mujas Napisano 9 Luty 2012 Napisano 9 Luty 2012 (edytowane) Witam Poniżej przedstawiam Wam okładkę lutowego 11 numeru czasopisma Okręty jest to jedna z "ugly sisters" - Gneisenau . Świetna postprodukcja robiona przez Piotra (peter_f) – dziękuję Piotr za możliwość współpracy oraz cenne wskazówki z których korzystam; ja natomiast wymodelowałem ów okręt i zrobiłem do tego jakieś marne tektury. Kilka słów więcej o projekcie okręt generalnie robiony był pod kątem książki, nie było to jednak łatwe zadanie ze względu na skąpą dokumentację do tego okrętu. Wprawdzie jest dostępna jakaś generalka ale zawierająca wiele błędów tak więc okręt był robiony głównie ze zdjęć (często marnej jakości) które oglądałem kilkadziesiąt razy i możecie mi wierzyć lub nie ale po oglądnięciu fotki po raz blisko setny człowiek jest w stanie dostrzec szczegół którego wcześniej nie widział. Pragę tutaj bardzo podziękować Waldkowi (goral_44) za udostępnione zdjęcia oraz za prowadzenie mnie niekiedy za rączkę podczas realizacji tego projektu. Scena posiada około 7- 8 mln. poly a całość renderowana na wciąż dla niektórych nieśmiertelnym q6600 wykręconym na 3,1 Ghz. Okładka liczyła się 5h:23 minuty w rozdziałce 5 x 3,5 tyś Poniżej okładka gazety Okręty oraz dwa renderki – (na więcej do opublikowania nie dostałem zgody) Miłego oglądania Pozdrawiam mujas Edytowane 9 Luty 2012 przez mujas 1
Gość fishinthewater Napisano 9 Luty 2012 Napisano 9 Luty 2012 Pełen podziw! Jestem pod wrażeniem ogromu pracy włożonej w ten model.
mookie Napisano 9 Luty 2012 Napisano 9 Luty 2012 Świetny model, oczywiście, ale po raz kolejny peter_f udowadnia, że jest prawdziwym graficznym Midasem. Super.
goral_44 Napisano 9 Luty 2012 Napisano 9 Luty 2012 Gratuluje zespołowi Peter-Mujas. Okładka jest najpiękniejsza z dotychczasowych, które ukazały się na łamach naszego pisma. Model doskonały, zrobiony tak dokładnie, jakie są do niego materiały referencyjne. Mariusz wspaniała praca i oby więcej takich. Nie prawdą jest, że Mariusz nie dostał zgody, powiedziałem jedynie, że obedre go za skóry osobiście, jak wstatwi więcej niż dwa rendery :-) Pozdrawiam, Waldek
peter_f Napisano 9 Luty 2012 Napisano 9 Luty 2012 (edytowane) Korzystając z nadarzającej się okazji, ze swojej strony chciałbym podziękować Mariuszowi za możliwość obrobienia tego wspaniałego modelu i Waldkowi za całokształt :) Pragnę jednocześnie wprowadzić małą korektę (pardon Mariusz, ale nie mogę patrzeć na ten mój WIP) i załączyć obraz w formie skończonej (która znalazła się na okładce). Prezentowana powyżej to tylko wczesna wersja robocza. Pozdrawiam serdecznie Piter Edytowane 10 Luty 2012 przez peter_f
pressenter Napisano 9 Luty 2012 Napisano 9 Luty 2012 Faktycznie świetna praca, niesamowity detal, i efekt końcowy miły dla oka, chociaż peter_f muszę przyznać, że bardziej mi się podoba ta wersja z pierwszego postu. :D Sz.
safian Napisano 9 Luty 2012 Napisano 9 Luty 2012 Wow! Genialne, wersja wrzucona przez petera_f jeszcze większe wrażenie na mnie zrobiła :). Gratulacje!
wjaworski Napisano 9 Luty 2012 Napisano 9 Luty 2012 Gratuluję! Piękny model i bardzo udana postprodukcja niezastąpionego petera_f! (Ta wersja z #5 jest zdecydowanie lepsza od tej z #1 :) - lekkie zamglenie najbliższych fal i wiele innych drobiazgów tworzą bardziej spójną "6-7 w skali Beauforta". Czuć wiatr!)
jatat Napisano 9 Luty 2012 Napisano 9 Luty 2012 Model i posprodukcja fantazja marynarska, tylko dlaczego on trzyma taki makabryczny pion rozkołysać go no i troszkę kotwice pobrudzić bo takie czyste zbyt się odcinają od kadłuba, kadłub fantazja reszta jak kotwice troszkę może zbyt duży różnica moim zdaniem. W tonacji bardzo przypomina atmosferę jesiennych sztormów na północnym.
lukis8787 Napisano 9 Luty 2012 Napisano 9 Luty 2012 Niesamowite! Jak dlugo prace trwały? Jesli mozna wiedziec:P
gregory Napisano 9 Luty 2012 Napisano 9 Luty 2012 Mega!!! Nie mogę sie zdecydować co lepsze: model czy post-pro?! i co chwile zmieniam zdanie:P Całość wgniata w fotel.
KoMic Napisano 10 Luty 2012 Napisano 10 Luty 2012 hehe Peter bogiem postopro: ]. bardzo ladnie sie to prezentuje, choc ciutke szkoda, ze na mostku nie ma zadnych ludkow, troche by to ozywilo ta gore stali: ] czy aluminium i stali?
peter_f Napisano 10 Luty 2012 Napisano 10 Luty 2012 Pozwolę sobie jeszcze podziękować za miłe słowa odnośnie okładki i pogratulować Mariuszowi modelu, który przygotowany został przez niego bardzo starannie, co sprawiło, że postwork był czystą przyjemnością. Dziękuję ogromnie za wszelkie uwagi dotyczące obrazka. Biorę je sobie do serca. Chciałbym mieć więcej czasu na dopracowanie szczegółów ale niestety czas nie jest z gumy gdy redakcja czeka. Wielkie dzięki chłopaki! P.S. Dorzucam jeszcze 'przed/po' postprodukcji
goral_44 Napisano 10 Luty 2012 Napisano 10 Luty 2012 No nie, najpierw Mariusz ze mu nie wolno a teraz Peter ze mało czasu. Jak mało czasu?. Normalnie dostajesz 2, góra 2 i pół dnia, a przy tym projekcie dostałeś 3 DNI CAŁE :-) Piotr Dzięki, za możliwosć współpracy i za dzieła które Tworzysz, w imieniu moim i Całej Redakcji czasopisma Okręty. Chętnie dałbym Ci więcej czasu, ale jak wiesz, nie zawsze jest to możliwe.
Razer Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 całość renderowana na wciąż dla niektórych nieśmiertelnym q6600 wykręconym na 3,1 Ghz Mój Q6600 przeżywa drugą młodość w "drugim" komputerze i wciąż ma się dobrze, a od lat pracuje na 3,4Ghz. Legendarny kawał krzemu :) A statek rewelacyjny, sam za młodu składałem plastikowe modele i mam do takich renderów spory sentyment, te wszystkie detale itp :) Prostpro też świetne, idealne ujęcie na okładkę. Gratulacje i 5*, szkoda że mogłeś pokazać tylko tyle ujęć :)
FF Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 łohoho, jaka posprodukcja! możesz coś zdradzić jak ta wode malowałes?
adek Napisano 13 Luty 2012 Napisano 13 Luty 2012 No postprodukcja świetna. Akurat myślałem, że woda w całości została wyrenderowana. Ale pięknie wyszło.
comander_barnik Napisano 16 Luty 2012 Napisano 16 Luty 2012 5* za meganakład pracy i brak życia - zazdroszcze ludziom że potrafią tyle wydziedziec jeden temat
czaps Napisano 18 Luty 2012 Napisano 18 Luty 2012 Świetna robota Panowie !!! robi to naprawdę wrażenie ! 5 ***** pozdro czaps
Rekomendowane odpowiedzi