lusterka boczne są w takiej pozycji aby było to możliwe. - felgi 20'' mk2 - pomarzyć ;-) dzięki. pecet - reszty ujęć mmm... nie przewidziano. Dawaj mi tego Twojego concepta na PM i to już!
Napisano 17 Kwiecień 201113 l Kij z parkowaniem! Chce widzieć drogę pędząc w ciasnym zakręcie ;) Rozwiązanie ze słupkiem najmniej mnie się podoba w całym projekcie. Duży kąt pomiędzy powierzchniami lustrzanymi nie wygląda dobrze. Co do szyby w drzwiach - nie widzę sposobu, by to uszczelnić. Felgi wydają się znacznie powyżej 20" ;)
Napisano 17 Kwiecień 201113 l Hmmmm pomimo tego, ze jestem bardziej fanem motocykli to jesli kiedys bede mial wystarczajaco gruby portfet to zlece wykonanie ;) *****
Napisano 17 Kwiecień 201113 l Dla mnie wypas;) Jedyne co mnie troche razi to "łączenie" dachu z szybami, tzn. na dachu jest uszczelka(?) która oddziela go do szyby bocznej i kończy sie przed przednią co tworzy jak dla mnie dziwny efekt. Pomiędzy szybą boczną a przednią nie ma tego dystansu (szerokości uszczelki) co między boczną szybą a dachem. Troche zagmatwałem, ale chyba można zrozumieć o co mi chodzi ;p W każdym razie, moim zdaniem albo trzeba by było zrezygnować z uszczelki na dachu i połączyć dach bezpośrednio z szybą boczną, albo dodać coś o szerokości uszczelki na łączeniu szyb przedniej i bocznej, ale nie mam pojęcia jak to sie wszystko ma do strony technicznej bo kompletnie sie na tym nie znam ;)
Napisano 18 Kwiecień 201113 l Bardzo ładny render i przede wszystkim świetny koncept, chętnie bym sobie takim autem pojeździł. Dodatkowo na plus jest to, że często koncepty jakie wiedzę są zlepkiem charakterystycznych elementów innych aut, które w połączeniu tworzą zupełnie nijaką bryłę, natomiast w Twoim przypadku Homa bryła jest designersko bardzo przemyślana, spójna i jak dla mnie... piękna :) Wprawdzie gdyby auto miało trafić na ulice to pewnie byłoby konieczne wprowadzenie kilku zmian, ale przecież zawsze tak jest, że koncept jest snem designera przelanym na papier (lub do 3d), a dopiero na etapie produkcji dokonywane są modyfikacje, które często zamieniają jego piękny sen w koszmar ;) Pozdrawiam i mam nadzieję, że zobaczę jeszcze jakieś inne ujęcia HC Zero.
Napisano 18 Kwiecień 201113 l pytanko. czemu odbcicia nieba i chmur a nie miasta ?? :P chyba ze mnie oczy oklamuja
Napisano 18 Kwiecień 201113 l Samochodzik super tylko te alusy mi się nie podobają chociaż tu akurat pasują.
Napisano 18 Kwiecień 201113 l nie nie tym ze inne ujęcia nie były przewidziane nie wymigasz się :P pięknie, concept jest rewelka, chociaż trochę mam dziwne uczucie co do proporcji, te koła faktycznie wyglądają na dużo większe, kolor biały ten co był w wipie też był fajny, *****
Napisano 18 Kwiecień 201113 l z ciekawą postprodukcją (wystarczy kolorki podkręcić) wyglądałby o niebo lepiej. ;]
Napisano 19 Kwiecień 201113 l Autor Dziękuję wszystkim za motywujące, pozytywne opinie. ...jak Loozack trafnie stwierdził: "koncept jest snem designera przelanym na papier (lub do 3d)". W niejednym koncepcie trudno odnaleźć praktyczność, rozsądek, ergonomię a nieraz jakikolwiek sens. Ale to chyba jest w tym wszystkim najciekawsze/najpiękniejsze. HC Zero wydaje mi się dość rozsądnym modelem nawet bez uszczelek, z dziwnym łączeniem szyb i z za dużymi kołami. Niektórych przekonuje, a innych nie... Pozdrawiam. PS. Pomęczę ten model jeszcze i możliwe, że pojawią się nowe rendery. W bardzo odległej przyszłości jak mniemam...
Napisano 19 Kwiecień 201113 l Uhoho pamiętam ten projekcik , ładne parę lat temu chyba zacząłeś pracę nad tym modelem ? Fajnie , że dostał należną mu scenkę . Jeśli to twój 1 outdoor to wyszło świetnie, naprawdę.
Napisano 20 Kwiecień 201113 l Pierwszy samochód na tym forum na który z chęcią się patrzy , ogólnie modelowanie gotowych aut to strata czasu i energii w porównaniu z tworzeniem nowych - to kompletnie inna bajka dla tego duży szacunek . Auto klasa tylko wsiadać i rwać laski :) ps.Ile ma koni ? szukam czegoś mocnego może kupie pokaż proszę tył jestem bardzo ciekawy jaki jest !!!
Napisano 20 Kwiecień 201113 l http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=70720 podobno nie prędko będzie tył w Finished więc zostaje Ci WIP ;)
Napisano 21 Kwiecień 201113 l Świetne!!!!. Homek....szkoda tylko że tak rzadko coś wrzucasz. .Gratulacje outdoora, na prawdę przedni efekt. Pozdro! :) P.S. 5*! Edytowane 21 Kwiecień 201113 l przez kliment woroszyłow