Homa Napisano 16 Kwiecień 2011 Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Witam. ...chciałbym pokazać mój ostatni koncept. Niewiele czasu mogę poświęcić na 3D, dlatego model jest już dość stary, ma 1,5 roku, ale jakoś udało się dobrnąć do końca :) Czekam na Wasze opinie, ale proszę wziąć pod uwagę, że to mój pierwszy outdoor ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 16 Kwiecień 2011 Share Napisano 16 Kwiecień 2011 mega ***** salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 16 Kwiecień 2011 Share Napisano 16 Kwiecień 2011 Na tle innych projektów na tym forum wygląda wypaśnie. Pomijając kwestie wizualne pare pytań ode mnie: - Ogolna bryła samochodu jest masywna, przód jest także duży w porównaniu do płasko poprowadzonej przedniej szyby. Brałeś pod uwagę, że prawdopodnie spora część widoczności jest ograniczona przez maskę? -W jaki sposób łączy się szyba boczna z przednią i dachem? -W jaki sposób otwierają się drzwi? -Jaki rozmiar mają felgi? ;) Najbardziej podobają się mnie lusterka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk2 Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Kiedy będzie można składać zamowienia na ten model? ;-) Rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 A gdzie reszta ujęć? Sam obecnie pracuje nad concept carem, ale teraz chyba będę musiał zacząć od nowa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 17 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2011 indian - dzięki :) GRiPi - zauważ czujniki zbliżeniowe tak apropos widoczności :-P - pod przednią szybą jest słupek (widać go), zależało mi właśnie aby był ukryty, tzn. żeby płaszczyzna szyby/szkła nie była przecięta żadnym pałąkiem, czy metalowym słupkiem. - drzwi otwierają się tradycyjnie, lusterka boczne są w takiej pozycji aby było to możliwe. - felgi 20'' mk2 - pomarzyć ;-) dzięki. pecet - reszty ujęć mmm... nie przewidziano. Dawaj mi tego Twojego concepta na PM i to już! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Kij z parkowaniem! Chce widzieć drogę pędząc w ciasnym zakręcie ;) Rozwiązanie ze słupkiem najmniej mnie się podoba w całym projekcie. Duży kąt pomiędzy powierzchniami lustrzanymi nie wygląda dobrze. Co do szyby w drzwiach - nie widzę sposobu, by to uszczelnić. Felgi wydają się znacznie powyżej 20" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Hmmmm pomimo tego, ze jestem bardziej fanem motocykli to jesli kiedys bede mial wystarczajaco gruby portfet to zlece wykonanie ;) ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsky Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 Dla mnie wypas;) Jedyne co mnie troche razi to "łączenie" dachu z szybami, tzn. na dachu jest uszczelka(?) która oddziela go do szyby bocznej i kończy sie przed przednią co tworzy jak dla mnie dziwny efekt. Pomiędzy szybą boczną a przednią nie ma tego dystansu (szerokości uszczelki) co między boczną szybą a dachem. Troche zagmatwałem, ale chyba można zrozumieć o co mi chodzi ;p W każdym razie, moim zdaniem albo trzeba by było zrezygnować z uszczelki na dachu i połączyć dach bezpośrednio z szybą boczną, albo dodać coś o szerokości uszczelki na łączeniu szyb przedniej i bocznej, ale nie mam pojęcia jak to sie wszystko ma do strony technicznej bo kompletnie sie na tym nie znam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drakul Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 piękny kolor i wyje**na sylwetka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 rewelacyjny koncept! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Bardzo ładny render i przede wszystkim świetny koncept, chętnie bym sobie takim autem pojeździł. Dodatkowo na plus jest to, że często koncepty jakie wiedzę są zlepkiem charakterystycznych elementów innych aut, które w połączeniu tworzą zupełnie nijaką bryłę, natomiast w Twoim przypadku Homa bryła jest designersko bardzo przemyślana, spójna i jak dla mnie... piękna :) Wprawdzie gdyby auto miało trafić na ulice to pewnie byłoby konieczne wprowadzenie kilku zmian, ale przecież zawsze tak jest, że koncept jest snem designera przelanym na papier (lub do 3d), a dopiero na etapie produkcji dokonywane są modyfikacje, które często zamieniają jego piękny sen w koszmar ;) Pozdrawiam i mam nadzieję, że zobaczę jeszcze jakieś inne ujęcia HC Zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 super to wygląda, ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pr0t3r Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 pytanko. czemu odbcicia nieba i chmur a nie miasta ?? :P chyba ze mnie oczy oklamuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maksymilion Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Samochodzik super tylko te alusy mi się nie podobają chociaż tu akurat pasują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 nie nie tym ze inne ujęcia nie były przewidziane nie wymigasz się :P pięknie, concept jest rewelka, chociaż trochę mam dziwne uczucie co do proporcji, te koła faktycznie wyglądają na dużo większe, kolor biały ten co był w wipie też był fajny, ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 z ciekawą postprodukcją (wystarczy kolorki podkręcić) wyglądałby o niebo lepiej. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bad Moon Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Masakra! Niezła rakieta, to podaj jeszcze charakterystyki fury :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 19 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Dziękuję wszystkim za motywujące, pozytywne opinie. ...jak Loozack trafnie stwierdził: "koncept jest snem designera przelanym na papier (lub do 3d)". W niejednym koncepcie trudno odnaleźć praktyczność, rozsądek, ergonomię a nieraz jakikolwiek sens. Ale to chyba jest w tym wszystkim najciekawsze/najpiękniejsze. HC Zero wydaje mi się dość rozsądnym modelem nawet bez uszczelek, z dziwnym łączeniem szyb i z za dużymi kołami. Niektórych przekonuje, a innych nie... Pozdrawiam. PS. Pomęczę ten model jeszcze i możliwe, że pojawią się nowe rendery. W bardzo odległej przyszłości jak mniemam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 19 Kwiecień 2011 Share Napisano 19 Kwiecień 2011 Uhoho pamiętam ten projekcik , ładne parę lat temu chyba zacząłeś pracę nad tym modelem ? Fajnie , że dostał należną mu scenkę . Jeśli to twój 1 outdoor to wyszło świetnie, naprawdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amok Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Pierwszy samochód na tym forum na który z chęcią się patrzy , ogólnie modelowanie gotowych aut to strata czasu i energii w porównaniu z tworzeniem nowych - to kompletnie inna bajka dla tego duży szacunek . Auto klasa tylko wsiadać i rwać laski :) ps.Ile ma koni ? szukam czegoś mocnego może kupie pokaż proszę tył jestem bardzo ciekawy jaki jest !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rallyman Napisano 20 Kwiecień 2011 Share Napisano 20 Kwiecień 2011 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=70720 podobno nie prędko będzie tył w Finished więc zostaje Ci WIP ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Kwiecień 2011 Share Napisano 21 Kwiecień 2011 (edytowane) Świetne!!!!. Homek....szkoda tylko że tak rzadko coś wrzucasz. .Gratulacje outdoora, na prawdę przedni efekt. Pozdro! :) P.S. 5*! Edytowane 21 Kwiecień 2011 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_operator Napisano 21 Kwiecień 2011 Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Super model i reszta. 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 21 Kwiecień 2011 Share Napisano 21 Kwiecień 2011 dawaj go z drugiej strony tył tez był świetny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi