vision3d Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 (edytowane) Hej! Przedstawiam taki o to shot Hyundaia i40, ktory powstal przy okazji tworzenia prezentacji na EuroCarBody 2011 wraz z agencja Ars Thanea. Jako ciekawostke podam, ze model i40 zdobyl Golden Award, pokonując na ich wlasnym podwórki takie marki jak: Audi, Mercedes, BMW :) Wiecej szczegółów z imprezy: http://www.automotive-circle.com/eurocarbody11/carbo11_welcome.cfm?lg=e Baza to model CAD od klienta + kilka elementow domodelowanych jak kola, światła przeciwmgielne, wnetrze. Rendering V-ray 2.0 + post w Photoshopie. Agency: Ars Thanea Design Director: Peter Jaworowski 3D Lead Artist: Piotr Kosinski Project Manager: Peter Jaworowski Edytowane 5 Styczeń 2012 przez vision3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 nie wiadomo kiedy wskoczyłeś na niesamowicie wysoki poziom niedostępny dla 99% grafików. gratulacje, tutaj nie ma się do czego przyczepić. przepieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz1330 Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 Wychodzę i zamykam drzwi, jedyne co mi się rzuciło w oczy, to jakby z jednej strony nie było osłony na światłach :) tak to Świetne, 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 Jest pięknie aczkolwiek, mam wrażenie , że trochę przekombinowane z kolorystyką, tło mogłoby mieć takie fajne przejścia tonalne ale auto bym zostawił w jednym. Chociażby te dwie jarzeniówki w dwóch różnych odcieniach wyglądają trochę dziwnie. No oczywiście to moje takie 'widzimisie', bo tylko marudzenie mi pozostało komentując prace na tak wysokim poziomie :) Studio + HDRI ? czy jakaś inna kombinacja ? Kolorki dodane w PS czy uzyskałeś takie przejścia prosto z silnika renderującego ? 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2012 dzieki :) kolorystyka miala byc z zalozenia nieco przekombinowana, mialo byc bardzo zywo tym razem i wyszlo dokladnie jak zakladalem :) Standardowo studio zlozone z hdri + chyba z jedno omni, ostateczne kontrasty i kolorki uzyskane w poscie. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 5 Styczeń 2012 Share Napisano 5 Styczeń 2012 Postprodukcje robiłeś w "gołym" Photoshopie czy z jakimiś pluginami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 6 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2012 Knoll Light do flar i tyle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość NuklearSky Napisano 6 Styczeń 2012 Share Napisano 6 Styczeń 2012 Jestem ogromnym fanem grafiki, obserwuje od dawna Twoje prace i kilku innych użytkowników tego portalu i powiem jedno - aż nie wypada i nie przyzwoite jest pokazywać tak dobre prace, poziom ekstraliga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 6 Styczeń 2012 Share Napisano 6 Styczeń 2012 Jest szansa zobaczyc bez postpro? Render świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 6 Styczeń 2012 Share Napisano 6 Styczeń 2012 Piękne. Bardzo sie wyładnily te Hyundaie ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 7 Styczeń 2012 Share Napisano 7 Styczeń 2012 Rzeczywiscie lampa znikneła, pasy tez by sie przydały i ms na kierownice.. To tyle z przydatnych rzeczy a teraz z tych nieprzydatnych to powiem ze pracka high-end jak zwykle;) Duze Gratki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napoleon czy'de Napisano 7 Styczeń 2012 Share Napisano 7 Styczeń 2012 Full rispekt : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maaaad Napisano 7 Styczeń 2012 Share Napisano 7 Styczeń 2012 Auto jak dla mnie brzydkie, szybko się zestarzeje. Ale sam model, no i scena-prima sort. Samochód na renderach wygląda o wiele lepiej, niż na żywo, a to już świadczy o jakości tych pierwszych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Styczeń 2012 Share Napisano 8 Styczeń 2012 Te twoje prace już od dawna podchodzą pod kategorię "rozsiądź się i podziwiaj". To właśnie zrobiłem i nie mogę się napatrzyć. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 Kolorystyka mi się średnio podoba ale wykonanie całego projektu jest nie samowite!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 świetnie ogarniasz rozkład refleksów na wozach. Pozazdrościć. Oczywiście 5*, nie wiem dla czego dopiero 3 głosy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 super super super. mistrzunio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Styczeń 2012 Share Napisano 9 Styczeń 2012 No profeska jak zwykle. Nie wiem czy jest ktoś jeszcze kto na takim poziomie zrobił tyle samochodów! Liczyłeś kiedyś wszystkie swoje prace takie? Ciekaw jestem ile już ich jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2012 dzieki :) samych autek wymodelowalem juz grubo ponad 100 :) renderow tez juz sie troche nazbieralo, pewnie z paredziesiat jakby tak odkurzyc dysk :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukii Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Ciekawe czy uda nam się kiedyś namówić Cie na jakiegoś małego tutka ;) mistrzu naucz nas czegoś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 11 Styczeń 2012 Share Napisano 11 Styczeń 2012 no zaskoczony nie jestem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 17 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2012 Lukii - kiedys na pewno, poki co calkowity brak czasu na zrobienie czegokolwiek poza praca :/ pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Jo jo.. pisalem juz ze super robota? :) Mam male pytanie Czemu swiecisz area lightami w plany i oswiecasz tak fure odbitym swiatlem a nie bezposrednio? Renderujesz vrayem czy mentalem? :) pozdrowienia edit: a wlasnie pracujesz na linear workflow? czy normalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 20 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2012 czy linear czy normalnie? sam juz nie wiem co jest normalne... :) ui mnie jest jakis mix chyba, w sumie nawet nie wiem, generalnie pracuje na gammie 2.2, renderuje wszystko 'płasko' i wyciagam kontrasty w postprodukcji. Dlaczego nie swiece bezposrednio swiatlami w autko? rzucajac swiatlo pod katem na inny obiekt otrzymuje ciekawsze gradienty co przeklada sie na refleksy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Hejka :) dzieki za info. A renderer to mental czy vray? I male pytanie co do tej metody.. skoro swiecisz odbitym, to jak robisz, zeby tego plane'a nie bylo widac tylko samo odbite swiatlo? Dlugo to sie tak renderuje ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 Piękności jak to zwykle u Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Styczeń 2012 Share Napisano 20 Styczeń 2012 pięknie twój poziom jest niesamowity :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 28 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2012 dzieki:) mpta - krawedzie plane'a mozesz zawsze usunac poprzez mape opacity:) renderowane w Vrayu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi