CzAk1 Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 EA Games poprosiło Michaela Baya - twórcę kinowych hitów takich jak seria Transformers – aby wyreżyserował trailer dla ich nowego tytułu: Need For Speed: The Run. Zobaczcie jak hollywoodzki reżyser podołał temu zadaniu w rozszerzeniu wiadomości. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2076
olaf Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 mi nie leży. Bay widac myśli kamerą ale tego typu ujęcia z silnika gry są nudne - paradoksalnie właśnie to mi uświadomiło jak daleko z grafika nam do świata realnego.
Loozack Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 Hmm, zastanawiam się w którym momencie tam były nudne ujęcia... chodzi o te napisy na końcu? 8) Jak dla mnie całkiem fajnie to wyszło, nie napalam się za bardzo na tą grę, ale trailer przyjemnie mi się oglądało. Pozdrawiam.
Richard Hade Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 A ja się zgodzę z ola-fem. O ile całość fajnie wygląda, to są ujęcia, które ewidentnie nadają się tylko do normalnej gry aktorskiej i przy komputerowym manekinie po prostu wieją sztucznością i brak w nich życia. Bardzo dla mnie to nierówne było. Szczerze, to jak dla mnie przykład jak można fajnie wykorzystać silnik gry do stworzenia sobie podkładki pod kręcenie prawdziwych ujęć. Co kto lubi.
plasti Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 wszystko spoko, michael bay hamerykan stajl, itp.... ale jedna rzecz mnie bardzo ciekawi, jezeli to byl frostbite2 to chyba nie wycisneli z niego nawet polowy mozliwosci
Razer Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 Mi zdecydowanie bardziej podobał się ten trailer :)
Reanimator Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 Oczywiscie, ze wialo sztucznoscia, tez zwrocilem na to uwage, ale helloł! To jest gra, pamietacie? Michael Bay rezyserowal, ale nie sprawilo to, ze nagle postacie staly sie bardziej ludzkie;) Pomijajac fakt, ze to wyscigowka i postacie beda tlem.
pabulo Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 Wyszło fajnie, choć też uważam że troche nierówno. No i było sporo dużo bardziej "zajawkowych" zajawek Mnie osobiście zawsze irytowały te niby makingofy ala holywood "To było wielkie przeżycie dla nas wszystkich a szczególnie dla mnie a ten i tamten to świetny gość i praca z nim była niesamowita" potem data premiery.
plasti Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 @CzAk1 no i spojrz jaka uderzajaca jest roznica pomiedzy screenami bf3 a nfs
olaf Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 właśnie się obudziłem i wygląda lepiej. Wystarczy się nastawić, ze będą nierówne ujęcia. poprzednie zwiastuny mi bardziej podchodziły. Ale faktycznie wyszło całkiem ok, juz nie moge sie doczekać komentarzy na benchmarku, ze fabuła zapowiadała się tak niesamowicie i nic z tego :D Fajne mają kurtki Ci kolesie. Me want. Wie ktoś gdzie mozna dostać podobne?
polka dot Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 plasti, to chyba kwestia HD vs. 360p hehe ps. czekam na szczoteczkę do zębów o włóknach HD
Pawelkos Napisano 6 Listopad 2011 Napisano 6 Listopad 2011 Jak dla mnie OK ale zbyt chaotyczny ten trailer i ciezko sie skupic, juz bardziej podoba mi trailer do ktorego link dal Razer
le_chu Napisano 6 Listopad 2011 Napisano 6 Listopad 2011 Gdyby nie latające auta i Porsche lądujące z 50 metrów wysokości, dla mnie byłoby epicko :) Była gęsia skórka itp. gry pewnie nawet nie dotknę bo jestem pewien, że zepsuje mi te wszystkie, pozytywne emocje związane z teaserem.
Pawel Lipka Napisano 6 Listopad 2011 Napisano 6 Listopad 2011 Ten trailer jest znacznie lepszy niz link Razora z kilku powodow. Bay pokazuje potencjalnemu graczowi jak duze zagrozenia dla samego bohatera w grze niesie wyscig, o jaka stawke toczy sie gra i ze tam wewnatrz auta siedzi realny czlowiek, ktory ma przerabane. Pokazal ujecia z duzo szerszej perspektywy (nie sensu stricte) i mimo sztucznosci renderow z gry, udalo mu sie przeniesc wage emocji na strone naturalnych ludzkich. Te "kilka" ujec, ktore zostaly posadzone o sztucznosc sa kluczem do tego celu. Mysle, ze wlasnie tego potrzebowali tworcy Need for Speed, bo na obecnym poziomie technologii dochodza do pewnego realizmu i nie dalej - Bay wyszarpal z tego znacznie wiecej z innej strony i porownujac oba cinematiki widac jak jeden gosc tworzy realna historie o zyciu, a drugi tylko reklame swietnej samochodowki. Ogladajac w tv wyczyny kaskaderow przelatujacych nad 10-cioma samochodami nie podskakuje nam adrenalina, bo mamy w tv rozdzielczosc hdtv, ale dlatego,ze wiemy i odczuwamy, ze siedzi tam prawdziwy czlowiek, i jego zycie wisi na wlosku...
Monio Napisano 6 Listopad 2011 Napisano 6 Listopad 2011 Potężne. Jednak dobra reżyseria robi swoje i to coś czego w grach nadal brakuje.
Pawelkos Napisano 6 Listopad 2011 Napisano 6 Listopad 2011 Ten trailer jest znacznie lepszy niz link Razora z kilku powodow.(...) Pawel Lipka a moge miec wlasne zdanie ? :] Dziekuje i pozdrawiam ;)
Traitor Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 (edytowane) - ten trailer znacznie lepiej sie prezentuje Edytowane 7 Listopad 2011 przez Traitor
pecet Napisano 7 Listopad 2011 Napisano 7 Listopad 2011 Po przeczytaniu komentarzy nastawiłem się na coś lepszego, jak dla mnie zbyt efekciarski i sztuczny filmik.
Rekomendowane odpowiedzi