Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej!

Przede wszystkim dzięki wielkie dla FreedomFightera http://www.behance.net/janmokrzecki za model! :) jak zwykle perfect :)

Ja natomiast chciałem poddać pod krytykę render, który powstał w te leniwe święta :)

Mam nadzieję że się spodoba tutaj, bo ja jestem bardzo zadowolony z rezultatu :)

rr1280.jpg

i większe jak ktoś lubi duże rendery:

http://img546.imageshack.us/img546/8126/rr1920.jpg

Dzięki, Hej!

• Odpowiedzi 26
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Klimat uzyskałeś ciekawy, ale Rolls-Royce kompletnie nie pasuje do tej scenerii, to nie jego bajka. Można odnieść wrażenie, że zaraz kierowca zjedzie w pole i zaparkuje w starej stodole obok świń:) Bardziej pasowałbym tutaj jakiś stary amerykański muscle car:)

Jest ładnie. I tylko ładnie mimo technicznego dopracowania, co do czego nie ma wątpliwości:)

Przyciąłbym też kadr z prawej:)

Pozdr

Napisano

techniczniie wydaje się że super, ale jakoś brakuje większego zróżnicowania planów, wszytko się bardzo zlewa, tak jak Touch napisał przyciąłbym kadrz prawej i poszerzył z lewej żeby było widać dokąd Rolls jedzie

Napisano

Popieram Toucha i Xiz0ra. Faktycznie raz, że jakoś do rollsa nie pasuje otoczenie, dwa że szkoda, że samochód zlewa się w sumie dość mocno kolorystycznie z okolicą. Przez to najlepiej wypadają i są widoczne, tylne lampy, a ten szary lakier, szara mgła... troszkę się zlewa. Natomiast materiały na prawdę klasa, coś pieknego.

Sz.

Napisano

Jak dla mnie jest totalnie wypas, ciesze sie ze moj model został tak ładnie wyrenderowany, bardzo plastycznie to wyszło. Nie za bardzo rozumiem o co chodzie ze rolls nie pasuje do tego otoczenia.

Napisano

Mi bardzo się podoba. Na temat otoczenia mam to samo zdanie co mirach, od razu skojarzyło mi się z Anglią, czyli jak najbardziej pasuje do auta.

Napisano

Hejka, bardzo dzięki za komentarze. Mi się klimat podoba, co do kadru to może faktycznie troszkę na prawo można by przesunać auto. Generalnie pierwotnie auto było z lewej bo chciałem mieć smugi po światłach jeszcze po prawej stronie, ale jakoś plan nie wyszedł i auto jest tak dziwnie na środku :) Cieszę się, że generalnie sie jednak podoba :) I jeszcze raz dzięki Freedom za model :)

Hej!

Napisano

5 za uzyskanie takiego klimatu. Zgodzę się, że auto nie pasuje o otoczenia. Co do wizualizacji samego modelu - jeśli to miała by być reklama to ok, natomiast jeśli idziemy w realizm, to ubrudziłbym to auto.

Ogólnie jestem pod wrażeniem :)

Napisano

Klimat bardzo fajny. Kadrowanie do delikatnej korekty;) Na starcie odebrałem że auto stoi sobie na drodze, pewnie z moim wzrokiem coś nie tak;) Bardzo dobra wrażeniowa scenka! Gratki!

Napisano

Zbudowałeś bardzo fajny klimat dymem i miękkimi refleksami na lakierze. Całość wygląda jak połączenie precyzji 3D i plastyki 2D :)

Myślę że nie tylko ja jestem ciekaw jakie zbudowałeś do tego studio i jak mniej więcej wyglądała kompozycja

PS: Pewnie to nie jest dym ale mi to skojarzyło się z tym co się działo parę lat temu w Moskwie

modlitwa-o-deszcz-w-zadymionej-moskwie-modlitwa-o-deszcz-w-zadymionej-moskwie.jpg

Napisano

Bardzo ładny czysty. Zastanawia mnie kadr. Mam wrażanie jakby auto wpadło w poślizg? Szkoda że nie wybrałeś przedstawić to autko przodem. Np w chromach i masce odbić miasto. Ale i tak duże uznanie. Widać włożoną pracę.

Napisano

Hejka :) bardzo dzięki za fronta i miłe komentarze.

Jeśli chodzi o proces to była to naprawdę szybka piłka. W sumie około 10h.

Szybki render podzielony na beauty, occlusion, maski rgb, a kluczem do klimatu był Zdepth dla tła i samochodu.

Później reszta w PS. AA tło renderowane z motion blurem. Tutaj na życzenie goły render jako baza do PS'a.

base1l.jpg

Hej!

Napisano

Maćku! Zajebista pracka! Dla mnie oczywiście najwyższa ocena! Uwielbiam takie klimaty. Szacun stary za finałowy obrazek. Pozdrowionka ziom :)

Napisano (edytowane)

Niesamowite! Aż trudno uwierzyć, że to wciąż 3D. Jednak jak panowie wcześniej napisali, możnaby troszkę z prawej przyciąć.

Mogę pożyczyć na poczet nowej tapety?

Edytowane przez Element4ry

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności