Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

brumugun przynajmniej ci wyszlo ;) ja jak probowalem to w pewnym momencie przerwalem bo nic z tego nie mozna bylo zrobic :/ nie dla mnie takie skomplikowane koncepty :]

Napisano
Witam - przepraszam że tak w środku małej bitwy, to mój pierwszy post, mały speed robiony jakiś czas temu w zbrushu, nie podam ile godzin bo i tak za dużo, oczywiście nie muszę przypominać że błagam o wyrozumiałość:)

attachment.php?attachmentid=23498

aż się prosi o dokończenie :)

no i witamy na forum :]

Napisano

DraB - jasne, tylko z ciekawości obejrzę to przed zamieszczeniem tutaj ;]

Tads - nawet nieźle, tweety ma racje, jeszcze godzinka pracy i zapewne byłaby śliczna. No ale bardzo ładne jak na debiut na forum :) mam nadzieję że to nie ostatni twój speed

Napisano

Ptasior jest fajny , myślę że można już go oteksturować, jak narazie , tworzenie materiałów (shaderów) w zbrushu jest dla mnie czarną magią, ale używam go do malowania tekstur , i nadaje się do tego znakomicie, więc po zmapowaniu w maya ribu (wypasiony unfold, lattice bezpośrednio w uv editorze na dowolnej selekcji uv, itp itd, kilkanaście minut roboty) , eksport do zbrush'ka .

Tutaj screen z zbrusha , tworzenie tekstury w toku: ;)

Pzdr Brumugun. Gdzie Wasze riby? :D

Napisano

OK kontunuujemy zabawę. Mój pomysł został zakceptowany przez Slavatora

Powodzenia

teethcreature24gm.jpg

Maxymalny czas pracy: 1h 45m

Deadline: 18.09

Powodzenia

Napisano

Na wstepie genialny concept wlasnie takie powinny tu trafiac proste latwe i szybkie do wykonania ;)

Troche dlugo mi zeszlo moj kompa aka riva tnt ;)

Mam nadzieje ze Jarek mnie nie zastrzeli ;)

pot.jpg

Napisano

heh, coś mała frekwencja :) Dorzucam swoje wypociny, czasu mi to sporo zajęło bo prawie cały dostępny, siatka jest krzywa jak diabli :] Niedługo biorę się za rybcię :)

Pozdrawiam

Napisano

Spoko speedy, ja próbowałem, chciałem edge modelingiem to zrobić, bardzo dokładnie odwzorowane, ale niezdążyłem :D . btw teraz sobie teksturuję ribku , , malowana w zbrushu mapa koloru, i proceduralna centkowata mapka, w specular roll off:

Nie będę postował, tylko dam edita , może ktoś zauważy, prace nad teksturą trwają ;)

Napisano

Hehe tylko sie nie smiejcie...:)

Stateczek troche modelowalem, ale pozniej to juz formalnosc :D

Jakos dlogo sie renderowalo z tym Bluuurem[bLENDER]

Mialem duzo lepszy render z normalnym nie czarnym niebem, ale sie zmył /// :(

Napisano

to ja na odmiane dam cos zdrowego :D wazywo :D

oto PAN MARCHEWA !!

brazil toon a po prawej brazil z normalnymi materialami

samo modelowanie parenascie min - render -2x dluzej =/

Napisano

całkiem przyjemna marchewa

i mój new beetle

2,5 h (w tym czasie kawka i wizyta kolegi)

a dach z tyłu wyprostowany tylko na renderze nie ma

attachment.php?attachmentid=23761

attachment.php?attachmentid=23762

Napisano

jak mam ocenic to ocenie :D

co mi szkodzi ;)

wiec tak jak na 2h30min to troche krzywo (jak dla mnie)

ale ja sie nie lubie czepiac ;)

wiec i tak mi sie podoba chyba tez zaczne robic samochody do speed'a tylko te ustawianie printow.....ehhhh ;D

pozdro

Napisano

Ra--> jak to w czym max :D

wiem ze dlugo ale w sumie razem z szukaniem zdjec bieznika wlazenie go w "opone" i dopiero modelowanie :) ale jak sobie pomysle to modeling z 30-40min:)

ania--> cool

Napisano

Ej co Wy chcecie, przeciez to jest swietne :D ...

Jak na to patrze to mi sie smiac chce bardziej niz od patrzenia na reklamy wyborcze ;]...

Pozdrawiam

Napisano

Dobra ... już dawno planowałem dać speeda ale jakoś nie dałem :P ... wczoraj zainstalowałem wingsa i zacząłem się nim bawić ... no i pomyślałem o speedzie ... czy wynik gidzina i osiem minut dla takiego modelu wykonanego w programie w którym się wcześniej nic nie robiło to dobry wynik? No dobra ... pewien czas uczyłem sie go na zasadzie: "ciekawe co się stanie gdy nacisne to" :)

Napisano

nudna wizualizacja w celach znalezienia pracy (proporcje skopane)

edit: czy to tylko ten monitor, czy ta trawa jest wsciekle zielona? na innym byla bardziej szarawa.

visualisation0ps.jpg

Napisano

1- Nie Aniu to coś z twoim monitorkiem się dzieje u mnie jest doprz

2- nowy tydzień nowy speed na toatlu. tym razem tema Rybka

To jest moje wejście nr 1.

Czas modelowania 1h co do sekundy. Z tego właśnie powodu rybka wygląda dobrze z jednej strony, tzn z drugiej też dobrze tylko ogon nie jest tam połączony, zabrakło na to czasu. No ale takie są reguły tej zabawy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności