Ernest Koska Napisano 22 Sierpień 2012 Napisano 22 Sierpień 2012 Witam serdecznie. Przedstawiam Wam projekt nad którym przez ostatnie parę miesięcy siedzę w tzw. czasie wolnym. Wiem ze samochód popularny i projektów opartych na tym aucie była już nieskończona ilość ale chciałem w trochę inny sposób podejść do tematu. Ma to być jeszcze bardziej agresywna wersja - biturbo. Wiele elementów wymienionych będzie na lżejsze/mocniejsze odpowiedniki. Co do samego modelu: opieram się na referkach ale niestety nie jestem w stanie znaleźć niektórych części, dlatego tez czasami jestem skazany na improwizację. Zacząłem modelowanie od kilku części jako nauka modelowania i jak widać trochę więcej już ich wyszło.. Mam nadzieję że się spodoba. Pozdrawiam.
thecrev Napisano 22 Sierpień 2012 Napisano 22 Sierpień 2012 Świetnie to wygląda dwa ostatnie rendery miodzio.
wujek_kane Napisano 22 Sierpień 2012 Napisano 22 Sierpień 2012 Turbo piękne. Fajnie, że robisz "bebechy" :D
polka dot Napisano 22 Sierpień 2012 Napisano 22 Sierpień 2012 o kurcze, jest i będzie na co popatrzeć. będę śledził wątek. nawet, jeśli gdzieś musisz improwizować to wygląda na to że wiesz co robisz, powodzenia przy projekcie
blinq Napisano 22 Sierpień 2012 Napisano 22 Sierpień 2012 Super! Detal powala... Gratuluje cieprliwości ;)
maciek.m Napisano 22 Sierpień 2012 Napisano 22 Sierpień 2012 Noo jest super :) te gumy na ostatnim renderku bardzo mi sie podobaja :) Ale prosze popraw środkowa czesc felgi przy srubach bo dosc mocno tam faluje a naprawde szkoda by bylo przy tak genialnej reszcie, no i powodzenia abyś ukończył całe autko :)
nonameplum Napisano 22 Sierpień 2012 Napisano 22 Sierpień 2012 Przez chwilę szukałem szczęki po solidnym upadku :) Podziwiam samozaparcie do szczegółowości projektu, oby wystarczyło do końca. Swoją drogą ostatni render spokojnie już nadaje się na front'a :)
Pawelkos Napisano 22 Sierpień 2012 Napisano 22 Sierpień 2012 No wlasnie jaki render planujesz ? Masz juz jakis pomysl jak ukazac te wszystkie detale wnetrza, czy tak sobie po prostu modelujesz szutka dla sztuki? Turbina fajnie wyszla, kolo tez gdyby nie to o czym wspomnial maciek.m. Fotel te chyba nie bardzo, a konkretnie te ramki co ida na okolo dziury przez ktora przechodza pasy(chyba ze tak ma byc, bo nie chce mi sie szukac referek zeby sprawdzac). Popraw co mozesz i jedziesz dalej ;)
Boomagz Napisano 22 Sierpień 2012 Napisano 22 Sierpień 2012 Super detal. Zapowiada się bardzo ciekawa praca! A co do błędów zgodzę się z maciek.m i Pawelkos. Keep working!
Ryan Glose Napisano 23 Sierpień 2012 Napisano 23 Sierpień 2012 Na początku nie mogłem się napatrzeć. Za każdym razem jak przewijałem obrazki znajdowałem nowy detal. Świetna robota. Będę czekał na dalsze postępy ;)
Ernest Koska Napisano 23 Sierpień 2012 Autor Napisano 23 Sierpień 2012 Wielkie dzięki za komentarze. Co do renderu pomysłów jest kilka wliczając w to animację. Co do poprawek natomiast: fotel ewidentnie do poprawy (dzięki Pawelkos), natomiast feldze przyjrzę się w wolnej chwili. Pozdrawiam serdecznie
Jaack Napisano 23 Sierpień 2012 Napisano 23 Sierpień 2012 Fajne autko się zapowiada :) dużo detali ,aż zazdroszczę cierpliwości :)Bo mnie by robienie detali mogło zabić ;) To ja czekam na tą animację ;)
Ernest Koska Napisano 5 Wrzesień 2012 Autor Napisano 5 Wrzesień 2012 Witam serdecznie. Niewielki progres ostatnio. Niestety brak czasu nie pozwala na więcej. Mam nadzieję w najbliższym czasie uda mi się troszkę bardziej przycisnąć temat. Pozdrawiam.
Logos Napisano 5 Wrzesień 2012 Napisano 5 Wrzesień 2012 O żesz w mordę...o.O Uwielbiam takie prace motywują do dalszego działania. Leci do folderu inspiracje ;)
guffqa Napisano 5 Wrzesień 2012 Napisano 5 Wrzesień 2012 wow! gratulacje umiejętności czytania ze schematów! Daję 5* i czekam na więcej! ;)
martix69 Napisano 5 Wrzesień 2012 Napisano 5 Wrzesień 2012 Wariat :) już wygląda to świetnie, skończony model dopiero narobi szumu :P EDIT: Elektrykę tez będziesz robił? żart oczywiście :)
Modzal Napisano 6 Wrzesień 2012 Napisano 6 Wrzesień 2012 Móglbys zrobic screenshot i pokazac jak ustawiles swiatla w ostatniej scenie?
Ernest Koska Napisano 6 Wrzesień 2012 Autor Napisano 6 Wrzesień 2012 Dzięki za komentarze i uwagi. Wieczorkiem spróbuję wstawić screenshota ze sceną. Co do opon rzeczywiście w ostatnim renderze wcięło mi bump na oponach. Pozdrawiam serdecznie.
Ernest Koska Napisano 7 Wrzesień 2012 Autor Napisano 7 Wrzesień 2012 Witam. Powalczyłem z oponami, jak zauważył Fargate na ostatnim renderze rzeczywiście wyszły słabo. Okazało się że problemem nie był sam materiał opony a oświetlenie, które było za mocne. Pozdrawiam serdecznie.
M4rcus Napisano 17 Wrzesień 2012 Napisano 17 Wrzesień 2012 Model robi wrażenie, szkoda ze w kilku miejscach brakuje dużo do orginału, ale nie da rady aż tak odwzorować pojazdu bez wszystkich rysunków. Naprawde ładnie, czekam na blachy:)
Ernest Koska Napisano 10 Grudzień 2012 Autor Napisano 10 Grudzień 2012 Witam. Chroniczny brak czasu wymusił przerwę w pracach nad projektem ale mam nadzieję że w końcu uda się go skończyć. Ogólnie zaczynam walkę z karoserią, poprawiam wymienione gdzieś wyżej błędy i ogólnie walczę nad kolejnymi szczegółami których i tak nikt nie zauważy :) Mam nadzieję na dniach jeszcze coś dorzucić z postępu prac. Mam nadzieję ze się podoba. Pozdrawiam serdecznie
Jaack Napisano 10 Grudzień 2012 Napisano 10 Grudzień 2012 Jak dla mnie to jest świetne :) ustawiłem sobie na tapetę :) Naprawdę robi wrażenie ,zazdroszczę umiejętności .
FF Napisano 10 Grudzień 2012 Napisano 10 Grudzień 2012 Nie no szacunek, tylko z przodu tam Ci sie chyba taki dzióbek robi którego nie powinno być?
Ernest Koska Napisano 10 Grudzień 2012 Autor Napisano 10 Grudzień 2012 Jaack: dzięki :) FF: zgadza się - zauważyłem to dopiero po wstawieniu na forum w miniaturze - nie dość że dzióbek to na masce coś nie tak na łączeniu na symmetry. Oczywiście idzie do poprawy. Dzięki za komentarze. Pozdrawiam.
szlipek Napisano 11 Grudzień 2012 Napisano 11 Grudzień 2012 No widać ten dzióbek ale po za tym to rewelacja. Szacun dla Ciebie za dbałość o szczegóły w tym modelu i za chęć do pracy.
Shan3d Napisano 11 Grudzień 2012 Napisano 11 Grudzień 2012 Nie no po prostu spadłem z krzesła i ciężko mi się podnieść... mogę zapytać skąd masz te schematy ? (możesz podzielić się linkiem) też mam zamiar wymodelować jakieś autko ale ciężko mi odszukać dobre schematy :(
DrRambo Napisano 18 Styczeń 2013 Napisano 18 Styczeń 2013 dawno nie było żadnej wiadomości w tym temacie Panie Erneście : > Czy mógłbyś podzielić się materiałem na lakier?
Ernest Koska Napisano 3 Luty 2013 Autor Napisano 3 Luty 2013 Witam. Rzeczywiście ostatnio troszkę nie mam czasu przysiąść. Ale mam nadzieję nadrobić niebawem. Lakier to vrayowy carpaint, więc bez żadnych wodotrysków. Pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi