Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Niedługo zapomnę jak się rysuje. Tylko ciągle to 3d i 3d. W ramach ćwiczeń postanowiłem od czasu do czasu coś skrobnąć i wrzucić tutaj. Takie wieczorowe speedy. Jak się uzbiera trochę szkiców to będę prosić na pewno o jakieś porady i wskazówki. Z góry dzięki!speed01_small.jpg[/img]

Edytowane przez Kris_R

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo fajne, boli mnie ten blur - to jedna rzecz w zasadzie na ta chwile, niepotrzebnie leci tam wzrok. Czy to czasem nie jest skan i Ps?

Napisano
  • Autor

Dzięki Mayk. Pierwszy szkic i już cenna uwaga. Co do pytania o skan to nie - tutaj wszystko poszło na żywca na tablecie na jednej warstwie bez żadnych bajerów.

To jeszcze jeden na dziś. Tak samo. Czyli jedna warstwa i mazianie -tym razem bardziej rysunkowo trochę.

speed02_small.jpg

Edytowane przez Kris_R

Napisano

Klimacik świetny, bardzo miło się patrzy. Myślałeś nad zimniejszą wersją ostatniego, jakoś w stronę niebieskiego? Aż do ps wrzuciłem żeby sprawdzić. Wygląda całkiem przyzwoicie :)

Napisano
  • Autor

Ech.. :) żartowniś ;) Mam masę pracy do nadrobienia w dziale 2d, bo zaniedbałem trochę. Ale kilka asów w rękawie zawsze się znajdzie.. ostatnio w matchmoving wdepnąłem trochę mocniej i ZBrush intensywnie.. no ale - animacja 3d to tylko jedna z dziedzin CG i choć uwielbiam najbardziej, to ciężko mi się tylko do animacji ograniczyć - zawsze tak było :)

Napisano

kris ty nie bazgrol bez sensu tylko do roboty, dawaj moje animacje!

Napisano

Ręce opadowywują. Animator, 3D, 2D i co jeszcze? Jeszcze może szydełkujesz w wolnych chwilach...jakieś Matejki, czy coś? :)

Ten ostatni bardzo fajny jest...światło super.

Napisano
  • Autor

Czas trochę tutaj odkurzyć. Daję Leona :)

speed_leon.jpg

Jak zwykle proszę o jakieś słowa krytyki i może pomysły co następnego narysować :) Może być coś zupełnie z innej parafii.

Edytowane przez Kris_R

Napisano

dużo uczy takie kopiowanie ze screenów? chodzi mi o to czy póżniej przyda się to do np. tworzenia własnych autorskich obrazków

Napisano
  • Autor

Daje daje.. ja dzielę rysowanie na trzy rodzaje.

Pierwszy rodzaj - rysowanie ze screenów, zjęć i innych płaszczaków. Na jednym monitorze mam foto, na drugim rysuję - uczy obserwacji, proporcji no i pozwala dobrze rozplanować pracę. Uczy też dobrego kadrowania, jeśli rysuje się z dobrych zdjęć.

Pozostałe dwa rodzaje, to rysowanie z reala, z tego co widzimy oczami wokół siebie, no i oczywiście ostatni - rysowanie z wyobraźni. Pozostałe to oczywiście wszelkie możliwe miksy tych podstawowych trzech.

Generalnie jest tak.. trzeba rysować! Nie ważne jak :) Ale ważne, żeby w każdym ze sposobów trochę.. zdjęcia, real, wyobraźnia. Do przodu.

Napisano

bardzo w porządku to wygląda :) jedyne nad czym bym popracował to różnicowaniem faktur w obrazku bow w ostatniej pracy masz wszystko "oteksturowane" a w poprzedniej wszystko miękko namalowane. połącz te dwie metody dodaj kilka elementów namalowanych na "płasko" i będzie cacy :)

Napisano

@Kris_R nice work! długo skrobałeś Leona?

Wydaje mi się że elementy otoczenia odstają od postaci, ale nic konkretnego ci nie powiem.

na temat proponuje: Predator w dżungli ;)