Napisano 9 Kwiecień 201212 l Hej! Przede wszystkim dzięki wielkie dla FreedomFightera http://www.behance.net/janmokrzecki za model! :) jak zwykle perfect :) Ja natomiast chciałem poddać pod krytykę render, który powstał w te leniwe święta :) Mam nadzieję że się spodoba tutaj, bo ja jestem bardzo zadowolony z rezultatu :) i większe jak ktoś lubi duże rendery: http://img546.imageshack.us/img546/8126/rr1920.jpg Dzięki, Hej!
Napisano 9 Kwiecień 201212 l Klimat uzyskałeś ciekawy, ale Rolls-Royce kompletnie nie pasuje do tej scenerii, to nie jego bajka. Można odnieść wrażenie, że zaraz kierowca zjedzie w pole i zaparkuje w starej stodole obok świń:) Bardziej pasowałbym tutaj jakiś stary amerykański muscle car:) Jest ładnie. I tylko ładnie mimo technicznego dopracowania, co do czego nie ma wątpliwości:) Przyciąłbym też kadr z prawej:) Pozdr
Napisano 9 Kwiecień 201212 l wg mnie klimat wciska w ziemię.. mi się jakoś rolls-royce nie kojarzy z czymś konkretnym więc dla mnie jest ekstra!
Napisano 10 Kwiecień 201212 l techniczniie wydaje się że super, ale jakoś brakuje większego zróżnicowania planów, wszytko się bardzo zlewa, tak jak Touch napisał przyciąłbym kadrz prawej i poszerzył z lewej żeby było widać dokąd Rolls jedzie
Napisano 10 Kwiecień 201212 l Hm, mnie się to bardzo podoba. :) 5 gwiazdek, front, te sprawy obowiązkowo.
Napisano 10 Kwiecień 201212 l Popieram Toucha i Xiz0ra. Faktycznie raz, że jakoś do rollsa nie pasuje otoczenie, dwa że szkoda, że samochód zlewa się w sumie dość mocno kolorystycznie z okolicą. Przez to najlepiej wypadają i są widoczne, tylne lampy, a ten szary lakier, szara mgła... troszkę się zlewa. Natomiast materiały na prawdę klasa, coś pieknego. Sz.
Napisano 10 Kwiecień 201212 l Jak dla mnie super. Do tego wyglada jak typowa boczna droga w zamglonej anglii o poranku, wiec jak dla mnie otoczenie bardzo pasuje. Pozdrawiam
Napisano 10 Kwiecień 201212 l Jak dla mnie jest totalnie wypas, ciesze sie ze moj model został tak ładnie wyrenderowany, bardzo plastycznie to wyszło. Nie za bardzo rozumiem o co chodzie ze rolls nie pasuje do tego otoczenia.
Napisano 10 Kwiecień 201212 l Bardzo fajne, ale jak dla mnie zbyt sterylnie ten samochód wygląda, i nie gra to za bardzo z otoczeniem ;) Ale to tylko moje odczucia. Pozdrawiam, Łukasz.
Napisano 10 Kwiecień 201212 l Mi bardzo się podoba. Na temat otoczenia mam to samo zdanie co mirach, od razu skojarzyło mi się z Anglią, czyli jak najbardziej pasuje do auta.
Napisano 10 Kwiecień 201212 l Jest poprostu swietne powiedz ile tego to model a ile overpaint. Chodzi mi o tlo :)... Jakis making off by sie przydal.
Napisano 10 Kwiecień 201212 l Autor Hejka, bardzo dzięki za komentarze. Mi się klimat podoba, co do kadru to może faktycznie troszkę na prawo można by przesunać auto. Generalnie pierwotnie auto było z lewej bo chciałem mieć smugi po światłach jeszcze po prawej stronie, ale jakoś plan nie wyszedł i auto jest tak dziwnie na środku :) Cieszę się, że generalnie sie jednak podoba :) I jeszcze raz dzięki Freedom za model :) Hej!
Napisano 12 Kwiecień 201212 l edit : Niestety tępy ze mnie osobnik i nie zauważyłem linku :P Jest mega fajnie :) 5 stars
Napisano 12 Kwiecień 201212 l 5 za uzyskanie takiego klimatu. Zgodzę się, że auto nie pasuje o otoczenia. Co do wizualizacji samego modelu - jeśli to miała by być reklama to ok, natomiast jeśli idziemy w realizm, to ubrudziłbym to auto. Ogólnie jestem pod wrażeniem :)
Napisano 12 Kwiecień 201212 l Moim zdaniem pasuje do angielskiego stylu, deszcz i inne klimaty zawsze pasują do Rolls'a...
Napisano 12 Kwiecień 201212 l Klimat bardzo fajny. Kadrowanie do delikatnej korekty;) Na starcie odebrałem że auto stoi sobie na drodze, pewnie z moim wzrokiem coś nie tak;) Bardzo dobra wrażeniowa scenka! Gratki!
Napisano 12 Kwiecień 201212 l Zbudowałeś bardzo fajny klimat dymem i miękkimi refleksami na lakierze. Całość wygląda jak połączenie precyzji 3D i plastyki 2D :) Myślę że nie tylko ja jestem ciekaw jakie zbudowałeś do tego studio i jak mniej więcej wyglądała kompozycja PS: Pewnie to nie jest dym ale mi to skojarzyło się z tym co się działo parę lat temu w Moskwie
Napisano 13 Kwiecień 201212 l Bardzo ładny czysty. Zastanawia mnie kadr. Mam wrażanie jakby auto wpadło w poślizg? Szkoda że nie wybrałeś przedstawić to autko przodem. Np w chromach i masce odbić miasto. Ale i tak duże uznanie. Widać włożoną pracę.
Napisano 14 Kwiecień 201212 l Autor Hejka :) bardzo dzięki za fronta i miłe komentarze. Jeśli chodzi o proces to była to naprawdę szybka piłka. W sumie około 10h. Szybki render podzielony na beauty, occlusion, maski rgb, a kluczem do klimatu był Zdepth dla tła i samochodu. Później reszta w PS. AA tło renderowane z motion blurem. Tutaj na życzenie goły render jako baza do PS'a. Hej!
Napisano 14 Kwiecień 201212 l świetnie to zmiksowałeś, patrząc na goły render i finał to miazga :) salut.
Napisano 14 Kwiecień 201212 l Maćku! Zajebista pracka! Dla mnie oczywiście najwyższa ocena! Uwielbiam takie klimaty. Szacun stary za finałowy obrazek. Pozdrowionka ziom :)
Napisano 14 Kwiecień 201212 l Niesamowite! Aż trudno uwierzyć, że to wciąż 3D. Jednak jak panowie wcześniej napisali, możnaby troszkę z prawej przyciąć. Mogę pożyczyć na poczet nowej tapety? Edytowane 14 Kwiecień 201212 l przez Element4ry