brumugun Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Okej to ja, troszku poprawiłem. Time: ok 3 h 45 min :/ Software: Maya 7 (with Connect Poly Shape Script). Ribu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoB3rT Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 brumugun przynajmniej ci wyszlo ;) ja jak probowalem to w pewnym momencie przerwalem bo nic z tego nie mozna bylo zrobic :/ nie dla mnie takie skomplikowane koncepty :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Salvator czy ja tez moge cos zaproponowac potem? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Witam - przepraszam że tak w środku małej bitwy, to mój pierwszy post, mały speed robiony jakiś czas temu w zbrushu, nie podam ile godzin bo i tak za dużo, oczywiście nie muszę przypominać że błagam o wyrozumiałość:) aż się prosi o dokończenie :) no i witamy na forum :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2005 DraB - jasne, tylko z ciekawości obejrzę to przed zamieszczeniem tutaj ;] Tads - nawet nieźle, tweety ma racje, jeszcze godzinka pracy i zapewne byłaby śliczna. No ale bardzo ładne jak na debiut na forum :) mam nadzieję że to nie ostatni twój speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 13 Wrzesień 2005 Share Napisano 13 Wrzesień 2005 Ptasior jest fajny , myślę że można już go oteksturować, jak narazie , tworzenie materiałów (shaderów) w zbrushu jest dla mnie czarną magią, ale używam go do malowania tekstur , i nadaje się do tego znakomicie, więc po zmapowaniu w maya ribu (wypasiony unfold, lattice bezpośrednio w uv editorze na dowolnej selekcji uv, itp itd, kilkanaście minut roboty) , eksport do zbrush'ka . Tutaj screen z zbrusha , tworzenie tekstury w toku: ;) Pzdr Brumugun. Gdzie Wasze riby? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 OK kontunuujemy zabawę. Mój pomysł został zakceptowany przez Slavatora Powodzenia Maxymalny czas pracy: 1h 45m Deadline: 18.09 Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Dziwne... ale moze sie skusze. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Na wstepie genialny concept wlasnie takie powinny tu trafiac proste latwe i szybkie do wykonania ;) Troche dlugo mi zeszlo moj kompa aka riva tnt ;) Mam nadzieje ze Jarek mnie nie zastrzeli ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 fajne:D a gdie te ryboslawy? takie proste a jakos nikt sie nie uwinal w 2.5h:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 heh, coś mała frekwencja :) Dorzucam swoje wypociny, czasu mi to sporo zajęło bo prawie cały dostępny, siatka jest krzywa jak diabli :] Niedługo biorę się za rybcię :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 Swietne! Kusicie, kusicie ta organika. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 15 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2005 ślicznie vorek i klicuś, chcę zobaczyć rybcie ;] jutro będę miał troszkę czasu to wymodeluję zaległe speedy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 Spoko speedy, ja próbowałem, chciałem edge modelingiem to zrobić, bardzo dokładnie odwzorowane, ale niezdążyłem :D . btw teraz sobie teksturuję ribku , , malowana w zbrushu mapa koloru, i proceduralna centkowata mapka, w specular roll off: Nie będę postował, tylko dam edita , może ktoś zauważy, prace nad teksturą trwają ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*NicoN_ Napisano 16 Wrzesień 2005 Share Napisano 16 Wrzesień 2005 Hehe tylko sie nie smiejcie...:) Stateczek troche modelowalem, ale pozniej to juz formalnosc :D Jakos dlogo sie renderowalo z tym Bluuurem[bLENDER] Mialem duzo lepszy render z normalnym nie czarnym niebem, ale sie zmył /// :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 to ja na odmiane dam cos zdrowego :D wazywo :D oto PAN MARCHEWA !! brazil toon a po prawej brazil z normalnymi materialami samo modelowanie parenascie min - render -2x dluzej =/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 całkiem przyjemna marchewa i mój new beetle 2,5 h (w tym czasie kawka i wizyta kolegi) a dach z tyłu wyprostowany tylko na renderze nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 marwey a gdzie siateczka?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 19 Wrzesień 2005 Share Napisano 19 Wrzesień 2005 nielot ty oceniaj model a nie siatke siatke dam jutro bo mi sie nie chce maxa włączać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 jak mam ocenic to ocenie :D co mi szkodzi ;) wiec tak jak na 2h30min to troche krzywo (jak dla mnie) ale ja sie nie lubie czepiac ;) wiec i tak mi sie podoba chyba tez zaczne robic samochody do speed'a tylko te ustawianie printow.....ehhhh ;D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 20 Wrzesień 2005 Share Napisano 20 Wrzesień 2005 no dobra nielot masz te swoją siateczke (navet 3) a co do czasu to wszystko przez kolege takto by było z 1:45 h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerYeti Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Hej wszystkim, troche wstyd z taka marna pracka ... Co do czasu wykonania to lepiej sie nie przyznawac, w skrocie - za dlugo ;) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Witam taki sobie modelik czas-->1h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 speed na temat nanotechnologii na 3dkingdom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 panzerYeti nielot007 Ania C pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 Ra--> jak to w czym max :D wiem ze dlugo ale w sumie razem z szukaniem zdjec bieznika wlazenie go w "opone" i dopiero modelowanie :) ale jak sobie pomysle to modeling z 30-40min:) ania--> cool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerYeti Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 wiem ze juz po terminie ale : okolo 3h :( RA - wiem ze przesadzilem z tym kwadratem, ale niechcialo mi sie juz zmieniac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Dawno nic tutaj nie dawałem to teraz dam. Modelowanie prawie równa godzina. W maxie oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Podoba mi sie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 Nowy temacik speeda na Toalu. Tym razem gaśnica. Tą którą tu widzicie zrobiłem w Maxie w ciągu 34 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Gaśnica nr 2 Modelowania to była równa godzina panowie i panie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 30 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2005 hehe w tym wątku też kiedyś były gaśnice ;] bardzo ładna ta druga gaśnica, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 druga gasnica jest cool, ej pokaz heavy metal mouse'y, bo wymiataja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riczi Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 Szybki i brzydki bobek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 uo jakie to brzidkie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 4 Październik 2005 Autor Share Napisano 4 Październik 2005 nie nie nie nie mogę na to patrzeć ;D sorry ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 Ej co Wy chcecie, przeciez to jest swietne :D ... Jak na to patrze to mi sie smiac chce bardziej niz od patrzenia na reklamy wyborcze ;]... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 Nowy tydzień nowy speed na totalu. tym razem przybory do golenia!!! Pierwsza pracka równo godzinę modelowania, druga nieco ponad pół godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 Jestem pełen podziwu - wyglądają naprawdę jak z fotki... bardzo ładnie ci te przedmioty wychodzą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 Dobra ... już dawno planowałem dać speeda ale jakoś nie dałem :P ... wczoraj zainstalowałem wingsa i zacząłem się nim bawić ... no i pomyślałem o speedzie ... czy wynik gidzina i osiem minut dla takiego modelu wykonanego w programie w którym się wcześniej nic nie robiło to dobry wynik? No dobra ... pewien czas uczyłem sie go na zasadzie: "ciekawe co się stanie gdy nacisne to" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 7 Październik 2005 Share Napisano 7 Październik 2005 Simple_man - widzę że szalejesz ze speedami ostro :) tak 3(d)mać :) za bitwę byś się wziął . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 pierwsze kroki w organice ;) wiem, wiem badziewne ;) 2h w 3dsmax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Fajny Alien ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 No to jeszcze jedna maszynka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 no,no niezła maszyneczka ;]. podłoze to standardowa teztura maxa? jeśli tak to możesz powiedziec jaka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 nudna wizualizacja w celach znalezienia pracy (proporcje skopane) edit: czy to tylko ten monitor, czy ta trawa jest wsciekle zielona? na innym byla bardziej szarawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 Bardzo ladnie uzyskany efekt makiety :).... Bardzo mi sie podoba ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 podloże to standart z pakietu materiałów Arch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 13 Październik 2005 Share Napisano 13 Październik 2005 1- Nie Aniu to coś z twoim monitorkiem się dzieje u mnie jest doprz 2- nowy tydzień nowy speed na toatlu. tym razem tema Rybka To jest moje wejście nr 1. Czas modelowania 1h co do sekundy. Z tego właśnie powodu rybka wygląda dobrze z jednej strony, tzn z drugiej też dobrze tylko ogon nie jest tam połączony, zabrakło na to czasu. No ale takie są reguły tej zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 złoczynienie zwierzakom jako kontynuacja starych moich tradycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi