adek Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Okary 2012 rozdane. My przy tej okazji zawsze skupiamy się na trzech najważniejszych dla świata grafiki kategoriach: Krótki film animowany, Efekty specjalne oraz Film animowany. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2261
kots Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Cieszę się, że "Fantastyczne latające książki" wygrały. Świetna, mała animacja. :)
mookie Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 W pełni zasłużony Oscar dla "Artysty", trudno nazwać "silną" tegoroczna konkurencję, ale nie umniejsza to wartości obrazu. Kawał dobrego kina, polecam!
4th_hokage Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Dość słabo był obsadzony Film animowany w tym roku, ale Rango napewno nie był najlepszy... bardzo mnie cieszy Oscar dla krótkometrażowych filmów animowanych, bo książeczki były cudowne i zrobione z pomysłem. A za efekty wizualne dał bym Transformersom, tak za całokrztalt, bo o ile filmy jako filmy były beznadziejne... to jednak zrobili najlepsze bijące się po twarzy roboty w historii kina.
Tomala Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Nie oglądałem hugo ale wątpię żeby miał lepsze efekty specjalne niż dark of the moon.
Luki Luki Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Uff, Hugo nie dostał nagrody za najlepszy film. Dawno nie widziałem czegoś tak złego. Efekty były akurat spoko, ale niewykluczone że dostał oscara trochę na przekór, bo przecież w Harrym czy Transformerach jest zawsze to samo, tylko z części na część więcej. Analizująć kto i co zostało nagrodzone, warto wziąć pod uwagę, że 54% członków akademi to ludzie którzy skończyli już 60 lat. Trudno oczekiwać, że docenią łupankę o robotach, niezależnie od klasy rzemiosła.
kotisded Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Nie mogę zrozumieć jakim cudem Hugo mógł dostać oskara za efekty wizualne, ten film jest po prostu brzydki. Nie wiem jak wasze wrażenia ale IMO te przesaturowania, za dużo hdr, powycinani ludzie, słabo wpasowane 3d do filmu mnie zraziło do samego obrazu, po godzinie już spałem. Uwielbiam kino, często nawet najgłupsze filmy oglądam do końca. Mam wrażenie, że gdyby zrobił go Waldek ze Świebodzina to nikt by tego nie zauważył. Nie mogę zrozumieć jak można się nim zachwycać. W środę na przekór zarezerwowałem bilet, żeby w 3d zobaczyć- może to coś da. Geneza planety małp moim zdaniem miała najlepsze.
Luki Luki Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Nie mogę zrozumieć jak można się nim zachwycać. W środę na przekór zarezerwowałem bilet, żeby w 3d zobaczyć- może to coś da. Masochista. :)
pikok Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Mam nadzieję, że dożyje czasów w których Kung Fu Panda dostanie Oscara. Mam jednak wrażenie, że te nagrody mają coraz mniej wspólnego z jakością.
Tomala Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Jurorzy chcą być chyba oryginalni i dlatego w kilku kategoriach ciężko zrozumieć przyznanie oscara takiemu a nie innemu filmowi. Dobrze że Obama nie dostał ;)
the_fgdf Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Znowu oszukali Lubezkiego. Hugo za efekty... Na ten czas marketing przejął już wszystkie kategorie. Podsumowauje to ładny cytat "Let The Artist have its night. The great films of 2011 will have the rest of history." -barka
Nezumi Napisano 28 Luty 2012 Napisano 28 Luty 2012 Najlepsze, ze gdy pokazywali postaci swiata filmu ktore zmarly w minionym roku pojawil sie rowniez Steve Jobs. Tylko czekac az go wyswieca.
veri_jr Napisano 29 Luty 2012 Napisano 29 Luty 2012 Mnie nie dziwią tak same wyniki Osarów, co nominacje do nich, bo przy takim ich układzie faktycznie w wielu kategoriach nie było wielkiego wyboru. No właśnie skąd takie nominacje? Byłem bardzo zdziwiony pojawieniem się niektórych filmów w niektórych kategoriach, tak samo jak byłem zdziwiony niepojawieniem się kilku pozycji.
pikok Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 "Steva Jobsa pokazali pewnie z powodu Pixara" Był po prostu producentem wykonawczym, czyli ewidentnie należał do grona filmowców.
Rekomendowane odpowiedzi