Napisano 12 Kwiecień 201212 l Martwa natura 1 - 70x100, ołówek Martwa natura 2: 70x100, ołówek Martwa natura 3 : 70x100, akryl na papierze, Martwa natura 4 : 70x100, akryl na płótnie Martwa natura 3 : 50x70, akryl na płótnie, Postać z modela 1 : 70x100, ołówek Postać z modela 2 : 70x100, ołówek Postać z modela 3 : A3, ołówek Postać z modela 4 : A3, ołówek Postać z modela 5 : A3, ołówek Postać z modela 6 : A3, ołówek Postać z refki : A3, ołówek Postać z modela 7: 70x100, ołówek Postać z modela 8 : 70x100, ołówek Postać z modela 9 : 70x100, ołówek + czarny pastel olejny Postać z refki : 50x70, wprawka do nieco zmodyfikowanej techniki trois crayon, 4 kredki Derwent By funfel18 at 2012-04-13 Edytowane 14 Kwiecień 20168 l przez Kyrie Eleison
Napisano 28 Maj 201212 l Autor Pierwszy kontakt z olejnymi Moddeled Drawing - ćwiczenia według Nikolaidesa z The Natural Way to Draw 30,60 sekundowe Gesture Drawings Nauka z Figure Drawing Andrew Loomis'a
Napisano 28 Maj 201212 l fajnie to wszystko siedzi w przestrzeni, czuć bryłę, podoba mi sie płynna zdecydowana kreska, cóz więcej moge napisać, fajny kącik masz zazdroszczę czegoś takiego ludziom od dłuższego czasu, no i wrzucaj wrzucaj więcej ćwiczeń i skończonych rzeczy Pozdrawiam Jarek
Napisano 15 Listopad 201212 l Autor Takie tam : model zerżnięte z loomisa rzeźba z google art rzeźba i niekonsekwentnie potraktowany but Pozdro.
Napisano 15 Listopad 201212 l widać, że nie do konca jeszcze znasz układ mięśniowy i rysujesz z pamęci z jakiejś nie wiem, może książki do nauki rysowania. Bardzo przypadkowe to wszystko.
Napisano 28 Styczeń 201312 l Autor Rozgotowany kalafior : Edytowane 28 Styczeń 201312 l przez Kyrie Eleison
Napisano 28 Styczeń 201312 l Hej, ogolem rzecz biorac masz solidny warsztat i potrafisz pociagnac prace do poziomu wysokiego wykonczenia.( Zawsze podziwialem cierpliwosc i ochote ludzi majacych taborety w martwych :P ) Zauwazylem jednak, ze twoja slabsza strona sa szybsze prace/szkice. Wybralem wiec najslabszy z nich ( w pozostalych zaczynas zrozumiec temat i lepiej sobie z nim radzic ) aby zilustrowac cala koncepcje tzw. " Gesture Drawing " Oczywiscie jest kilka podejsc, ale wszystkie maja niemalze identyczna filozofie. Jedyna podpora byl tutaj twoj oryginalny szkic, a ja niestety jeszcze mistrzem ludzkiej anatomii nie jestem, ale mam nadzieje, iz to wystarczy a byc moze inni uzytkownicy forum takze z tego skorzystaja.
Napisano 28 Styczeń 201312 l Autor Dzięki ICE za odwiedziny i rady!. Gesture drawings niestety znam jedynie od Nikolaidesa i jak podejrzewam jego podejście, czy w ogóle rozumienie tego terminu jest dość różne od chociażby Hamptona czy Vlippu ( jeszcze ich nie przerabiałem, ale zgaduje ze jestes reprezentantem tego rodzaju myślenia). N. pisze: "Draw rapidly and continuously in a caseless line, from top to bottom, around and around, without taking your pencil from the paper. Let the pencil roam, reporting the gesture". Dość specyficzne podejście, same ilustracje z ksiażki to tak jak piszesz nieokiełznana sterta linii. Warto odnotować, że zrezygnowałem z metod N. po paru rysunkach;) Pozdr
Napisano 28 Styczeń 201312 l Jasne, tak jak pisalem jest wiele podejsc ale jak wszystko w zyciu nie kazde jest dobre. Chodz dla niektorych Nikifor wielkim artysta byl, taka tam alegoria :>
Napisano 28 Styczeń 201312 l jak widzę to: http://i1059.photobucket.com/albums/t432/kyrie2d/11150.jpg to chyba nawet wiem dokładnie jakich akryli używasz xD tych najtańszych plastików XD wiem, bo sama ich używałam. Nawet dokładnie taki niebieski miałam. :D
Napisano 11 Luty 201312 l Szkic żaby jest fajnie rysowany ( ten ołówkowy ) ciekawa kreska i cieniowanie poprzez kierunek linii. We wcześniejszych pracach, tych studyjnych, tego brakuje. Takie moje skromne zdanie, ale ogólnie fajnie tworzysz :)
Napisano 15 Luty 201312 l Autor Ewichan- wielkie dzięki za odwiedziny. Kolejne szkice : Edytowane 19 Luty 201312 l przez Kyrie Eleison
Napisano 15 Marzec 201311 l Autor Adler z 1910 roku Blitzen Benz z 1909, skonstruowany z widoków z góry, boku, przodu, metodą Scotta Robertsona Zapoznaję się powoli z Hamptonem I stanowczo za mało szkiców :
Napisano 29 Marzec 201311 l Autor Dzięki! Kolorowanka wcześniejszego lineartu, bez kierownicy i klamek, bo przecież kto by się takim detalami przejmował : Nowy szkicownik, : I mój ulubiony David od dupy/pupy strony : Edytowane 29 Marzec 201311 l przez Kyrie Eleison
Napisano 29 Marzec 201311 l fajnie się tu dzieję! napieraj dalej! ps: jeszcze mi powiedz co to za szkicownik? :] pozdrawiam
Napisano 29 Marzec 201311 l Autor Dzięki chłopaki, szkicownik to Cachet Earthbound by Daler Rowney. Pozdro
Napisano 4 Kwiecień 201311 l Uuuu aaaa, bardzo fajna teczka ;3 Wyglada na to ze mam kolejna zakladke w ulubionych
Napisano 9 Kwiecień 201311 l Autor Ostatnio rysuję ubranych ludzi i czasami gdy szkic się nie nie uda, eksperymentuję na nim stylistycznie : Acha i muszę w końcu przyjąć do wiadomości istnienie dłoni . Edytowane 9 Kwiecień 201311 l przez Kyrie Eleison
Napisano 10 Kwiecień 201311 l ludek nice, ale płaszcz i nogi... ooo jojoj:] masz stronę z ciuchami http://www.thesartorialist.com/category/men/page/2/
Napisano 10 Kwiecień 201311 l Autor Kamesanin, dzięki, sartorialist oczywistość znam, a ten homo sovieticus, w niedopasowanym płaszczu i z uszanką na łbie to właśnie na podstawie zdjęcia z tej strony ;) Akurat w tym przypadku ubiór to dość błahy pretekst żeby poeksperymentować z kreską i kolorowaniem szkiców. Dzięki za regularne odwiedziny :)
Napisano 16 Kwiecień 201311 l Autor Perfidnie, po chamsku - ze zdjęcia. Edytowane 8 Listopad 201311 l przez Kyrie Eleison
Napisano 17 Kwiecień 201311 l kijek z miotełką że z foty na czymś trzeba ćwiczyć gdy fikuśnego modela brak:] dla mnie git:D taki komiksowy ludek z lat dawniejszych :P
Napisano 20 Kwiecień 201311 l Bardzo znaczny progres względem ostatnich jeśli chodzi o anatomię i kształty. Czuć charakter postaci. Nie podoba mi się tylko za sterylny render i dłoń jest do poprawki.
Napisano 21 Kwiecień 201311 l Autor Dzięki Bombadil, ale progres z anatomii to w moim przypadku fikcja;) Dodałem rumieńców temu cwaniakowi :
Napisano 24 Kwiecień 201311 l Strasznie podoba mi się węglem tego kolesia i to, że rysujesz zwierzęta! I zazdroszczę staranności jeśli chodzi o ostatnią*pracę + to że zostawiłeś łydki i cień takie kompletnie czarne.
Napisano 9 Listopad 201311 l Autor Po dłuższej nieobecności wypadałoby wrzucić parę nieistotnych rzeczy i obiecać regularne postowanie, co też czynię: Edytowane 9 Listopad 201311 l przez Kyrie Eleison
Napisano 9 Listopad 201311 l też używasz pixelovely? super jest ta strona uwielbiam ją :) zarysowałam cały szkicownik ich modelami. Moje ulubione rysunki które robisz to te na toned paper, super są i ładnie wykorzystujesz biel :)
Napisano 10 Listopad 201311 l Autor Pixelovely tak, choć ostatnio bazuje na zdjęciach zakupionych od stana prokopenko- mnóstwo dynamicznych póz do gesture drawing, choć oświetlonych niezbyt dobrze.
Napisano 26 Styczeń 201411 l Autor Trochę ze szkoły, trochę chałtury : Ilustracja na plakat sylwestrowy Szkice kostiumów dla Królowej Nocy z Czarodziejskiego Fletu Szkice scenografii do opowiadania Lema Chałtura na kalendarz Szkice Edytowane 26 Styczeń 201411 l przez Kyrie Eleison