GrzegorzPrzybys Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 (edytowane) Tak jak mówiłem, ostatnio był bardzo otwarty i szeroki temat i dużo uczestników. Teraz bardziej hermetycznie, ale mam nadzieję że będzie równie duże zainteresowanie dla tej jednej z ważniejszych, nam współczesnych sag fantasy i przy okazji bardzo popularnego serialu HBO. Były już Gwiezdne Wojny - teraz pora na sagę Pieśń lodu i ognia. Miłej zabawy! Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 27.03.2012 23:59 SONDA: 28-30.03.2012 Edytowane 20 Marzec 2012 przez GrzegorzPrzybys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 super ekstra temat! może będzie to mój pierwszy udział w speedpaintingu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 The winter's coming, eh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 Chyba też się podczepię, ave dobra zabawa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 (edytowane) to ja zacznę od swojej ulubionej postaci Edytowane 20 Marzec 2012 przez sucharek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 E tam przeciez wszyscy najbardziej lubia karła :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 20 Marzec 2012 Share Napisano 20 Marzec 2012 wiadomo, że Tyrion jest gites, ale za dużo tam dobrych postaci żeby się ograniczać ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 Winter is here Luzna interpretacja sceny z serialu. Chcialem dodac blade pajaki ale czasu juz braklo :/ Jakby ktos bardzo chcial wersja HD obrazka jest tutaj - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacob Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 @OmeN2501 świetnie to wygląda, a to tylko 1,5h! Chciałbym zobaczyć dopieszczone do końca:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 Omen mocarnie! :] chociaz z seriali oglądam tylko Boardwalk Empire oraz Dextera także zbytnio się nie znam na temacie, ale obrazek świetny( i dzieki za hi-res) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 21 Marzec 2012 Autor Share Napisano 21 Marzec 2012 Książkowy oryginał poczytaj. Mistrz w swojej kategorii. Serial to tylko namiastka, aczkolwiek solidna. Omen uderzyłeś w motyw "zamurowy", też właśnie chciałem:D Ale jeszcze nie wszystko stracone! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arlekin Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 To ja jeż coś wrzucę, chociaż po Omenie się zdołowałem trochę. Niestety nie czytałem książki, obejrzałem tylko kilka odcinków serialu, więc nie jestem znawcą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 o cholipka, w ogóle nie ogarniam tego serialu [pierwsze słyszę,że takowy istnieje bo ja to tylko startreki i TWD oglądam] ale coś się wymyśli :) OmeN2501 - ale wyczes drzewka! :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 Omen2501 jakiego brusha używasz na tych drzewach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 dołączam się do pytania o drzewka, są gites Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 I nie tylko drzewa. śnieg też nie jest przecież namachany okrąglakiem, czyżby nowy set ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 Outline robiony zyklym twardym kwadracikiem, snieg Kuciarowym brushem o nazwie "Sampled Brush 14 5", ktory teoretycznie służy do robienia zarosli. Modyfikowalem wiekosc tekstury jakiej uzywa ten brush by skala detalu roznila sie miedzy drzewami. Nastepnie usuwalem czesc brusha tym samym brushem tyle ze ciut wiekszym no i dokladniejsze detale usuwane byly kwadratowa gumka. Chyba tyle w sumie... Dzieki za mile slowa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 bardzo syte obrazki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 Dobre rysunki, dobry temat. Mam pomysł, który chodzi mi po głowie od przeczytania pewnego jeszcze niezekranizowanego fragmentu i teraz jest świetna okazja, aby go zrealizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 21 Marzec 2012 Share Napisano 21 Marzec 2012 omen ale ty masz pewną rękę w tych bruszasz ja sie do tego nie nadaję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 22 Marzec 2012 Share Napisano 22 Marzec 2012 zwalona po maksie Sansa Stark a tutaj wysoka res Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 22 Marzec 2012 Share Napisano 22 Marzec 2012 Omen drzewa wyglądają znakomicie. Refka z opisem lądują na dysku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 22 Marzec 2012 Share Napisano 22 Marzec 2012 Co mi tam Królowa Lannister Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frank600 Napisano 22 Marzec 2012 Share Napisano 22 Marzec 2012 Joffrey Baratheon w trakcie dobrej imprezy :) Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PietrasPete Napisano 22 Marzec 2012 Share Napisano 22 Marzec 2012 Serial bardzo mi się spodobał, chciałem zabrać się za książkę, ale na sam widok tej kobyły trochę mi się odechciewa ;p Wrzucam mojego speeda. Ma pewne ukryte znaczenie/przekaz. Ktoś odgadnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 22 Marzec 2012 Share Napisano 22 Marzec 2012 Sierp, młot i Matka Rosja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frank600 Napisano 22 Marzec 2012 Share Napisano 22 Marzec 2012 Przytulaj każdą blondynkę, którą napotkasz na swojej drodze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PietrasPete Napisano 22 Marzec 2012 Share Napisano 22 Marzec 2012 RaVirr - tylko tego młota gdzieś mi zabrakło. Dobra, to napisze, co by tu offtopu nie początkować ;] Chodzi o to jak się te dwie postaci do siebie zwracały pieszczotliwie. On do niej "Księżycu mego życia" a ona do niego - "Moje słońce i gwiazdy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 RaVirr - tylko tego młota gdzieś mi zabrakło. No jak zabrakło? Młot trzyma sierp, wszystko jest na miejscu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 troszkę poza konkursem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PietrasPete Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 lordbiernac - ah, więc to tak. No dobra, cofam to co napisałem, chodzi o sierp, młot i Matke Rosję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 Wygrałem! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulek Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 sierp, młot, matka rosja ... a teraz jeszcze samozwańczy zwycięzcy chyba się przyłącze jutro może ...tylko wieczorkiem zwilżę nieco umysł książka super jeśli ktoś nie czytał polecam a mój komentarz do prac uniwersalnie .... Hodor! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 Serialu z zasady nie wciągam póki nie pojawi się drugi sezon a do książki miałem dwa podejścia... i jakoś mnie nie zassssało nigdy. A szkoda bo seria długa i bogata w tłuste tomy. Dlatego ja raczej na luzie.. na podstawie tego co widziałem w zwiastunach i promo. Pierwotnie w czasie. Dziś coś tam jeszcze poprawiłem więc niecała dycha ponad czas. Chciałem chyba za dużo zrobić a do tego "kuńcepcja" w trakcie prac się zmieniła, więc jest jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 23 Marzec 2012 Autor Share Napisano 23 Marzec 2012 (edytowane) Jakkas - Hodor Hodor Hodor Hodor Edytowane 23 Marzec 2012 przez GrzegorzPrzybys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 Spidow nie lubie, zupelnie nie moja bajka, ale uwielbiam ksiazke i serial, nie moglem sobie odmowic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 JakkaS rozwalił kosmos! Btw właśnie jestem w połowie drugiego tomu...książka meega... moim zdaniem o wiele lepsza od Władcy Pierścieni... każdy tom ma koło 900 stron a czyta się tak przyjemnie, że nie widzę problemu w przebrnięciem przez całą sagę ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 Świetne prace. JakkaS szczególnie Z filmem i książką niestety nie miałem styczności więc do głowy przyszło mi jedynie takie coś. GRA O TRON Świetne tematy Grzegorzu wymyślasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thx Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 bombadil wyszło ci bardzo dojrzale,cartonowo ale świetne. Kolumny wyglądają jak wikingowie czy inna nacja z północy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 23 Marzec 2012 Autor Share Napisano 23 Marzec 2012 To ode mnie takie coś. Inni z północy. 1:45 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 Tak więc Grzegorz możesz zacząć powoli myślec nad następnym tematem na TSP... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 23 Marzec 2012 Share Napisano 23 Marzec 2012 dla mnie może być, chłopak ma talent do malowania i do tematów +10min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 takie coś zmalowałem, nie pamiętam jakiego koloru były smoki i ile :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 @tr3buh zapominasz o OmeN'ie :D Osobiście ostawiam na niego, pozamiatał :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Grześ może się mylę ale koleś chyba powinien być ciut dalej i ciut mniejszy. Teraz robi wrażenie większego od konia. Chyba że taka postać była w książce. Poza tym... nadal podtrzymuję zdanie że to jest właściwa ścieżka. Wiesz o co chodzi... :) Bedyk - zacne kolorki i światło... Uriel - Chciałem dokładnie to samo namalować ale potem by było, że ja tylko "cycki" maluje. Powiało smoczym erotyzmem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Jakkas, tak po cichu to od ciebie liczylem na jakas scenke z przybydku Littlefingera ;] Kurna, Grzesiek ty zacznij jakies komiksy smarowac bo swietny masz ten styl. Suchar, Jaime ci wyszedl jak zywy. W ogole to taka romantyczna scena byla... No i dzieki Pinokio ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Hej Marku, jak pisałem nie znam książki, ale bardzo chciałem wziąć udział bo to moje ulubione klimaty, ale stąd też pomysł tak bez konkretnych odniesień. Nawet nie wiem w jaki sposób ta bohaterka dostała tego konia, ale myślę że każda dziewczynka marzy o kucyku stąd ten obrazek. Choć pierwszy pomysł był prawie identyczny do tego co zrobił Uriel a drugi był bardziej przewrotny i jako to się mówi "pod publikę", a mianowicie chciałem zrobić pracę taka samą jak ostatnio tylko na wyrku wyciągnąć tego karła z serialu a w cieniu ustawić jakieś rubensowskie cziksy :) Mam nadzieję że to odpowiadałoby twoim oczekiwaniom. Choć nie wiem o jakim przybytku mówisz. Ale mogę się domyślać. Swoją drogą ostatnio moja ulubiona nazwa takiego lokalu pochodzi z książki Forysia, Sztejer (polecam!) a lokal nazywał się jeśli dobrze pamiętam "Rozwarta przystań" czy jakoś tak :D I cieszę się że wspominasz o komiksie Grzesia. Ja mu o tym od dawna mówię, że w tym jest wykop, no ale ja to nie Omen, poza tym chyba przestanę bo molestowałem tak kiedyś torturra ale nic to nie dało, a do tego się obraził chyba bo się nawet nie odezwie do mnie :D hehe BTW, miło że bierzesz udział, twoje prace zawsze miło obejrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 24 Marzec 2012 Autor Share Napisano 24 Marzec 2012 Omen, Jakkas -> no ja na pewno będe szedł w ten kierunek w jakimś stopniu. Na rysowanie pełnoprawnych komiksów nie mam cierpliwości i za szybko nudzę się jednym tematem. Poza tym naprawdę nie poradzę że malarstwo fascynuję mnie bardziej i może też uda mi się pokazać za jakiś czas że to też dla mnie słuszna droga:D Komiksu używam tutaj bo jest o wiele szybszy i można pokazać więcej detalu oszczędzając czas. Do TSP nadaję sie idealnie. A co do książki. Mówiłeś że zacząłeś ale nie wciągneła. Głową muru się nie przebije aczkolwiek jest to dla mnie troszeczkę dziwne bo wszyscy, których znam, którzy sięgneli po nią, przepadli bez reszty i często nie potrafią opowiadać o niej inaczej niż wymachując rekami w ekscytacji. Nigdy nie czytałem bardziej nieprzewidywalnej a zarazem wiarygodnej książki fantasy. Twoja scenka Kuba jest trochę bez odniesienia do żadnej sceny z ksiązki ani z serialu ale za to bardzo mi się podobają kolory tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Wiem Grzesiu, wiem. Ale bardzo chciałem coś wysmarować. A z książkami jest ten problem że mam ich dużo więcej niż czasu na nie. Teraz coś tam kończę i biorę się za Howarda. Pięknie Rebis wydał ostatnio Conana. Polecam. A do "Pieśni.." pewnie wrócę jeszcze kiedyś.. spokojna głowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 24 Marzec 2012 Share Napisano 24 Marzec 2012 Dziękuję Marku :D czecie podejście: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi