Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Przy okazji zbierania przykładów dla klientów, zrobiłem małe podsumowanie prac, większość świeżych choć nie wszystkie.

inshapestudiol.jpg

Edytowane przez arturprx2

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 6,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

świetne prace. ale profesjonalna gosposia uprzątnęłaby dziecinny przed wrzuceniem do portfolio ;)

Napisano

Prace na wysokim poziomie, niektóre bardzo mi się podobają. Gratuluję

Napisano
  • Autor

Serdeczne dzięki Panowie :)

lukasjogabonito, cała robota powstaje na 2xXeon5650 ale w planach jest dokupienie podobnego potworka.

Ola-f, są tacy co lubią artystyczny nieład ;]

Napisano

Mozna widzieć skąd bierzesz tyle fajnych textur podłóg i drewna? może sam je robisz?

Napisano
  • Autor

Choć nierzadko wymagają odtailowania, drewno i glazury dostarcza zazwyczaj klient ponieważ konkretnie te produkty będą lub są w sprzedaży.

Napisano

O, dużo fajnych wnętrz, kilka na prawdę genialnych ujęć. Zbliżenia podłóg super. ;) A tak z ciekawości: od producenta dostajesz zdjęcie do obróbki czy miałeś już przygotowany pakiet tekstur?

Sz.

Napisano
Zazwyczaj dostaje zdjęcie panela albo kilku złożonych a mapki wyciągam już sam.

Projekty wnętrz też? Czy to już dowolnie?

Świetne prace

Napisano
  • Autor

Z wnętrzami różnie bywa, czasem są jakieś konkretne wytyczne a czasem można zaszaleć z wyobraźnią.

Ale jak za bardzo się szaleje to klient temperuje ;/

Napisano

Fajne pracki, choc niektore zanizaja poziom pozostalych i wywalilbym je z portfolio ale generalnie smaczne to wszystko ;) A ja mam pytanie czy takie tradycyjne mebelki jak ten szary zamszowy fotel i biala sofka z recznikiem w lazience modelujesz sam czy wrazie potrzeby zaopatrujesz w sklepach w modele ? I czy moglbys powiedziec jak zrobiles dywan na 4 obrazku w 2. rzedzie i sety materialu na tym fotelu ?:]

Napisano
  • Autor

Pawelkos, 90% modeli sam robię. Co do dywanu to jest to fur. Mógł byś powiedzieć, które prace najbardziej odstają?

Screen może coś więcej powie:

foteldywan.jpg

Napisano

Włąśnie mnie to zastanawia czemu klienci sami sobie robią krzywdę? Czy to po to żeby "ich" było na wierzchu czy jak.

Pracki na prawdę fajne, czym świecisz?

Napisano
  • Autor

Takie samo odnoszę wrażenie piko84. Ale cóż, w kolano sobie nie strzelę ;]

A co do pytania to na pewno nie świecę HDRI.

Głównie na vrayLight-plane/dome, ies i sun.

Napisano

Bardzo interesuje mnie jak osiągnąłeś tak świetny efekt na 7 obrazku, konkretnie chodzi mi o kominek.

Ogólnie jestem pod dużym wrażeniem.

Czy planujecie może jakieś sympozja? Wykłady? Prezentacje?

Napisano
  • Autor

piko84 miałem na myśli, że bez map hdri :)

Biolo_idiota, kamień ma dispa, płomień to vraylight z dispem a wkład to model:

wklad.jpg

Napisano

Nie wiedziałem że tak nawet można zrobić, znaczy światło z dispem. Czy poświęcił byś chwilę na opisanie procesu? Bardzo mnie to interesuje.

Napisano
  • Autor

Jakiegoś specjalnego procesu to nie wymaga. W vraylightMtl masz slot na mape disp.

PS. Dzięki serdeczne za fronta :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności