adek Napisano 23 Lipiec 2011 Napisano 23 Lipiec 2011 Nie wiem czy jeszcze pamiętacie, ale w 2009 roku pisaliśmy o nieoficjalnym cinematicu StarCraft: First Contact stworzonym hobbystycznie przez fana tej gry, ukrywającego się pod pseudonimem "Freespace". Okazuje, że ta samo osoba, również samodzielnie pracuje w wolnych chwilach nad kontynuacją tamtego filmu. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1894
jaceks Napisano 23 Lipiec 2011 Napisano 23 Lipiec 2011 Nie śledziłem poprzedniego wątku, ale jeżeli to robi 1 osoba to jest co machać.
Gość Morte Napisano 23 Lipiec 2011 Napisano 23 Lipiec 2011 Wieli szacunek sie nalezy za wytrwalosc i upor temu panu! Bardzo fajnie ze takie rzeczy sie dzieja :)
pmcomposer Napisano 23 Lipiec 2011 Napisano 23 Lipiec 2011 Bardzo zdolny gość i przy tym skromny. Kilka lat temu robiłem mu muzykę do animacji Propellerhat (tam był ktoś jeszcze przy modelach bodajże): Od tamtego czasu zrobił niezły krok do przodu. Z tego co widziałem, niektóre sceny w Final Metamorphosis serio wymiatają. Klimat Starcrafta uchwycił świetnie. Przy tym projekcie także zajmuję się muzyką - akurat nie przy tym trailerze, ale przy pełnej animacji. Jako ciekawostkę podam, że voice-overy Kerrigan do Final Metamorphosis ponoć robiła córka aktorki Kerrigan z pierwszego Starcrafta. - Piotr
Mortom Napisano 23 Lipiec 2011 Napisano 23 Lipiec 2011 Dlaczego jeszcze nikt nie wpadł na pomysł aby przelać ten tytuł na ekrany kin?! z chęcią oglądnął bym masakrę zergów w efektach rodem z transformers... byle nie było równie tępe jak wcześniej wspomniany tytuł ;) P.S. Sorry za offtopa
Pasiterek Napisano 23 Lipiec 2011 Napisano 23 Lipiec 2011 Ktoś coś gdzieś wspomniał ze ma powstać Warcraft do tego kiedyś przeczytałem w jakiejś gazecie, że współtwórca gry przytakiwał takiemu projektowi jeżeli było by z kim. Więc może i za Starka kiedyś się się wezmą co by nie było to każda ekranizacja gier Blizzarda (Warcraft, Sarcraft, Diablo) to pewny kasowy sukces nawet gdy za kamerą miał by stanąć Uwe Boll z tym, że Blizzard nigdy nie pozwoli na to by ktoś zeszmacił ich dzieło. A StarCraft: Final Metamorphosis to chętnie zobaczyłbym całość.
pmcomposer Napisano 28 Październik 2011 Napisano 28 Październik 2011 W sumie nie wiem czy zakładać nowy wątek, czy wrzucić tutaj ;). Animacja jest gotowa: Przy projekcie zajmowałem się muzyką. - Piotr
syjon Napisano 28 Październik 2011 Napisano 28 Październik 2011 w szoku jestem ;) Wydaje mi sie, ze sporo elemntow wyglada nawet lepiej niz u blizzarda. Np.: - skalka z 3:43 - material na kerigan z 4:50 - FXy kto zauważył fragment statku "husky" :)?
asblaze Napisano 29 Październik 2011 Napisano 29 Październik 2011 pmcomposer - kawał dobrej muzy filmowej - pozwól że dodam sobie Ciebie do kontaktów :)
adek Napisano 29 Październik 2011 Autor Napisano 29 Październik 2011 Ja też jestem zaskoczony bardzo na plus. To pokazuje też jak duże walory edukacyjne ma tworzenie takich produkcji. Ogólnie filmów. Pierwszy nie był źły, ale można było się przyczepić do wielu technicznych kwestii, animacji. Tutaj skok jakościowy moim zdaniem jest spory. Widać, że twórca wiedział jakich błędów już nie popełniać, co i jak robić. pmcomposer - dorzucam się do gratulacji asblaze. Świetna muzyka!
imprecis Napisano 29 Październik 2011 Napisano 29 Październik 2011 Aż trudno uwierzyć, że zrobiła to jedna osoba. Wielkie wow.
donpedrinio Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 pmcomposer - świetna muzyka! idealnie dopasowana, ewqlso? vsl? czy coś innego?
pmcomposer Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 Dzięki za wrzucenie do działu wiadomości i za komentarze odnośnie muzyki :). @donpedrinio: Właściwie wszystko na raz :D. Hollywood Strings, LASS, EWQLSO, Symphobia 1&2, Orchestral Brass Classic, Omnisphere, Requiem Light, Hollywoodwinds, Truestrike 1, jakieś pojedyncze instrumenty VSL. Do tego jeszcze kilka efektów z Sonokinetic Tutti. Solo wokalowe jest za to żywym nagraniem. Taka wisienka na torcie ;). - Piotr
comander_barnik Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 JEDNA osoba? Iście nadludzka wytrwałość. Są modele, jest animacja, jest dźwięk i materiały, sfx też kopie dupe, nawet Blizzard nie powstydziłby się czegoś takiego... dobrze ze są napisy bo nie wierzyłem do samego końca co do ekipy
asblaze Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 Wisienka smakowita. Słyszę jeszcze kilka :) Brzmienia instrumentów naturalne - można się nabrać, do tego rozmieszczenie sekcji jak przy studyjnym nagraniu. Rewelacja!!! Z tym Blizzardem to bym nie przesadzał :) Ale na pewno rzetelny kawał roboty jak na jedną osobę :D
Reanimator Napisano 2 Listopad 2011 Napisano 2 Listopad 2011 koles jest jednym z czlonkow ekipy 3dtotal, FTR
Baggins Napisano 2 Listopad 2011 Napisano 2 Listopad 2011 Jako wyczyn i demo generalisty FX-owca - super. Ale film ? no, tego, hmm, aaaaa lepiej zamilknę. t.
Rekomendowane odpowiedzi