Kris_R Napisano 4 Kwiecień 2012 Share Napisano 4 Kwiecień 2012 (edytowane) Niedługo zapomnę jak się rysuje. Tylko ciągle to 3d i 3d. W ramach ćwiczeń postanowiłem od czasu do czasu coś skrobnąć i wrzucić tutaj. Takie wieczorowe speedy. Jak się uzbiera trochę szkiców to będę prosić na pewno o jakieś porady i wskazówki. Z góry dzięki![/img] Edytowane 4 Wrzesień 2012 przez Kris_R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 4 Kwiecień 2012 Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Bardzo fajne, boli mnie ten blur - to jedna rzecz w zasadzie na ta chwile, niepotrzebnie leci tam wzrok. Czy to czasem nie jest skan i Ps? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 4 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2012 (edytowane) Dzięki Mayk. Pierwszy szkic i już cenna uwaga. Co do pytania o skan to nie - tutaj wszystko poszło na żywca na tablecie na jednej warstwie bez żadnych bajerów. To jeszcze jeden na dziś. Tak samo. Czyli jedna warstwa i mazianie -tym razem bardziej rysunkowo trochę. Edytowane 5 Kwiecień 2012 przez Kris_R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 6 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Kolejny wieczorowy speed warsztatowy. [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasm Napisano 6 Kwiecień 2012 Share Napisano 6 Kwiecień 2012 ostatni najbardziej mi się podoba, czuć w nim klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 6 Kwiecień 2012 Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Klimacik świetny, bardzo miło się patrzy. Myślałeś nad zimniejszą wersją ostatniego, jakoś w stronę niebieskiego? Aż do ps wrzuciłem żeby sprawdzić. Wygląda całkiem przyzwoicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacob Napisano 7 Kwiecień 2012 Share Napisano 7 Kwiecień 2012 ostatnia praca świetna!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 widzę, że jeśli będzie za dużo animatorów to masz specjalizację w zanadrzu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Ech.. :) żartowniś ;) Mam masę pracy do nadrobienia w dziale 2d, bo zaniedbałem trochę. Ale kilka asów w rękawie zawsze się znajdzie.. ostatnio w matchmoving wdepnąłem trochę mocniej i ZBrush intensywnie.. no ale - animacja 3d to tylko jedna z dziedzin CG i choć uwielbiam najbardziej, to ciężko mi się tylko do animacji ograniczyć - zawsze tak było :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Kozacko to ostatnie wyszło Kris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 kris ty nie bazgrol bez sensu tylko do roboty, dawaj moje animacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Ten ostatni zrywa czapę!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Ręce opadowywują. Animator, 3D, 2D i co jeszcze? Jeszcze może szydełkujesz w wolnych chwilach...jakieś Matejki, czy coś? :) Ten ostatni bardzo fajny jest...światło super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 15 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Jakiś taki nowy szkic.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 16 Kwiecień 2012 Share Napisano 16 Kwiecień 2012 3i is my favorite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 4 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2012 (edytowane) Czas trochę tutaj odkurzyć. Daję Leona :) Jak zwykle proszę o jakieś słowa krytyki i może pomysły co następnego narysować :) Może być coś zupełnie z innej parafii. Edytowane 4 Wrzesień 2012 przez Kris_R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 4 Wrzesień 2012 Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Zawodowy ten Leon !! thumbs UP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slabiak Napisano 4 Wrzesień 2012 Share Napisano 4 Wrzesień 2012 leon mega. nie da sie chyba zlego slowa powiedziec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 4 Wrzesień 2012 Share Napisano 4 Wrzesień 2012 dużo uczy takie kopiowanie ze screenów? chodzi mi o to czy póżniej przyda się to do np. tworzenia własnych autorskich obrazków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 4 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Daje daje.. ja dzielę rysowanie na trzy rodzaje. Pierwszy rodzaj - rysowanie ze screenów, zjęć i innych płaszczaków. Na jednym monitorze mam foto, na drugim rysuję - uczy obserwacji, proporcji no i pozwala dobrze rozplanować pracę. Uczy też dobrego kadrowania, jeśli rysuje się z dobrych zdjęć. Pozostałe dwa rodzaje, to rysowanie z reala, z tego co widzimy oczami wokół siebie, no i oczywiście ostatni - rysowanie z wyobraźni. Pozostałe to oczywiście wszelkie możliwe miksy tych podstawowych trzech. Generalnie jest tak.. trzeba rysować! Nie ważne jak :) Ale ważne, żeby w każdym ze sposobów trochę.. zdjęcia, real, wyobraźnia. Do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 bardzo w porządku to wygląda :) jedyne nad czym bym popracował to różnicowaniem faktur w obrazku bow w ostatniej pracy masz wszystko "oteksturowane" a w poprzedniej wszystko miękko namalowane. połącz te dwie metody dodaj kilka elementów namalowanych na "płasko" i będzie cacy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 6 Wrzesień 2012 Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Ten Leon to prawdziwie bolesny kop w lewe jajko... brawo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 6 Wrzesień 2012 Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Pierwszy rodzaj (według Twojej kwalifikacji) super, chyba czas domieszać coś z rodzaju drugiego/trzeciego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 6 Wrzesień 2012 Share Napisano 6 Wrzesień 2012 @Kris_R nice work! długo skrobałeś Leona? Wydaje mi się że elementy otoczenia odstają od postaci, ale nic konkretnego ci nie powiem. na temat proponuje: Predator w dżungli ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi