Napisano 27 Lipiec 200420 l Czolem :D Tak mnie cos wzielo na wakacjny obrazek... podroz:D Lokomotywa jest w fazie budowy. Wzorowalem sie na BR 56 ...a dokladniej na malym modelu PIKO:D Obecnie mam wizje sceny na jakims metalowym moscie... ale gdzie mnie poniesie to nie wiem... mam nadzieje ze ten post jakos zmobilizuje mnie do pracy...:D pozdrawiam i czekam na opinie
Napisano 27 Lipiec 200420 l bardzo ladnie, chociaz nie wiem jak ta konkretna wyglada, fajnie by bylo jakby referencja sie pojawila tez kiedys mialem piko i dlatego mysle ze mozesz dac plastikowe drzewa, posiekana folie jako trawe i transformator i sterownik obok, jestem za makieta a nie realistycznym wygladem prawdziwego pociagu
Napisano 27 Lipiec 200420 l ciuchcia na makiecie - JESTEM NA TAK... mialem replike br56 - O TAKA: http://www.tt-fan.de/BR%2056%20front.jpg ... http://www.tt-fan.de/BR%2056%20back%20red.jpg ... chce spowrotem te beztroskie lata dziecinstwa ;-( narazie nie widze bledow... powodzenia
Napisano 28 Lipiec 200420 l Autor Dzieki za opinie:) Dzis tylko maly update:( Przyznam sie ze myslalem o makiecie, sztyczne tory jakis plastkikowy czlowieczek.. zobacze.. jak nie dam rady z moste to chyba tak zrobie. Zastanawialam sie czy zrobic kratownice.. czy dac sobie spokuj? pozdrawiam:)
Napisano 28 Lipiec 200420 l no no..ciekawe jak to sie rozwinie:) sam robie ciuchcie, gdzies tam sie wala po forum;) bede sie przygladal:) i zycze powodzenia..
Napisano 28 Lipiec 200420 l Fajna i szczegółowa ale popraw te koła bo troche ich nie przypominają:) I gdzie są pantografy:P :D --------------------------------------------------------------------------------- ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=6946&page=5&pp=30 - Kasta gotowa (robione bez blueprints) Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4
Napisano 29 Lipiec 200420 l zapowiada się iście ciekawa ciuchcia :) jak narazie nie widać nic, co należało by poprawić :D przynajmniej ja nie widze ;]
Napisano 29 Lipiec 200420 l Autor cine-FX specjanie dla Ciebie:) Fragment z kolami i systemem napedu;) jeszcze pewnie cos wrzuce do rana:) dzieki za opinie:) pozdrawiam:)
Napisano 30 Lipiec 200420 l Autor No moze nie udalo sie rano .. ale jest:) 2 kolo bedzie mialo wieksza przeciw wage
Napisano 30 Lipiec 200420 l Zapowiada się bardzo ładny model. ps. Metalowy most jest dość oklepanym pomysłem. Tak czy inaczej życzę powodzenia.
Napisano 31 Lipiec 200420 l Autor Dzieki za opinie:) W sumie Batou masz racje. Myslalem tez o jakims "akwedukcie" albo stacja na Sybierii. ...drewniania budowla.. lekka para z kommina :D trzeba cos pomyslec:D pozdrawiam
Napisano 31 Lipiec 200420 l Pociąg pędzący po torach w trakcie zamieci będzie na pewno ciekawszy niz na mostku:) Model ładny i szczegolowy i mam nadzieje ze go nei zabijesz teksturkami ;)
Napisano 1 Sierpień 200420 l Autor Dzieki za opinie:) kozioo tez mam nadzie ze go nie zabije texturami ;) jeszcze tylko przednie kola, kilka kosmetycznych poprawek i "podwozie" bedzie skonczone. pozdrawiam:)
Napisano 3 Sierpień 200420 l Autor Czolem:) Nielot dzieki za komentarz:) Tak wyglada "podwozie" .. tylko to kolo mi wypadlo z glowy i hak. ale jakis taki niezly hak to musi byc:) pozdrawiam:)
Napisano 3 Sierpień 200420 l Very detailed - keep working brotha :) Podoba mi się :) Czekam na jakieś fajne nieco przybrudzone texturki :)
Napisano 4 Sierpień 200420 l Autor Dziekuje za opinie:) Na tory nie zwracajcie uwagi sa tylko tak... caly czas mysle nad teksturami... w co wejsc.. czy zrobic czerwono-czarna (zgubi sie szczegol) czy w takie lekkie brazy.. przybrudzone ... biore sie za wozek z weglem:) pozdrawiam:)
Napisano 4 Sierpień 200420 l Moze popracujesz jeszcze troszke nad nia i przerobisz ja na BR52 Kriegslok w takim malowaniu :D http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?t=1058 Mi osobiscie brakuje tu jeszcze wiatrownic do pelnego wygladu. Jakos tak bez nich wydaje sie karlowata, ale to tylko moje zdanie. Chyba jest troche za krotka i dorob jeszcze wagonik do wegla. Pozatym to od dzisiaj zaczolem seplenic bo nie moge szczeki odszukac. :D
Napisano 4 Sierpień 200420 l Autor :) nielot007- moze zrzuce ja z mostu!!! ;) zartuje:) AlexB-dzieki :) Ka21k -BR52 Kriegslok to faktycznie polowa z 56. Nie jestem pewnien co do wiatrownic. Zobacze moze zmienie zdanie:) Poki co zarys tendera (wagonik z weglem). Wiem,ze niewiele ale jak "step by step' to na calego:D pozdrawiam
Napisano 5 Sierpień 200420 l Ciekawe dlaczego, ale caly czas bylem przekonany ze robisz BR52. Dopiero dzisiaj twoja odpowiedz zwrocila mi uwage ze jest to BR56. Dziwna sprawa :D Dorob jeszcze oslony do switel z przodu. A to fruwajace pomiedzy zderzakami z przodu to .... ?????? :D Naprawde kawal dobrej roboty. Chcialbym tak modelowac jak Ty, ale zanim to nastapi to jeszcze durzo wody w wisle uplynie :D Pozdrawiam i obserwuje.
Napisano 5 Sierpień 200420 l Co do scenerii - daj zimowy klimat - taki jak w filmie 'Uciekający pociąg' A model świetny, mam nadzieję że texturki utrzymają poziom.
Napisano 5 Sierpień 200420 l No Pablo! Z lokomotywką lecisz jak burza! wpaniale, jestem pod wielkim wrazeniem! czekam na textury! pozdro
Napisano 6 Sierpień 200420 l Tez mam taką prawdziwą! - PIKO oczywiscie:) Bardzo dobry model w fazie konstrukcyjnej - tylko tak dalej! Pozdro Marek
Napisano 6 Sierpień 200420 l niesamowita praca :)) nigdy nie potrafilem robic tak szczegolowych rzeczy (chyba nigdy mi sie nie chcialo ;] )
Napisano 6 Sierpień 200420 l Zrób szybkie testy kolorystyczne żebyś miał jasność... Moim zdaniem niepotrzebnie poisz się czarno-czerwonej wersji. Nic Ci nie ucieknie. Pamiętak o refleksach, o odbiciach światła oraz o tym że ta czerń nie jest taka głęboka - to bardzo ciemny szary. Do czerni obrazek może dojść najwyżej w najgłębszych cieniach... jeszcze raz zachęcam do szybkich testów kolorowych.. pozdrawiam
Napisano 6 Sierpień 200420 l Autor Dzieki za komenatrze:) Ka21k- to pomiedzy to oslona od lampy:) chcialem pokazac ze srodek jest:) popatrz na wczesniejsze rendery:) dzieki:) eMPeck-nie widzialem filmu:( tylko plakat:( moze poszukam w Bawarii Hills V. ;) Skilo-chyba sprobuje w czarno-czerowny:)..klasycznie:) qcoe-hehehe... nadorbie sie obiecuje:) wiesz o czym mowie:) MareG- hA! w koncu ktos ja ma! :) dzieki:) jak pewnie zauwazyles sa male modyfikacje:) sammael_at- no szczegoly.. ale grunt nie popadac w szalenstwo detali:) z czym walcze...:) Kris_R-no fakt.. przekonales mnie:) tam gdzie bedzie cos splywac bedzie blyszczec.. jakies zacieki.. plamy.. na czerownym czarne zacieki... noo to bedzie wyzwanie:D hehhe.. ok to tyle z odpowiedzi...sorry za bledny, ale jest w miare pozno... maly update.. mialem problemy z kompem.. okazuje sie jednak ze bateria nie trzyma tylko daty:D hehehe.. A wiec. podwodzie tendera...musze zmienic ten wachacz piorkowy (to sie chyba tak nazywa)... kolo oczywiscie tylko tak.. "symbolicznie" ;) musze poszykac juto jakis zblizen tego wachacza.. w sumie to jest dosc gleboko osadzone. i jest w cieniu.. zobacze, czy jest sens dziabania tego elementu.. dzieki i pozdrawiam:) pawel
Napisano 7 Sierpień 200420 l Autor Bo ten resor to prwadziwy twardziel!:) dzieki sasiedzkiej pomocy dostalem rysunek takiego resora i poprawilem:) brakuje jeszcze np, skrzyni z bok i calej dolnej czesci tylu. Mostu miedzy lokomotywa a tenderem... :)
Napisano 8 Sierpień 200420 l Bardzo ładny mode, duzo szczegołów ... podoba mi sie. Nawet bez tekstur fajnie wyglada.
Napisano 8 Sierpień 200420 l fajny zlom teraz tylko textury,,, moim zdaniem najdorsze lajno,,, powodzenia i pozdrawiam, no i masz 5: ]
Napisano 27 Sierpień 200420 l Dorób jeszcze ta kratownice z przodu (czy jak to tam sie nazywa ;p )bedzie wygladal jeszcze bardziej super....
Napisano 27 Sierpień 200420 l Bardzo dobry modeling (duzo detali); cieszy oko ;). Lubię wszystko co związane z koleją i liczę (co ja mówię...jestem pewien), że końcowy efekt pracy będzie wspaniały. Jak narazie nie widzę, żadnych błędów. Powodzenia !! Pozdr
Napisano 28 Sierpień 200420 l Autor CZOLEM! Asblaze... czy ja cos pozycilem kiedys??? no.. moze nie odpowiadaj publicznie..:) robote mam.. zgadni dla kogo.. ;) tez modeling..no i jak tam "rig" do moich kolek:D Marc_in- no rozbiellem kratownice z przodu. ba nawet z boku.. ale jak zapuscilem render to.. no.. duzzzooo czasu uplynelo:) Falcrum-dzieki:) -jak beda bugi to mow:) Niestety ostatnio mam ten problem co wszycy.. brak czasu.. projektu nie porzucilem. Juz nawet bawilem sie z texturami...ale musialem przerwac.. Co nie przeszkadza mi w mysleniu i tym... MAM NADZIEJE (!!!) ze niedlugo dam jakis konkrety update:D pozdrawiam!!
Napisano 28 Sierpień 200420 l wo ;] konstrukturem lokomotyw to ja nie jestem, ciężko powiedzieć czy to kiedyś jeździło :-P lubie pracki z dużą ilością detali, czekamy na teksturki :-))