ptaszek Napisano 9 Kwiecień 2012 Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Hej! Przede wszystkim dzięki wielkie dla FreedomFightera http://www.behance.net/janmokrzecki za model! :) jak zwykle perfect :) Ja natomiast chciałem poddać pod krytykę render, który powstał w te leniwe święta :) Mam nadzieję że się spodoba tutaj, bo ja jestem bardzo zadowolony z rezultatu :) i większe jak ktoś lubi duże rendery: http://img546.imageshack.us/img546/8126/rr1920.jpg Dzięki, Hej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 9 Kwiecień 2012 Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Klimat uzyskałeś ciekawy, ale Rolls-Royce kompletnie nie pasuje do tej scenerii, to nie jego bajka. Można odnieść wrażenie, że zaraz kierowca zjedzie w pole i zaparkuje w starej stodole obok świń:) Bardziej pasowałbym tutaj jakiś stary amerykański muscle car:) Jest ładnie. I tylko ładnie mimo technicznego dopracowania, co do czego nie ma wątpliwości:) Przyciąłbym też kadr z prawej:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturskoczek Napisano 9 Kwiecień 2012 Share Napisano 9 Kwiecień 2012 wg mnie klimat wciska w ziemię.. mi się jakoś rolls-royce nie kojarzy z czymś konkretnym więc dla mnie jest ekstra! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 techniczniie wydaje się że super, ale jakoś brakuje większego zróżnicowania planów, wszytko się bardzo zlewa, tak jak Touch napisał przyciąłbym kadrz prawej i poszerzył z lewej żeby było widać dokąd Rolls jedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Hm, mnie się to bardzo podoba. :) 5 gwiazdek, front, te sprawy obowiązkowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Popieram Toucha i Xiz0ra. Faktycznie raz, że jakoś do rollsa nie pasuje otoczenie, dwa że szkoda, że samochód zlewa się w sumie dość mocno kolorystycznie z okolicą. Przez to najlepiej wypadają i są widoczne, tylne lampy, a ten szary lakier, szara mgła... troszkę się zlewa. Natomiast materiały na prawdę klasa, coś pieknego. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Jak dla mnie super. Do tego wyglada jak typowa boczna droga w zamglonej anglii o poranku, wiec jak dla mnie otoczenie bardzo pasuje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Super klimacik. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Jak dla mnie jest totalnie wypas, ciesze sie ze moj model został tak ładnie wyrenderowany, bardzo plastycznie to wyszło. Nie za bardzo rozumiem o co chodzie ze rolls nie pasuje do tego otoczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz1330 Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Bardzo fajne, ale jak dla mnie zbyt sterylnie ten samochód wygląda, i nie gra to za bardzo z otoczeniem ;) Ale to tylko moje odczucia. Pozdrawiam, Łukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk2 Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Szanuję to. Leci na tapete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Mi bardzo się podoba. Na temat otoczenia mam to samo zdanie co mirach, od razu skojarzyło mi się z Anglią, czyli jak najbardziej pasuje do auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Jest poprostu swietne powiedz ile tego to model a ile overpaint. Chodzi mi o tlo :)... Jakis making off by sie przydal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Hejka, bardzo dzięki za komentarze. Mi się klimat podoba, co do kadru to może faktycznie troszkę na prawo można by przesunać auto. Generalnie pierwotnie auto było z lewej bo chciałem mieć smugi po światłach jeszcze po prawej stronie, ale jakoś plan nie wyszedł i auto jest tak dziwnie na środku :) Cieszę się, że generalnie sie jednak podoba :) I jeszcze raz dzięki Freedom za model :) Hej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 edit : Niestety tępy ze mnie osobnik i nie zauważyłem linku :P Jest mega fajnie :) 5 stars Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikołaj Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 5 za uzyskanie takiego klimatu. Zgodzę się, że auto nie pasuje o otoczenia. Co do wizualizacji samego modelu - jeśli to miała by być reklama to ok, natomiast jeśli idziemy w realizm, to ubrudziłbym to auto. Ogólnie jestem pod wrażeniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemaSS_POL_1 Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Moim zdaniem pasuje do angielskiego stylu, deszcz i inne klimaty zawsze pasują do Rolls'a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Klimat bardzo fajny. Kadrowanie do delikatnej korekty;) Na starcie odebrałem że auto stoi sobie na drodze, pewnie z moim wzrokiem coś nie tak;) Bardzo dobra wrażeniowa scenka! Gratki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Zbudowałeś bardzo fajny klimat dymem i miękkimi refleksami na lakierze. Całość wygląda jak połączenie precyzji 3D i plastyki 2D :) Myślę że nie tylko ja jestem ciekaw jakie zbudowałeś do tego studio i jak mniej więcej wyglądała kompozycja PS: Pewnie to nie jest dym ale mi to skojarzyło się z tym co się działo parę lat temu w Moskwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gion Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Bardzo ładny czysty. Zastanawia mnie kadr. Mam wrażanie jakby auto wpadło w poślizg? Szkoda że nie wybrałeś przedstawić to autko przodem. Np w chromach i masce odbić miasto. Ale i tak duże uznanie. Widać włożoną pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 niezle, choc samochod jest duzo za duzy w stosunku do drogi? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Hejka :) bardzo dzięki za fronta i miłe komentarze. Jeśli chodzi o proces to była to naprawdę szybka piłka. W sumie około 10h. Szybki render podzielony na beauty, occlusion, maski rgb, a kluczem do klimatu był Zdepth dla tła i samochodu. Później reszta w PS. AA tło renderowane z motion blurem. Tutaj na życzenie goły render jako baza do PS'a. Hej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 świetnie to zmiksowałeś, patrząc na goły render i finał to miazga :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrub Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Maćku! Zajebista pracka! Dla mnie oczywiście najwyższa ocena! Uwielbiam takie klimaty. Szacun stary za finałowy obrazek. Pozdrowionka ziom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Element4ry Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 (edytowane) Niesamowite! Aż trudno uwierzyć, że to wciąż 3D. Jednak jak panowie wcześniej napisali, możnaby troszkę z prawej przyciąć. Mogę pożyczyć na poczet nowej tapety? Edytowane 14 Kwiecień 2012 przez Element4ry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 16 Kwiecień 2012 Share Napisano 16 Kwiecień 2012 Świetna praca! Przepiękny klimat i bardzo fajne ujęcie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 17 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Bardzo bardzo dzieki Chlopaki! :) Pozdrowieniaaaa! yeah! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi