blinq Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 (edytowane) Po ponad pół roku pracy w końcu udało się skończyć. Oto moje najnowsze dzieło: Olsztyn kontratakuje. Niektórzy użytkownicy forum może pamiętają moją walkę z modelem AS-ST sprzed roku czy coś koło tego. Pomysł się trochę rozrósł i wyszło coś takiego :) Będe bardzo wdzięczny użytkownikom forum za wszelkie uwagi i wytykanie błędów ;) Soft: 3ds Max 2010, After Effects, PFTrack, rayFire, Phoenix FD i Premiere Pro. Zapraszam do oglądania i komentowania. Edytowane 26 Grudzień 2012 przez blinq 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 cóż to...???...!!!... wszyscy miłośnicy tosterów wymarli przed świętami.... może producent wybrał zły okres na promocję.... człowiek całe życie się uczy.... strzelać.... do strzelających, bo to najważniejsze jest....:)))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 Eeeejj super to wyszło!! Kawał dobrej roboty! Ale strasznie nierealistyczny merytorycznie klip, gdyż już dawno wyłapałby te roboty system kamer na Olsztyńskiej starówce za grube miliony euro i mieliby założone blokady za wjazd na starówkę bez pozwolenia :) Gratulacje, na prawdę dobry kawał roboty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 fakt...!!...potwierdzam znam jednego TD.... robił dużo gorsze....:)))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 fakt...!!...potwierdzam znam jednego TD.... robił dużo gorsze....:)))))))))))) Rzadko masz dziadku rację, ale tutaj się zgadzam ... wyjątkowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 19 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2012 Dzięki za komentarze :) Chociaż nie mam pojęcia o co chodziło dziadkowi (jak zwykle ;) ) ale też dziękuje... chyba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 fakt...!!...potwierdzam znam jednego TD.... robił dużo gorsze....:)))))))))))) TD = Trollujący Dziadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunedge Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 Jak wyżej, fabularnie nie powala (moze trzeba bylo jakos rozwinac akcje na parkingu lepiej), za to motyw ze strzelajaca kamienica na piątke ;) W czym to zrobione, jakas lista skladników...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 jeżeli to jest tak jak z tymi zapałkami i dzieckiem i w matematyce no nieźle....!!!...dziękuję...:)))....@Faun Trollujący Dziadek=TD....!!!! co prawda cenię się wyżej co najmniej jakichś ArtDirector prosili mnie o koordynowanie pełnometrażowego w PI ale musiałem odmówić.... mój ważniejszy i bardziej artystyczny....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 Dzięki za komentarze :) Chociaż nie mam pojęcia o co chodziło dziadkowi (jak zwykle ;) ) ale też dziękuje... chyba ;) Końcówka reela benego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 Dzięki za komentarze :) Chociaż nie mam pojęcia o co chodziło dziadkowi (jak zwykle ;) ) ale też dziękuje... chyba ;) dziadek pił do mojego robota, którego zrobiłem w 2006 w nudnym tygodniu w pracy i umieściłem go w reel'u. Ale najlepiej nie komentować trolującego dziadka gdyż bardzo szybko wątek się zepsuje, a robotę na prawdę dobrą zrobiliście - już rozesłałem po znajomych z Olsztyna :)) ps. Robicie dla jakiegoś studia w Olsztynie, czy po prostu grupką znajomych z zamiłowania do grafiki takie rzeczy tworzycie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 19 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2012 W czym to zrobione, jakas lista skladników...? 3ds MAx 2010, AE, V-ray, PF Track, rayfire no i premiere pro beny: ja jestem tym "studiem" z olsztyna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 beny: ja jestem tym "studiem" z olsztyna ;) Spoko, nie liczy się ilość ludzi tylko ich talent i determinacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 19 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2012 Spoko, nie liczy się ilość ludzi tylko ich talent i determinacja! No fajne jest to, że jeszcze sa ludzi którzy w ramach zabawy pomagają przy takich rzeczach :) Na przykład operator który musiał wstać o 4 nad ranem i kręcić nieistniejącego robocika na starówce w olsztynie ;) Chciałbym jeszcze raz podziękowac tutaj Michałowi i Markowi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 Dzięki za komentarze :) Chociaż nie mam pojęcia o co chodziło dziadkowi (jak zwykle ;) ) ale też dziękuje... chyba ;) Ja tam zawsze korzystam z google ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 mnie się renderuje scyzorykiem 1.2 mil faców... to i nudno i "popsuje" wątek jak TD napisał....:))) ... zawsze mnie dziwi dlaczego młodzi ludzie z otwartymi umysłami robią StarWarsa 324 w wydaniu gminnym zamiast zaskoczyć świat czymś nowym bo przecież niosą w sobie NOWE.... jest okazja z powodu braku ograniczeń i koniecznych kompromisów.... potem może być dużo gorzej... bo życie to wyprostuje i każe zrobić animkę do czteropaka....:))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 Robot ładnie wpasowany w całość i fajnie wycięci ludzie bo chyba nie zamknąłeś miasta a jeśli miasto to 3d to tym bardziej respect, wybuchy średnie ,zakładam charakter lekko komediowy bo jeśli nie to czepił bym się zachowania tego robota, który dostaje z działa fabuły, scenariusz itd nie oceniam bo to raczej nie o to Ci chyba w filmi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 Dziadku, po prostu nie czujesz ontologicznego, aksjologicznego, tudzież eschatologicznego wymiaru tej animacji. Pomyśl o egzystencjalnej samotności operatora owego dwunoga, a także o szoku kulturowym jaki przeżywa - przedstawiciel obcej cywilizacji zagubiony pośród labiryntów średniowiecznych olsztyńskich uliczek. Ów konflikt, jak sądzę, prowokuje kompulsywną agresję. Ja tak to widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 a ja widzę że łoperator był tak zajęty robotem (tosterem).... że zapomniał o korekcji koloru w materiale zdjęciowym.... jak bajdurzyć to już do końca... wtedy wybuchy wyszły by lepiej, a o strzelaninę wszak chodzi i burzenie.... taka "e-pickość" tych czasów....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 Kierowca robota napil sie piwa na rynku, co oznajmia poczatkowe, donosne bekniecie dochodzace zza winkla, oraz kadr przedstawiajacy przyuliczne ogrodki. Nastepnie pijany osobnik przechodzi do robienia klasycznej burdy w calym miescie. Jasne, i klarowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 Kierowca robota napil sie piwa na rynku, co oznajmia poczatkowe, donosne bekniecie dochodzace zza winkla, oraz kadr przedstawiajacy przyuliczne ogrodki. Nastepnie pijany osobnik przechodzi do robienia klasycznej burdy w calym miescie. Jasne, i klarowne. Klasyczna historia robota wracającego z Kortowiady :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imago10 Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 Wow super, fajny pomysł modele, rigging. Na plus to model, animacja, post produkcja (wstrząsy) itp. to oddaje klimat! Na minus to bym poprawił kompozycje (troche nieraz model za ostry jak dla mnie) i na ujęciu ze słońcem brakuje cienia kierunkowego. Gratuluje! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 20 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2012 Dzięki imago za uwagi :) Rzeczywiście momentami za ostry model. Tam ten cień kierunkowy jest ale coś go kurde nie mogłem ustawić lepiej :/ No nic - nastepnym razem będzie lepiej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 20 Grudzień 2012 Share Napisano 20 Grudzień 2012 Ha ha ha , niezłe . Też lubię sagę Star Wars i kocham Olsztyn . Gratuluję roboty !!! . Poprzez "baby" też biorę udział w tym filmie :) . Chętnie bym się spotkam przy piwie i pogadał . Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 20 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2012 Dzięki Wierzba! Co do pifka to bardzo chętnie - nie ma za dużo grafików 3d w mieście więc chętnie porozmawiam z kolega po fachu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 23 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2012 Jeszcze na bonus fotka z planu zdjęciowego :) Wesołych Świąt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 3 Styczeń 2013 Share Napisano 3 Styczeń 2013 heh, widze ze glosno o twojej animacji, dzisiaj widzialem "newsa" na onecie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 3 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2013 Dzięki za cynk plasti :) Aż sobie print screena zrobiłem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ApaczoS Napisano 3 Styczeń 2013 Share Napisano 3 Styczeń 2013 Fajowskie, gdzieś już to widziałem :) Przyczepiłbym się do dźwięku i samych strzałów ale nie ma co marudzić. Dobra robota, dawaj więcej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 3 Styczeń 2013 Share Napisano 3 Styczeń 2013 widzialem w telewizji kolege, jak to przedstawili "informatyka" gratki :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 4 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2013 ApaczoS: wyobraź sobie, że dźwiękowiec nawet nie oglądał gwiezdnych wojen ;) Musiałem mu wszystko tłumaczyć ;) Ale mimo pewnych niedociągnięć odwalił kawał dobrej roboty :) A więcej postaram się dać ale już raczej nie w klimatach SW ;) ttaaddeekk: weź przestań - wszyscy znajomi teraz się ze mnie nabijają i wyzywają od "informatyków" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 4 Styczeń 2013 Share Napisano 4 Styczeń 2013 ttaaddeekk: weź przestań - wszyscy znajomi teraz się ze mnie nabijają i wyzywają od "informatyków" ;) Z zazdrości;) Broda wysoko. Broń honoru zawodu;) Zresztą te czasy jak wszyscy infomatycy/programiści wyglądali tak samo (czyli jak wąsate wieszaki na koszule flanelowe) dawno już minęły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 4 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2013 Z zazdrości;) Broda wysoko. Broń honoru zawodu;) Zresztą te czasy jak wszyscy infomatycy/programiści wyglądali tak samo (czyli jak wąsate wieszaki na koszule flanelowe) dawno już minęły. Bronie bronie! ;) Zresztą przyznam się tu po cichu, że mam nawet gdzieś w szafce dyplom magistra informatyki więc się nie pomylili aż tak bardzo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 4 Styczeń 2013 Share Napisano 4 Styczeń 2013 Jak mozna nie widziec Gwiezdnych Wojen?:O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 4 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2013 Jak mozna nie widziec Gwiezdnych Wojen?:O Tu jest jedyne sensowne wytłumaczenie ;) [video=youtube;aO2emX7-S_Y] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 4 Styczeń 2013 Share Napisano 4 Styczeń 2013 Aczkolwiek moi znajomi (30 latkowie) nigdy nie jedli pierogow ruskich, wiec Star Warsy tez sa mozliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Styczeń 2013 Share Napisano 4 Styczeń 2013 Dobrze wykonane, i świetna scenka po napisach. To puste miasto modelowałeś, czy filmowałeś o czwartej rano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 5 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2013 Traitor: jeszcze chwile temu wydawało mi się, że SW to prawie tak jak kewin sam w domu czy coś. Że nie istnieje osoba w cywilizowanym świecie która tego nie oglądała. A byłem w szoku ile jest takich osób. Ania: Dziękuje bardzo. Konkretnie było kręcone między 5 a 6 rano ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 14 Styczeń 2013 Share Napisano 14 Styczeń 2013 Hehe, moja żona jest z Olsztyna. Jak wróci z pracy, to jej pokażę. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekCichy Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 Kawał dobrej roboty! Według mnie ostatnia scenka najbardziej realistyczna, z pomysłem i z humorem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 bardzo fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 15 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2013 Dziękuje wszystkim na opinie a adminom za fronta :) Bardzo mi miło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 17 Styczeń 2013 Share Napisano 17 Styczeń 2013 No blinq.... :D Widziałem to jakiś czas temu w telewizji...^^ Gratulacje. Ładna rzecz Ci z tego wyszła. Co prawda w TV to śmieciowa informacja, ale super było jak tak się oglądało, coś tam, coś tam... hmmm czekaj, znam to logo na boku... Ej! To jest przecież BLINQ!!! ;D pzdr. Jedidan12 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 17 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2013 Dzięki Jedidan! Z tą telewizją to mnie zaskoczyli troche. Nie codziennie człowiek jest w Wiadomościach ;) Fajnie, że jakiś pozytywny odbiór ma ten filmik :) A Ty kurcze nicka zmieniłeś na jakiegoś dziwnego :P A myślałem, że uciekłeś z forum ;) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 22 Styczeń 2013 Share Napisano 22 Styczeń 2013 Ale wyszło fajnie, ach te pytania w stylu "Ahahaha a gdzie one mają cień?" "Yyy, słońce było jeszcze za nisko i wszędzie był cień..." xD A zmieniłem nicka bo musiałem, i chyba znowu zmienię, ale z własnej, czystej chęci^^ (o ile naszym wspaniałym moderatorom nerwy wytrzymają xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 24 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2013 Ale wyszło fajnie, ach te pytania w stylu "Ahahaha a gdzie one mają cień?" "Yyy, słońce było jeszcze za nisko i wszędzie był cień..." xD No z cieniami rzeczywiście momentami jest średnio... Nic to - następnym razem będzie lepiej ;) Trzymaj się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi