pawel Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 Czolem :D Tak mnie cos wzielo na wakacjny obrazek... podroz:D Lokomotywa jest w fazie budowy. Wzorowalem sie na BR 56 ...a dokladniej na malym modelu PIKO:D Obecnie mam wizje sceny na jakims metalowym moscie... ale gdzie mnie poniesie to nie wiem... mam nadzieje ze ten post jakos zmobilizuje mnie do pracy...:D pozdrawiam i czekam na opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 bardzo ladnie, chociaz nie wiem jak ta konkretna wyglada, fajnie by bylo jakby referencja sie pojawila tez kiedys mialem piko i dlatego mysle ze mozesz dac plastikowe drzewa, posiekana folie jako trawe i transformator i sterownik obok, jestem za makieta a nie realistycznym wygladem prawdziwego pociagu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 27 Lipiec 2004 Share Napisano 27 Lipiec 2004 ciuchcia na makiecie - JESTEM NA TAK... mialem replike br56 - O TAKA: http://www.tt-fan.de/BR%2056%20front.jpg ... http://www.tt-fan.de/BR%2056%20back%20red.jpg ... chce spowrotem te beztroskie lata dziecinstwa ;-( narazie nie widze bledow... powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
v1ck Napisano 28 Lipiec 2004 Share Napisano 28 Lipiec 2004 bardzo fajne :-) ja tez jestem za makieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 28 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2004 Dzieki za opinie:) Dzis tylko maly update:( Przyznam sie ze myslalem o makiecie, sztyczne tory jakis plastkikowy czlowieczek.. zobacze.. jak nie dam rady z moste to chyba tak zrobie. Zastanawialam sie czy zrobic kratownice.. czy dac sobie spokuj? pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mt Napisano 28 Lipiec 2004 Share Napisano 28 Lipiec 2004 no no..ciekawe jak to sie rozwinie:) sam robie ciuchcie, gdzies tam sie wala po forum;) bede sie przygladal:) i zycze powodzenia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 28 Lipiec 2004 Share Napisano 28 Lipiec 2004 Fajna i szczegółowa ale popraw te koła bo troche ich nie przypominają:) I gdzie są pantografy:P :D --------------------------------------------------------------------------------- ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=6946&page=5&pp=30 - Kasta gotowa (robione bez blueprints) Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas Napisano 29 Lipiec 2004 Share Napisano 29 Lipiec 2004 zapowiada się iście ciekawa ciuchcia :) jak narazie nie widać nic, co należało by poprawić :D przynajmniej ja nie widze ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 29 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2004 cine-FX specjanie dla Ciebie:) Fragment z kolami i systemem napedu;) jeszcze pewnie cos wrzuce do rana:) dzieki za opinie:) pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 30 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2004 No moze nie udalo sie rano .. ale jest:) 2 kolo bedzie mialo wieksza przeciw wage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rdo Napisano 30 Lipiec 2004 Share Napisano 30 Lipiec 2004 dla mnie wypas....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 30 Lipiec 2004 Share Napisano 30 Lipiec 2004 Zapowiada się bardzo ładny model. ps. Metalowy most jest dość oklepanym pomysłem. Tak czy inaczej życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 31 Lipiec 2004 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2004 Dzieki za opinie:) W sumie Batou masz racje. Myslalem tez o jakims "akwedukcie" albo stacja na Sybierii. ...drewniania budowla.. lekka para z kommina :D trzeba cos pomyslec:D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 31 Lipiec 2004 Share Napisano 31 Lipiec 2004 Pociąg pędzący po torach w trakcie zamieci będzie na pewno ciekawszy niz na mostku:) Model ładny i szczegolowy i mam nadzieje ze go nei zabijesz teksturkami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 1 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2004 Dzieki za opinie:) kozioo tez mam nadzie ze go nie zabije texturami ;) jeszcze tylko przednie kola, kilka kosmetycznych poprawek i "podwozie" bedzie skonczone. pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Sierpień 2004 Share Napisano 1 Sierpień 2004 cudowne piekne szczegoly oby tak dalej:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 3 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2004 Czolem:) Nielot dzieki za komentarz:) Tak wyglada "podwozie" .. tylko to kolo mi wypadlo z glowy i hak. ale jakis taki niezly hak to musi byc:) pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 3 Sierpień 2004 Share Napisano 3 Sierpień 2004 Very detailed - keep working brotha :) Podoba mi się :) Czekam na jakieś fajne nieco przybrudzone texturki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 3 Sierpień 2004 Share Napisano 3 Sierpień 2004 cudo....oby tak dalej pozdrowienia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 3 Sierpień 2004 Share Napisano 3 Sierpień 2004 Cool :), po prostu brak słów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 4 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2004 Dziekuje za opinie:) Na tory nie zwracajcie uwagi sa tylko tak... caly czas mysle nad teksturami... w co wejsc.. czy zrobic czerwono-czarna (zgubi sie szczegol) czy w takie lekkie brazy.. przybrudzone ... biore sie za wozek z weglem:) pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Sierpień 2004 Share Napisano 4 Sierpień 2004 zrob jakis karambol:P:P zderzenie sie pociagow i jak sa zmiarzdzone;);) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlexB Napisano 4 Sierpień 2004 Share Napisano 4 Sierpień 2004 cos pieknego, wspaniala robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ka21k Napisano 4 Sierpień 2004 Share Napisano 4 Sierpień 2004 Moze popracujesz jeszcze troszke nad nia i przerobisz ja na BR52 Kriegslok w takim malowaniu :D http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=1058 Mi osobiscie brakuje tu jeszcze wiatrownic do pelnego wygladu. Jakos tak bez nich wydaje sie karlowata, ale to tylko moje zdanie. Chyba jest troche za krotka i dorob jeszcze wagonik do wegla. Pozatym to od dzisiaj zaczolem seplenic bo nie moge szczeki odszukac. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 4 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2004 :) nielot007- moze zrzuce ja z mostu!!! ;) zartuje:) AlexB-dzieki :) Ka21k -BR52 Kriegslok to faktycznie polowa z 56. Nie jestem pewnien co do wiatrownic. Zobacze moze zmienie zdanie:) Poki co zarys tendera (wagonik z weglem). Wiem,ze niewiele ale jak "step by step' to na calego:D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ka21k Napisano 5 Sierpień 2004 Share Napisano 5 Sierpień 2004 Ciekawe dlaczego, ale caly czas bylem przekonany ze robisz BR52. Dopiero dzisiaj twoja odpowiedz zwrocila mi uwage ze jest to BR56. Dziwna sprawa :D Dorob jeszcze oslony do switel z przodu. A to fruwajace pomiedzy zderzakami z przodu to .... ?????? :D Naprawde kawal dobrej roboty. Chcialbym tak modelowac jak Ty, ale zanim to nastapi to jeszcze durzo wody w wisle uplynie :D Pozdrawiam i obserwuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 5 Sierpień 2004 Share Napisano 5 Sierpień 2004 Co do scenerii - daj zimowy klimat - taki jak w filmie 'Uciekający pociąg' A model świetny, mam nadzieję że texturki utrzymają poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 5 Sierpień 2004 Share Napisano 5 Sierpień 2004 kolor: zielono-czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qcoe Napisano 5 Sierpień 2004 Share Napisano 5 Sierpień 2004 No Pablo! Z lokomotywką lecisz jak burza! wpaniale, jestem pod wielkim wrazeniem! czekam na textury! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 6 Sierpień 2004 Share Napisano 6 Sierpień 2004 Tez mam taką prawdziwą! - PIKO oczywiscie:) Bardzo dobry model w fazie konstrukcyjnej - tylko tak dalej! Pozdro Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 6 Sierpień 2004 Share Napisano 6 Sierpień 2004 niesamowita praca :)) nigdy nie potrafilem robic tak szczegolowych rzeczy (chyba nigdy mi sie nie chcialo ;] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 6 Sierpień 2004 Share Napisano 6 Sierpień 2004 Zrób szybkie testy kolorystyczne żebyś miał jasność... Moim zdaniem niepotrzebnie poisz się czarno-czerwonej wersji. Nic Ci nie ucieknie. Pamiętak o refleksach, o odbiciach światła oraz o tym że ta czerń nie jest taka głęboka - to bardzo ciemny szary. Do czerni obrazek może dojść najwyżej w najgłębszych cieniach... jeszcze raz zachęcam do szybkich testów kolorowych.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 6 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2004 Dzieki za komenatrze:) Ka21k- to pomiedzy to oslona od lampy:) chcialem pokazac ze srodek jest:) popatrz na wczesniejsze rendery:) dzieki:) eMPeck-nie widzialem filmu:( tylko plakat:( moze poszukam w Bawarii Hills V. ;) Skilo-chyba sprobuje w czarno-czerowny:)..klasycznie:) qcoe-hehehe... nadorbie sie obiecuje:) wiesz o czym mowie:) MareG- hA! w koncu ktos ja ma! :) dzieki:) jak pewnie zauwazyles sa male modyfikacje:) sammael_at- no szczegoly.. ale grunt nie popadac w szalenstwo detali:) z czym walcze...:) Kris_R-no fakt.. przekonales mnie:) tam gdzie bedzie cos splywac bedzie blyszczec.. jakies zacieki.. plamy.. na czerownym czarne zacieki... noo to bedzie wyzwanie:D hehhe.. ok to tyle z odpowiedzi...sorry za bledny, ale jest w miare pozno... maly update.. mialem problemy z kompem.. okazuje sie jednak ze bateria nie trzyma tylko daty:D hehehe.. A wiec. podwodzie tendera...musze zmienic ten wachacz piorkowy (to sie chyba tak nazywa)... kolo oczywiscie tylko tak.. "symbolicznie" ;) musze poszykac juto jakis zblizen tego wachacza.. w sumie to jest dosc gleboko osadzone. i jest w cieniu.. zobacze, czy jest sens dziabania tego elementu.. dzieki i pozdrawiam:) pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2004 RESOR PIOROWY:) nie wachacz... hehehe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 A czemu resor jest nieugięty ?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2004 Bo ten resor to prwadziwy twardziel!:) dzieki sasiedzkiej pomocy dostalem rysunek takiego resora i poprawilem:) brakuje jeszcze np, skrzyni z bok i calej dolnej czesci tylu. Mostu miedzy lokomotywa a tenderem... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 8 Sierpień 2004 Share Napisano 8 Sierpień 2004 Bardzo ładny mode, duzo szczegołów ... podoba mi sie. Nawet bez tekstur fajnie wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orion Napisano 8 Sierpień 2004 Share Napisano 8 Sierpień 2004 Fajny tylko ścianki w kabinie maszynisty wydają się ciut leciwe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 8 Sierpień 2004 Share Napisano 8 Sierpień 2004 fajny zlom teraz tylko textury,,, moim zdaniem najdorsze lajno,,, powodzenia i pozdrawiam, no i masz 5: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 27 Sierpień 2004 Share Napisano 27 Sierpień 2004 no i jak??? przerwałeś prace?? ;) Greetingsy z DE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marc_in Napisano 27 Sierpień 2004 Share Napisano 27 Sierpień 2004 Dorób jeszcze ta kratownice z przodu (czy jak to tam sie nazywa ;p )bedzie wygladal jeszcze bardziej super.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 27 Sierpień 2004 Share Napisano 27 Sierpień 2004 Bardzo dobry modeling (duzo detali); cieszy oko ;). Lubię wszystko co związane z koleją i liczę (co ja mówię...jestem pewien), że końcowy efekt pracy będzie wspaniały. Jak narazie nie widzę, żadnych błędów. Powodzenia !! Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2004 CZOLEM! Asblaze... czy ja cos pozycilem kiedys??? no.. moze nie odpowiadaj publicznie..:) robote mam.. zgadni dla kogo.. ;) tez modeling..no i jak tam "rig" do moich kolek:D Marc_in- no rozbiellem kratownice z przodu. ba nawet z boku.. ale jak zapuscilem render to.. no.. duzzzooo czasu uplynelo:) Falcrum-dzieki:) -jak beda bugi to mow:) Niestety ostatnio mam ten problem co wszycy.. brak czasu.. projektu nie porzucilem. Juz nawet bawilem sie z texturami...ale musialem przerwac.. Co nie przeszkadza mi w mysleniu i tym... MAM NADZIEJE (!!!) ze niedlugo dam jakis konkrety update:D pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maareek Napisano 28 Sierpień 2004 Share Napisano 28 Sierpień 2004 Pracka jest super, oby tak dalej - pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michas Napisano 28 Sierpień 2004 Share Napisano 28 Sierpień 2004 wo ;] konstrukturem lokomotyw to ja nie jestem, ciężko powiedzieć czy to kiedyś jeździło :-P lubie pracki z dużą ilością detali, czekamy na teksturki :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi