streeman Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 wielkie dzięki:) troche ten render trwa na celeronie 800 no ale.. warto chwile poczekać.. ponieważ efekt jest bardzo zadowalający i zachęcający do dalszej pracy z maxem:P pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 Palemka do wizualizacji :-) Sorki za prak materiałów ale pod koniec modelowania siadła mi mouse.!!!! Wrr I musiałem kończyć na touchpadzie.(nigdy więcej. MASAKRA) Modeling -> 30 minut http://img220.imageshack.us/img220/6186/pal10pd.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 Zacna :) tweety,nielot - co powoduje ta opcja Inverse Square? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 co powoduje ta opcja Inverse Square. Powoduje osłabienie energii światła wraz z przebytą odległością. Można powiedzieć że symuluje rzeczywiste warunki oświetlenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 tak jak pisze lis wygaszanie proporcjonalne do odleglosci czyli tak jak w rzeczywistosci :) im dalej tym ciemniej mnajbardziej zblizone warunki do rzeczywistych :) polecam--> http://www.forum3d.pl/f3dwork.php?md=sa&idd=9&id=22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 Tak tylko żeby uściślić, jak sama nazwa "inverse square" wskazuje, natężenie światła jest odwrotnie proporcjonalne do kwadratu odległości :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 Witam!! ciekawe czy ktos zgadnie co to jest :) teraz widze ze jest troche plastikowo :( sorki za tak maly render czasu brak jutro poprawi shader i dam wieeeelki render ps uwielbiam sss material :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 Lis: zacna palemka. kiedy wizka? nielot: niezłe te winogronka :] teraz zrób jakąś świeczkę i pokaż prawdziwe piękno SSS :> ode mnie: segment redukujący dane bufora komputera IBM. nie jest to jakieś cudo, ale wrzucam co bym mógł bez OT pracki pokomentować:] modelling time 45min. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 25 Marzec 2006 Share Napisano 25 Marzec 2006 palemka jest bardzo godna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 DraB,tweety,vv3k70r -> Dzięki :] A wizka bądzie jak spełnione zostaną 2 warunki: 1- Sprawie sobie nową mychę. 2 - Uciułam wszystkie speed Modele żeby mogła powstać looooong visualization. Coś koło tego :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 tweety - wkońcu ktoś ruszył ten wątek i wyłamał go z ciągu fotelików i krzesełek, świetne modele :) Spróbuj tylko zamiast mromni dać spoty z dużym arealight (imitacja Soft-boxów ;) , moim zdaniem ładniejsze cienie :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streeman Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Witam i mam takie pytanko:] czy nie wiecie jak zmienić oś obrotu jakiegoś obiektu np jak chce zrobić zawiasy i ustawić żeby oś obrotu była w miejscu połączenia dwóch obiektów (z góry przepraszam, że w złym miejscu o to pytam ale jak dałem wyszukaj na forum to nic mi nie znalazło:/) Jakby ktoś był w stanie mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny:] Żeby nie dać pustej wypowiedzi, jedna z moich pracek:] Modeling: 1h Teksturki około 1,5h przy moim stopniu zaawansowania:]:P Niestety.. znowu zakłuciłem piękne prace 'fotelem' no ale cóż.. od tego chyba większość zaczyna:] EDIT: Dzięki wielkie hindus własnie o to mi chodziło:] Pozdro:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Chyba o to chodzi - zaznacz model i link : http://img240.imageshack.us/img240/3117/piv9mi.jpg Dzięki - pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 tłiti- fajny modelik nielot- a moze to są olifki ?:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Vorek: imitacja SoftBOXów powiadasz? ;) a na serio: to światełko tylko tak na szybkiego. wciąż pracuję nad idealnym oświetleniem studyjnym: planuję zrobić jedno studio zarówno do prezentacji modeli przy oświetleniu jasnym (dyfuzyjnym) jak i dziennym i nocnym. taki uniwersał na maxa. w międzyczasie kolejna część: Pulpit sterowania CPU komputera IBM 370 z 1964 roku. odwzorowany prawie w 100%. (guziczki się róznią wielkością) modelling time dokładnie w granicach postawionego deadline'u: 1h Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Oj oglądając wasze speedy to wstyd cos tu dawać, ale coż odważe sie :) Taki speedzik modeling niecałe 10min a render troszke dłuzej :p modelowane w modo render vray :) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Witam!! junior--> hehe no do oliwek tez podobane :D tweety--. bardzo fajne modeliki ........................................ teraz cos odemnie z dedykacja dla tweetyego swieczka troche nieudana modelingowo jak i materialowo/renderingowo ale modeling czysty freestyle a mmat/render to za malo umiejetnosci :) w sumie modelowalem to z 1h pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Junior: ten modo to płatny czy bezpłatny jest? widzę, że chyba fajnie się w nim musi modelować. nielot: zacna świeczuszka :) dodałbym tylko chamfer na krawędzi stykającej się z podłożem (aby uwypuklić ztężały wosk). no i czekam na SSS i płomień :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 tweety hahaha modo płatny płatny, a co do modelowania to nie wiem, bo nigdy nie modelowałem tylko widziałem jak piter3d w nim coś dłubie moze jego zapytaj :p:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 hehe wtopa :] sorki Junior. pytanko leci go hcpitera :D [to daltego, że obydwaj jechaliście razem na zlot do wrocka ;)] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 w wolnej chwili zmajstrowałem sobie taki zlew, nie wiem jak to sie poprawnie nazywa, jak i nie wiem kto to zaprojektował. niecałe 10 minutek na to poszło :] pa pa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 heheh Tweety teraz to dowaliłeś :D a co do modo to jest niestety płatny jednak mozna sciągnąc wersje trial 30 dni no i zobaczysz czy ci odpowiada, a modelowanie jak narazie najbardziej mi odpowiada, wole modelowac w modo niz w maxie, modo jest bardziej "elastyczny" jak dla mnie. P.S Zeby sciągnąc modo musisz sie zarejestrowac a na email troszke sie czeka :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 JunioR: http://www.stratocucine.com/ ( "7" dział :) ) acha ten zlew troche inaczej wygląda, bo on wystaje troszke poza ten blat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 speed specjalnie dla tweetyiego gdyz slyszalem (w watku ktv) ze uwielbia glosniki hehe pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 no głosniczek super ale pokaz siatke i troszke jaśniejszy render ! :) P.S Tweety uwielbia kobiety, a głośniki to jego małe zboczenie ;) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 wiatrak, godzina modelingu w wings, żałosne próby renderowania w xsi siatka: http://www.slibe.com/image/a88aaed9-wiatrak_wire_gif/ a no i makingof, powstało ponieważ jakiś koleś na innym forum powątpiewał że to się da w godzinę http://www.savefile.com/files/1934469 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 Aniu ja juz nie watpie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmoski Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 fajne,, trawa to jakis plugin czy standard z xsi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streeman Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 fajny wiatrak.. tak troche dziwnie sie układa podmuch wiatru na płatach.. ale.. uznam to za nutke abstrakcji:).. z resztą.. nie chciałbym oceniać ponieważ sam niewiele potrafie:P.. jednak.. podoba mi się:] EDIT: aha.. mam jeszcze takie (głupie) pytanie, jak się przypinało kamerę do jakiegoś spline'a? tzn żeby ten splain był ścieżką dla kamery.. tak zwanym trackiem:P (już to widziałem na forum ale ostatnio chyba kilka tematów usunięto bo w 'szukaj' nie znalazłem:/)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 No materiał na tym wiatraku grawitacji nie widział. ale w speedzie to da się obejść :-) Fajny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 z dedykacja dla hcpitera :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Marzec 2006 Share Napisano 28 Marzec 2006 speed specjalnie dla tweetyiego gdyz slyszalem (w watku ktv) ze uwielbia glosniki hehe hehe. nice. głośniczek milusi :) P.S Tweety uwielbia kobiety, a głośniki to jego małe zboczenie ;) :D hmm... a kobieta na głośniku? aaaale perwera ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 taki speed: EDIT: troszke zmniejszylem noise MentalRay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 ładny szczotkowany metal :) używałeś glare ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 tak, glare jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 swrsc - możesz ten noise całkowicie usunąc na tym shaderze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 ech, musialbym jeszcze raz renderowac bo juz nie mam na dysku wersji bez noise, jak bedzie troszke czasu to przerenderuje w mniejszej rozdzialce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 a ile renderowało przy takiej rozdziałce jak jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 jakies 2h, MentalRay, photony GI, FinalGathering (5/0.5), sampling 1/64, samling na srebrze 32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 GI mogłeś sobie darować, fg z większymi radiusami powinien spokojnie wystarczyć i skrócić sporo czas renderu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 szybciej by bylo, ale shading slabszy wychodzil, sprawdzalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 fajny metal :] i całkiem milusie obrączki(?). co to za kamienie są w środku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 kamienie? super-ekstra-wypasione szkielka wyjęte z kolorowych okularów babci :) Glass material z podkręconym IOR. Troszke wypustkow, zeby jakos to wyglądalo. CO do obrączek to widzialem gdzies takie na jakims jpg. Moze znajde to zamieszcze, tylko wlasnie te szkielka tam chyba byly inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Marzec 2006 Share Napisano 30 Marzec 2006 Witam!! kolejny speed modeling--> chwila :) tex--> chwila ogolnie dwie chwile :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 nielot. co to za materiał na żaróweczce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 a co brzydki?? :) zwykly standard self ilumination (cos w tym stlu) dany na czerwony i glare prosty hehe edit sorki za moj blad nie glow tylko glare :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 miał być speed i wyszedł ... no może poza włoskami (ja chce nowego kompa!!) robione na konkurs z informatyki sory za rozmiar, nie chce mi sie ps'a otwierać edit: wydawało mi się że czarne lepsze niż białe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 nielot fajny modelik ale ciemno tam z tyłu troche. Marvey ładny fur, tylko dlaczego one mają czaren oczy :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 ładny fur, tylko dlaczego one mają czaren oczy :p Może to Ivan i Delfin ? ;] Czarne spoko, takie jak w tych śmiesznych kuraczaczkach do zodbenia koszyczków wielkanocnych ;] Tylko jakiś mały specular by im się przydał. Kurczaczki mają zabójcze minki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 31 Marzec 2006 Share Napisano 31 Marzec 2006 Co to za "glare" ? :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi