Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Te spidy z samolotami są ekstra. Warto by było może je kiedyś wypieścić.

• Odpowiedzi 1,3k
  • Wyświetleń 202,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jak tutaj pięknie teraz 😄 mam nadzieje że pojawi się jakaś apka dla Maxa   Hejka, dawno tu nic nie wrzucałem, ale jako że dziś tutaj zawitałem do was, to wrzucę jakieś staroci, które i tak

• Siema, wiem ze nic oryginalnego to nie jest ale  odrobiłem się i mogłem sobie podziabać godzinkę . Poszedłem na łatwiznę i wykorzystałem stary szkic do tego.   pozdro  

• Siema, wlatuje nowy szkic. W sumie to już podobny motyw robiłem rok temu. Szkic powstał w trakcie b ciężkiej operacji mojej partnerki. Czas w takich momentach jest jak niewidzialny wróg. Niczym

Posted Images

Napisano

W ile zazwyczaj takiego speeda trzaskasz? Z refek robis czy z glowy ?:)

Napisano

niezłe Ci te speedy z samolotami wyszły jak juz ktoś wspomnial.. ;-)... btw powodzenia w sobote... :D :D :D

Napisano

Zarąbiste. Świetne kolory i fajna twarz. Jedyne, co mnie zastanawia, to JEGO lewa ręka (patrząc na monitor to po prawej stronie), coś palce są nie tam przyczepione, gdzie trzeba ;d

Napisano

Naprawdę spoko.

Przyczepie się do czarów które trzyma w rękach. Konkretnie do tego jak rzucają światło.

Pomarańczowy fajnie oświetla dłoń i twarz (chociaż twarz trochę bardziej bym zaświecił), ale z zielonym jest już gorzej.

Sprawia wrażenie jakby "pomalował" ręke na zielono a nie świecił. Poza tym nie pożycza koloru żadnej powierzchni koło niego.

Wydaje mi się, że wystarczy dodać jaśniejszy zielony na dłoni ( analogicznie do tego jak to zrobiłeś przy pomarańczowym ).

Moje ulubione momenty:

To co sie dzieje po ciemniejszej stronie twarzy. Ten kolczyk czy cokolwiek to jest fajnie tam zaświeciło.

Bliki na złotych niciach na szacie. Niewiele a cieszy :)

Napisano

Bardziej niż ręka przeszkadza jego ramię, które sprawie wrażenie zbyt małego w porównaniu z drugim. Mówię o tym z jego prawą ręką, z zieloną kulą.

Ale jak napisał Rozpu, kolory i klimat są świetne. A to jest najważniejsze. Dobrze,że dokończyłeś tę pracę.

Napisano

dość wiedźmina! stop wiedźminowi! precz precz!

a pozatym spoko ;d szczególnie ten z wiedzminem ! .. ... zaraz

ten drugi też byłby calkiem calkiem, ale ta zielona trawka po prawej - wtf? wszystko wygląda raczej na ryże i wyschnięte, a tu nagle taka oazka. mi samemu daleeeeeeko do realizmu, ale jakoś mnie to kłuje ;d

pozdr r rrr

Napisano

Witam :) Jestem super nowy na tym forum jeśli chodzi o konto ale zaglądam tu niezmiernie od kilku tygodni i twoje prace mnie urzekły można tylko przeglądać i każdą pracę podziwiać a już ten Wiedźmin na koniu to miazga ^^ sam zaczynam się bawić w DP i na razie jakieś speedy myślałem robić a twoje są co najmniej miażdżące mógłbym mieć prośbę i prosić Cię żebyś podrzucił link do pędzli z jakich korzystasz? Proszę o wyrozumiałość jeżeli takich pytań nie wypada zadawać ale jak pisałem jestem świeży

Napisano
  • Autor

Dzięki chłopy!!!

to na szybko

Mysz witam serdecznie w moich skromnych progach, wiesz z tą trawa masz racje, poprawiłem to już.

DPFantasy ja używam takich pędzli , kwadrat, prostokąt oraz okrąglak do lineartów i detali, bawię się kryciem i przepływem to cała tajemnica

a tymczasem coś co już dawno miałem zrobić do grupy fejsbukowej "Brainstorm". Inspiracja oczywiście Ghibli i Prace Coyote w tej tematyce.

Starałem się uzyskać podobną stylistykę i mam nadzieję że się mi udało. Rysując to relaksowałem sie:D

something_it_smells_by_kalberoos-d85tc67.jpg

Napisano

Łoł :) Fajna chatka ilustracja jak do jakiejś bajki chociaż te zające bądź króliki są naprawdę mhroczne ;)

Naprawdę super się ogląda te prace może jakbyś miał troszkę czasu to zrobił byś jakiś mały step by step chętnie bym podpatrzył to i owo a najfajniej by było gdybyś wznowił swój kanał na youtube a może kiedyś byś sie pokusił o małą badź większą serię lekcji na wspomnianym youtube :)

Napisano
  • Autor

Dzięki Jan

Telka

DPFantasy nie wiem o co ci chodzi z tym kanałem na YT :P wytłumacz :D

Napisano

Ok już tłumaczę :) chodzi o to że nagrałeś 3 speedy narobiłeś mi smaczku że coś więcej się pojawi a od 6 miesięcy nic nowego nie dodałeś co mnie smuci bo myślałem że pomożesz mi stawiać pierwsze kroki w DP że będę mógł podpatrzyć to i owo u Cb a jakbyś się pokusił o jakiś tutorial i go wrzucił było by WSPANIALE! :D

Down: Tak :)

Ale jak nie masz czasu na więcej nagrywania to mógłbyś się czasem pokusić żeby wraz z końcem pracy wrzucić jakieś etapy :)

Edytowane przez DPFantasy

Napisano
  • Autor
mowa o tym ? szczerze to to nagrałem dla siebie a dokładnie to stronka na której rysując obraz był zapisywany bo to nie jest rysowane w żadnym programie graficznym :P
Napisano
  • Autor

DPFantasy udało mi sie nagrac szkic 30 minutowy łap

9zV8rK1.jpg

i ostatnie robota która robiłem pod klienta

Ikonki%2Bvol%2Bintern.jpg

Edytowane przez Kalberos

Napisano

ŁAŁ :D DZIĘKI miałem nadzieję że Cię namówię na kolejne nagrywanki ale ta Pani jest wspaniała :) nadawała by się do jakiejś gry bardzo by pasowała do Assassin's Black Flag :)

Gdzie mogę kliknąć Na Fronta? Bo jak na 30 minut to front musi być.

Haha już znalazłem :)

Napisano

paniusia bardzo fajna, dawaj wiecej video (z czystej ciekawosci czym nagrywales?)

robotki dla klienta chyba nie ma co komentowac, bo wiadomo wg jakis tam wyznacznikow dzialales. kilka z tych obrazkow jest naprawde superncko zrobiona (np te greckie).

wrzucaj i dzialaj dalej :D

Napisano
  • Autor

DPFantasy to jest milość Arno Doriana glownego bohetera nowej odslony serii Assassin's Creed :D postaram nagrac sie dalszy etap

Bettix wideło nagrywalem camstasia studio wersja 30 dniowa i nawet sie spisał programik :D

Robotki dla klienta no tak ale zabawy przy tym bylo :D

Napisano

Haha :D no to czekam na WIĘCEJ :) A i może kiedyś jakiś tutek strzelisz to by było NIEZIEMSKO :)

Napisano
  • Autor

hmm tutek, a co ja niby mam takiego pokazać w tym tutku ? przeca ja nie umiem rysować to jak to tak :P

Napisano

Ta no pewnie nie umiesz rysować faktycznie :p mógłbyś jakieś podstawy pokazać a jak nie chce Ci się nic pisać możesz jakiś prosty step by step pokazać :) oczywiście filmy takie 30 minutowe speedy nadal mógłbyś dodawać ^^

Napisano
  • Autor

to screen z cinematicu AC U tak . Elise będzie kończona dajcie mi czasu troszke, postaram sie nagrać dalszy proces powstawania pracy.

jadę z tymi speedami bo muszę się rozgrzać przed robotą

na tsp:

giant_speed_paint_by_kalberoos-d86bsq7.jpg

oraz moja ulubiona sztuka :D

godzinka planowo miało być 30 min ale nie wyszło :

r8yXJIg.jpg

Napisano

:) ten olbrzym na TSP jest w takim klimacie jaki uwielbiam!

Down: Wyślę Ci na prywatny bo nie ma czym się chwalić ^^

Napisano

Kiedy coś nowego? ^^ :) ;) :D

Oks to czekam z niecierpliwością ^^ :) ;) :D

Napisano
  • Autor

na szybko, to co rysowałem w wolnym czasie :D

giant_mushroom_by_kalberoos-d87qqt5.jpg

i mój ulubiony musical

my_angel_of_music_by_kalberoos-d882pds.jpg

allzabawę tą sponsoruje

10349070_806324332757050_8691042859229429908_n.jpg?oh=aff405615d6ff3e8484057e67b23f8f9&oe=550779B1&__gda__=1428130543_78443996c5a3394dede86fca7136454f

Napisano
  • Autor

Telka to moja kobita jest:D spiem z nia, jem z znią, pracuje z nią:D wszystko :D winko też pijemy :D

Napisano
  • Autor

Rain od 2 do 3 minut

DPFantasy dzięki

Soulinka może będą jeszcze jakieś kadry z upiora :D

wczorajszy wieczór

arno_minions_by_kalberoos-d891ep9.jpg

Edytowane przez Kalberos

Napisano

Bardzo fajny kolor w tym ostatnim :D też akurat wziąłem się za assassinowe klimaty