Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Taki concep-art:

tarczaf.jpg

Edytowane przez Vega

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Nie jestem w całości zadowolony z tej czaszki. Jak będę miał czas to jeszcze ją dopracuję :)

czaszkafinish.jpg

czaszkafinish2.jpg

czaszkafisnish3.jpg

Napisano
  • Autor

tarcza01.jpg

tarcza02.jpg

tarcza03.jpg

Coś mi nie gra z tą tarczą, ale jadę dalej bo termin zakończenia coraz bliżej :)

Napisano

Jakbyś ją wyprofilował tak by nie była płaska jak naleśnik byłoby o wiele lepiej :)

Napisano
  • Autor

To chcę zrobić na końcu jak już wszystko będę miał :) Wtedy wrzucę do maxa i zrobię bend lub w zetce :)

Napisano

Jak myślisz że na milionie poly max zrobi od ręki benda albd ffd to się chyba zdziwisz:D

Napisano
  • Autor

Miałem na myśli zrobić bend na kilku tysiącach po czym wrzucić do zetki, a zetka sama doda detal :)

Napisano

twarz w concepcie ma fajniejsze oczy - Te co zrobiłeś są bardziej kocie.

Ale ciśniesz mocno - będzie miodny model.

Napisano
  • Autor

Jest sbend jednakże szczerze mówiąc nie bawiłem się niczym z zakładki Deformation oprócz scale i smart resym (o ile dobrze napisałem) :)

W maxie on trochę beznadziejnie robi ten bend bo boki tarczy są wydłużone :)

Sprawdzę ten SBend. Nawet tak jak Mafida napisał można zrobić transpose :) W wersji 4.0 wprowadzili transpose symetryczne więc nie będzie problemu :)

Edytowane przez Vega

Napisano
  Vega napisał:
W wersji 4.0 wprowadzili transpose symetryczne więc nie będzie problemu :)

A co ty panie,od kiedy pamiętam było symetryczne transpose,żadna nowość:p

Napisano
  • Autor

Nie było :) W 3.0 lub 3.5 jak robiłem transpose to nigdy mi nie robiło symetrycznie :D Zawsze robiłem jedną stronę, a później smart resym :P

Edytowane przez Vega

Napisano
  • Autor

Może... :D Nie korzystałem też tak często jak teraz :P Wtedy to nie wiadomo było, że to transpose :)

Napisano
  • Autor

tarcza023.jpg

Muszę na nowo zacząć robić to nad tym łbem demona :) Wyszło słabo :) Nie podoba mi się :)

Napisano
  • Autor

Skończyłem :) Nie jestem za bardzo zadowolony z efektu, ale czas się skończył :) Ptak na górze... Tragedia... Ale inaczej bym nie zdążył :) 2995 tris

planszat.jpg

Edytowane przez Vega

Napisano

Prezentuje się świetnie :) jedziesz dalej.

Popraw też te gałki wiszące po środku :) i daj ładniejsze oświetlenie.

Napisano

hi poly wyjebka ale low cos nie wyrabia, hmmm cos te poly gdzies poginely,moze sie pozbadz 1 chaina albo 2 a dodaj na rogach tarczy, bo tak to az zal jak sie zepsol model

Napisano

ty akb te deseczki na plasko a dac bevele na rogach tarczy, serio bo to co wyszlo z tak dobrego hi poly to az wola o pomstwe do nieba

edit: bo juz 3 pod rzad komenta nie chce dawal ale obczaj sobie nawet sowja czache, tyle tam marnujesz polysow a rogi tarczy ktore 10000x bardziej widac kanciaste, panie no boli w oczy

Napisano
  • Autor

OK. Chcę jeszcze poprawić tą tarczę, ale na razie robię coś na SpeedSculpting :)