Simple_man Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 Witam po bardzo długiej przerwie. Widziałem, że Brab swoje mebelki z totala już pokazał więc czas na moje. Modelowanie nie zabrało dużo czasu, ponieważ musiałem zrobić tylko jeden fotel a reszta to ten sam model tylko różne modyfikacje. o i tyle.
krzyhhh Napisano 7 Maj 2006 Napisano 7 Maj 2006 simple_man : nawet realnie wyszło ;) xeav: ładne :) ale kurcze jak bym już to gdzieświdział w jakiejśbajce... chyba z takim niedźwiedziem i balonem :) może się myle.. ale ładbie :)
Lis Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Evermotion mnie zajawiło i postanowiłem zrobić sobie kilka Plantów do wizek. Model: 40 minut Render: Scanline
DraB Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 hej naprawde fajnie ale jak mozna tak szybko listki porozstawiac? :)
Huter Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Lis ... ta kora drzewka bardziej mi wygląda na kamień ale ogólnie ładne :) ... choć bardziej mnie zainteresował twój avatar ... przypomniała mi się gra The Last Ninja (mogłem się pomylić w tytule) z Commodore C64 ... może to nawet ta gra (podobna grafika) - ehhhh ... wspomnienia :)
mkk3a Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 Lis - bardzo ladna roslinka. tex troche nie pasują, ale reszta - jak najbardziej. sam tez niedlugo bede musial zrobic jakąś mała roslinke na moje biurko...
Lis Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 hej naprawde fajnie ale jak mozna tak szybko listki porozstawiac? odp: Scatter. Huter -> Last Ninja wiecznie żywa!!! No a tekstura kory to tak naprawdę ta sama textura co na ziemi(w szkole robiłem i niemaiałem mojej kolekcji) Pozatym muszę się przyznać że tekstura zakoszona z modelu evermotion(sample)
krzyhhh Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 LIs: nice plant ;) ale ten kamień na pniu nie pyka :] i coś mojego: 30min
Huter Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 To ja z czymś takim - mniej niż kwadrans mi to zajęło poprawka:
krzyhhh Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 łał :) jak to działa ? xD (ten uchwyt to jest cyfra "0" z extrude ?;) )
hkropinski Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Huter -> zle to przemyslales, nie powinno byc tak ze konewka gladka a rączka ostra, kanciasta. pozdrawiam
Huter Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Huter -> zle to przemyslales, nie powinno byc tak ze konewka gladka a rączka ostra, kanciasta. pozdrawiam Eeee... no tak ... wybaczcie ... fakt - mogłem wygładzić do ale niech już będzie ... To nie O ani 0 ... tylko D ... a co :] kurna ... mogłem wygładzić ... arghhhh ...
krzyhhh Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 z tym wygładzeniem dla takiej siatki mogło by być różnie ;) i to "D" tak mało ambitnie ;) ...no ale to speeed więc można wybaczyć;)
makbol Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 Witam. Moj pierwszy speed na forum :D Troche mu brakuje :( Monitor LCD BenQ FP71G (taki jak stoi na moim biórku :D Monitor robiony do sceny. Czas modelingu ok. 1h (poczatkujacy jestem :P)
hkropinski Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 ciiekawie ale dlaczego takie rozmazane te przyciski na monitorze? pozdr
Huter Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 z tym wygładzeniem dla takiej siatki mogło by być różnie ;) i to "D" tak mało ambitnie ;) ...no ale to speeed więc można wybaczyć;) Nie wytrymałem i poprawiłem ... dodajcie mi 1,43 minuty + 5 minut kary :D ... nowa grafika w starym poscie :P
krzyhhh Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 slajver: ładnie nawet.. ale to nie są to umiejętności początkującego.. przesadzasz.. już coś tam czaisz ;) huNter: hyhy>:) :widze że Cię męczyło .. ale spoko już lepiej ;) ;))) pozdro
makbol Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 slajver: ładnie nawet.. ale to nie są to umiejętności początkującego.. przesadzasz.. już coś tam czaisz ;) czaje, czaje ale chodzilo mi o to ze nie mam jeszcze takie doświadczenia zeby smigać sobie skaplikowane modeliki po 30 min ;) P.S Dziekuje za komentarz Zapomniałbym, siatka jesli kogos interesuje
BizU Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 na początek to witam na forum :] mój pierwszy raz, a ja od razu speeda daje, badzcie wyrozumiali, ale ktrytyczni w miare :P mialo to troche inaczej wygladac, np: chcialem zeby swiatlo umieszczone w kostce po przechodzilo jeszcze poza nia i inny oswietlalo przedmiot.. modelowanie -/+ 10 min wybieranie materiałów - kolo 1:30h (to mój pierwsze nałozenie materiału, na szczescie z modelingiem nie mam wiekszych problemów, i w miale mam go przećwiczonego (tak mi sie zdaje, bo super nie jest :] )) aha.... jest to moja wlasna interpretacja... wiec odbiega od orginalu pozdrawiam BizU
makbol Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 @BizU: jaki render ? Dobry materiał kostki ale nie podoba mi sie materia tego zacisku i mocowania kosteczki. Postaraj sie zmienić tło na jakies bardziej "wyrafinowane".
BizU Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 v-ray, co do materialu zacisku podobie jak uchwytu, mial bych metaliczny, albo chrom, ale z posród tysiecy kombinacji tylko do tego doszlem :P, a tlo.... to jest speed :P, postaram sie za jakis tydzien (szkole mam -_-) dac cos już bardziej twórczego do WIP,a ;], ale jeszcze musze nad materialami zdrowo popracowac UPDATE (dopiero teraz zobaczyłem nak naprawde ta kostka wygląda i moja jest "ciut inna", ale wczoraj o 3 w nocy nie chciało mi sie dłubać przy niej) dzieki za rade co do tego HDRI, teraz dużo lepiej wyglądają odbicia, chocby na metalkach, no i rozwiązałem częsciowo swój problem z tym przechodzeniem światła, zresztą nie musiałem bo i tak to robiło bo uzywałem Rayrtacera jako materiał kostki, tylko ja tego nie widziałem :] Fajne jest też że dopadłem sie do VRayMtl, daje on fajne mozliwości.. :>
krzyhhh Napisano 9 Maj 2006 Napisano 9 Maj 2006 tak na wstępie to witamy na forum! ;) kostka ładna. ale jeszcze jej sporo brakuje . Zobacz może z hdri będzie lepiej wyglądać. ps. popieram przesłanie twojego avataru ;) heh
ZiBi_PL Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 no to ja sie bawilem vraym. Nie wiem ile to sie renderowalo bo wyszedlem na dlugo. Teraz robie drugi render i straaaaaaaasznie dlugo to trwa =/
krzyhhh Napisano 10 Maj 2006 Napisano 10 Maj 2006 ZIBI_PL: nom render do poprawki.. piszesz "długo trwa" jak długo.. ? O.o nie powinno aż tak (przy takiej scenie) (ale też zależy od sprzętu ;) ) ale ogólnie fajne kieliszki ;) głowica golarki... 1.5h.. render chyba z 30min (sie troche pobawiłem :p ) gogogo ;) następny speed pozdrawiam ;)
krzyhhh Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 dareg: fajny shader ;) 15min..mhm. ładnie thorgal: jak by na tle był jakiś lunapark.. czy inna fota.. to wyglądało by bardzo realnie xeav:jak proste.. a jednocześnie ładne :) "mini statyw do aparatu": (model około 30-40min , materiały 4min , render time 15min)
ZiBi_PL Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 krzyhhh- bardzo ladne :D tylko jakis taki naprawde mini. wersja dla karzelkow czy dzieci ? :P
mkk3a Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 krzyhhh - fajne, ładny render. spoko siatka na tych wygietych nozkach :) skad masz te tex drewna? podzielisz sie? ;)
krzyhhh Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 statyw jak najbardziej dla profffesionalistów ;) hehe mkk3a: ta siatka jest bez MS :D to jest cylinder.. to mi najwięcej czasu zajęło.. ( zaznaczenie i extrudowanie co drugiego poligonu :) ) aha.. drewno.. google.com ma ;) (zaraz dam w8 ) (+)
mkk3a Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 heh, domyslam sie ze to bez MS nie chce Cie martwic, ale nie wybrałes najłatwiejszej drogi zrobienia takich nozek :P IMO prosciej by było zrobic maly cylinder wysokosci 1, dac mu odpowiedniego extrude, potem z Shiftem przesunać poly w góre lub w dół, potem jeszcze raz wszystkie poly itd. Rosnie wykladniczo (1,2,4,8,16...) wiec szybko bys miał duzopolygonow. na koniec tylko zweldować vertexy i voilà! :)
krzyhhh Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 mkk3a ;) ta twoja metoda to też nie do końca speedowa ;) najłatwiej by było namalować bumpa w paincie xD
krzyhhh Napisano 11 Maj 2006 Napisano 11 Maj 2006 synuś : nie o wygięcie sie rozchodzi ;) (ja użyłem bend) chodzi o te prążki /bomp /extrude nie gadać tylko speedy dawać ;)
ZiBi_PL Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 fajny. troche dlugo modelowany no i szkoda ze niema materialow ;=] model z 5 minut + render tez tyle (moze i nawet mniej)
naeq Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 siemka, nie wiedziałem gdzie to wrzucić, więc pomyślałem że udziele się w SM :)) tak pewnego razu tchneło mnie na żarówke, ona ma calytki środek ze wsyztkimi drucikami itd itp... materiałami tez :)) ale narazie daje takie renderk :)) pzodrawiam model to jaiś czas nie wiem ile.. a rendering to 3-4 minuty :)) pozdrawiam !! Edit: Dodaje jeszce renderek z innej perspektywy i troszeńke innym światłem i innymi Watami :d
krzyhhh Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 lis : ale ten fotel mysi być nie wygodny (zwłaszcza oparcie ;p ;) zibi : kieliszek jak kieliszek ;) ale caustic nice ;) falcom :taka żarówka jak świeci to jest praktycznie cała biała (powinna być imho ). 2nd render jest jakiś magiczny :p żarówka oświetla bardziej podłogę niż wieci sama ;) Mówisz że ma środek ? :) poka poka :D pozdrawiam wszystkich
naeq Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 ale to jest taka żarowka nie taka cała biała, ona ma mało watów ;P :D zrobiłem własnie nowy model żarowki, taki LP, bardziej dyuzo wydajny ponieważ ten ze środkim i bajerami żle użyłem modelowanie na MS i ma w piz** poligonow, no ale nic :D:D pzodro :D zaraz wrzucę nowy model z no,wymi mateirałami, p.s. moteling trwał 20 min ( bo szukałem pewnego narzędzia i nie umiał znaleść :P) pzodro
Rekomendowane odpowiedzi