Napisano 27 Marzec 201212 l Autodesk zapowiedział właśnie nową serię produktów z serii "2013". Wraz z zapowiedzią dostępne są oficjalne strony poświęcone Maya 2013, Softimage 2013, 3ds Max 2013 oraz Mudbox 2013. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2312
Napisano 27 Marzec 201212 l Mudbox 2013 to w wiekszej mierze zaimplementowany na stale SAP - jedyny ficzer jaki poprawia jego funkcjonalnosc to rozbudowany system pracy na curvsach ktory kompletnie nic nowego nie wprowadza na rynek - smutno mi :P
Napisano 27 Marzec 201212 l Ciesze się że wreszcie zabrali się za zubożały i archaiczny uv editor majki... wait. No dobra ale można w realtime robić symulacje gumowego kucyka!
Napisano 28 Marzec 201212 l monio gdzie widzisz nowy uv editor do mayi? Ogolnie ten nowy upgrejt to jakis zart.
Napisano 28 Marzec 201212 l jacenty, to, co Monio napisał to był żart:P Z tego co widzę, to max chyba wyszedł najlepiej. Najbardziej mnie cieszy Tabbed Layouts i Customizable Workspaces. Mam tylko nadzieję, że będzie sobie można w te okienka wstawiać, co nam się spodoba, a nie tak jak jest teraz. No i wreszcie obracanie cam przy cutowaniu. o mCloth, to pewnie w następnej wersji będzie mParticles i w ogóle całe mDynamics;) Maja trochę rozczarowała, liczyłem na więcej;) SI to już w ogóle;) no chyba że te Rigging and Animation Improvements i New Modeling Tools and Selection Tools coś wniosą, ale jakby to było coś fajnego, to by się tym pochwalili;)
Napisano 28 Marzec 201212 l Mnie w Mudboxie cieszy import crease'ów i ustawień SG. Wkurzała mnie poprzednia konieczność wyostrzania wszystkiego od nowa. Dżizus, taki prosty ficzer i dopiero teraz go zrobili, a tyle wylanych łez by oszczędził. No i maxowy timeline remapper wygląda zarąbiście. :) Edytowane 28 Marzec 201212 l przez Shogun 3D
Napisano 28 Marzec 201212 l Heat Map Skinning w mayce powinien już dawno być, jak w blenderze już od 3 lat jest... Alembic też zacny, ale tak na prawdę można ze źródeł sobie samemu skompilować gotowy plugin do mayki... o Reszcie nie mam zdania jeszcze :)
Napisano 28 Marzec 201212 l Nie sadzilem ze naprawde nazwia to 2013. Myslalem ze wymysla jakas super extra nazwe np GT albo inne takie :P
Napisano 29 Marzec 201212 l Mnie zawsze bawi jak dodają nowe możliwości do narzędzia, które źle działa :D
Napisano 30 Marzec 201212 l rzuq> curvy to podklad pod kilka ciekawszych funkcjonalnosci. Niestety soft wychodzi w cyklach polrocznych...