Simple_man Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Witam po bardzo długiej przerwie. Widziałem, że Brab swoje mebelki z totala już pokazał więc czas na moje. Modelowanie nie zabrało dużo czasu, ponieważ musiałem zrobić tylko jeden fotel a reszta to ten sam model tylko różne modyfikacje. o i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 BraB? A kto to ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 silo, 30 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 simple_man : nawet realnie wyszło ;) xeav: ładne :) ale kurcze jak bym już to gdzieświdział w jakiejśbajce... chyba z takim niedźwiedziem i balonem :) może się myle.. ale ładbie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 w serii ff był podobny mag. w ffix zwał się vivi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*NicoN_ Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 xeav zjebis**!! dla mnie bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 dzięki :) __________________ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Evermotion mnie zajawiło i postanowiłem zrobić sobie kilka Plantów do wizek. Model: 40 minut Render: Scanline Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 hej naprawde fajnie ale jak mozna tak szybko listki porozstawiac? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Lis ... ta kora drzewka bardziej mi wygląda na kamień ale ogólnie ładne :) ... choć bardziej mnie zainteresował twój avatar ... przypomniała mi się gra The Last Ninja (mogłem się pomylić w tytule) z Commodore C64 ... może to nawet ta gra (podobna grafika) - ehhhh ... wspomnienia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Lis - bardzo ladna roslinka. tex troche nie pasują, ale reszta - jak najbardziej. sam tez niedlugo bede musial zrobic jakąś mała roslinke na moje biurko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 hej naprawde fajnie ale jak mozna tak szybko listki porozstawiac? odp: Scatter. Huter -> Last Ninja wiecznie żywa!!! No a tekstura kory to tak naprawdę ta sama textura co na ziemi(w szkole robiłem i niemaiałem mojej kolekcji) Pozatym muszę się przyznać że tekstura zakoszona z modelu evermotion(sample) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 LIs: nice plant ;) ale ten kamień na pniu nie pyka :] i coś mojego: 30min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 To ja z czymś takim - mniej niż kwadrans mi to zajęło poprawka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 łał :) jak to działa ? xD (ten uchwyt to jest cyfra "0" z extrude ?;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Huter -> zle to przemyslales, nie powinno byc tak ze konewka gladka a rączka ostra, kanciasta. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Huter -> zle to przemyslales, nie powinno byc tak ze konewka gladka a rączka ostra, kanciasta. pozdrawiam Eeee... no tak ... wybaczcie ... fakt - mogłem wygładzić do ale niech już będzie ... To nie O ani 0 ... tylko D ... a co :] kurna ... mogłem wygładzić ... arghhhh ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 z tym wygładzeniem dla takiej siatki mogło by być różnie ;) i to "D" tak mało ambitnie ;) ...no ale to speeed więc można wybaczyć;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 Witam. Moj pierwszy speed na forum :D Troche mu brakuje :( Monitor LCD BenQ FP71G (taki jak stoi na moim biórku :D Monitor robiony do sceny. Czas modelingu ok. 1h (poczatkujacy jestem :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 ciiekawie ale dlaczego takie rozmazane te przyciski na monitorze? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 z tym wygładzeniem dla takiej siatki mogło by być różnie ;) i to "D" tak mało ambitnie ;) ...no ale to speeed więc można wybaczyć;) Nie wytrymałem i poprawiłem ... dodajcie mi 1,43 minuty + 5 minut kary :D ... nowa grafika w starym poscie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 slajver: ładnie nawet.. ale to nie są to umiejętności początkującego.. przesadzasz.. już coś tam czaisz ;) huNter: hyhy>:) :widze że Cię męczyło .. ale spoko już lepiej ;) ;))) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 slajver: ładnie nawet.. ale to nie są to umiejętności początkującego.. przesadzasz.. już coś tam czaisz ;) czaje, czaje ale chodzilo mi o to ze nie mam jeszcze takie doświadczenia zeby smigać sobie skaplikowane modeliki po 30 min ;) P.S Dziekuje za komentarz Zapomniałbym, siatka jesli kogos interesuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 na początek to witam na forum :] mój pierwszy raz, a ja od razu speeda daje, badzcie wyrozumiali, ale ktrytyczni w miare :P mialo to troche inaczej wygladac, np: chcialem zeby swiatlo umieszczone w kostce po przechodzilo jeszcze poza nia i inny oswietlalo przedmiot.. modelowanie -/+ 10 min wybieranie materiałów - kolo 1:30h (to mój pierwsze nałozenie materiału, na szczescie z modelingiem nie mam wiekszych problemów, i w miale mam go przećwiczonego (tak mi sie zdaje, bo super nie jest :] )) aha.... jest to moja wlasna interpretacja... wiec odbiega od orginalu pozdrawiam BizU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 @BizU: jaki render ? Dobry materiał kostki ale nie podoba mi sie materia tego zacisku i mocowania kosteczki. Postaraj sie zmienić tło na jakies bardziej "wyrafinowane". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 v-ray, co do materialu zacisku podobie jak uchwytu, mial bych metaliczny, albo chrom, ale z posród tysiecy kombinacji tylko do tego doszlem :P, a tlo.... to jest speed :P, postaram sie za jakis tydzien (szkole mam -_-) dac cos już bardziej twórczego do WIP,a ;], ale jeszcze musze nad materialami zdrowo popracowac UPDATE (dopiero teraz zobaczyłem nak naprawde ta kostka wygląda i moja jest "ciut inna", ale wczoraj o 3 w nocy nie chciało mi sie dłubać przy niej) dzieki za rade co do tego HDRI, teraz dużo lepiej wyglądają odbicia, chocby na metalkach, no i rozwiązałem częsciowo swój problem z tym przechodzeniem światła, zresztą nie musiałem bo i tak to robiło bo uzywałem Rayrtacera jako materiał kostki, tylko ja tego nie widziałem :] Fajne jest też że dopadłem sie do VRayMtl, daje on fajne mozliwości.. :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 tak na wstępie to witamy na forum! ;) kostka ładna. ale jeszcze jej sporo brakuje . Zobacz może z hdri będzie lepiej wyglądać. ps. popieram przesłanie twojego avataru ;) heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 no to ja sie bawilem vraym. Nie wiem ile to sie renderowalo bo wyszedlem na dlugo. Teraz robie drugi render i straaaaaaaasznie dlugo to trwa =/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 bardzo fajniutkie speedy :D więcej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 ZIBI_PL: nom render do poprawki.. piszesz "długo trwa" jak długo.. ? O.o nie powinno aż tak (przy takiej scenie) (ale też zależy od sprzętu ;) ) ale ogólnie fajne kieliszki ;) głowica golarki... 1.5h.. render chyba z 30min (sie troche pobawiłem :p ) gogogo ;) następny speed pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 krzyhhh -> no no. szacunek. Konkretne wykonanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 to ja zaniże poziom, około 15 minut: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 a to moj balonik kilka minutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 model: 5 min, silo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Troszke przepaliles ale nice, nice :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 dareg: fajny shader ;) 15min..mhm. ładnie thorgal: jak by na tle był jakiś lunapark.. czy inna fota.. to wyglądało by bardzo realnie xeav:jak proste.. a jednocześnie ładne :) "mini statyw do aparatu": (model około 30-40min , materiały 4min , render time 15min) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 krzyhhh- bardzo ladne :D tylko jakis taki naprawde mini. wersja dla karzelkow czy dzieci ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 krzyhhh - fajne, ładny render. spoko siatka na tych wygietych nozkach :) skad masz te tex drewna? podzielisz sie? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 statyw jak najbardziej dla profffesionalistów ;) hehe mkk3a: ta siatka jest bez MS :D to jest cylinder.. to mi najwięcej czasu zajęło.. ( zaznaczenie i extrudowanie co drugiego poligonu :) ) aha.. drewno.. google.com ma ;) (zaraz dam w8 ) (+) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 heh, domyslam sie ze to bez MS nie chce Cie martwic, ale nie wybrałes najłatwiejszej drogi zrobienia takich nozek :P IMO prosciej by było zrobic maly cylinder wysokosci 1, dac mu odpowiedniego extrude, potem z Shiftem przesunać poly w góre lub w dół, potem jeszcze raz wszystkie poly itd. Rosnie wykladniczo (1,2,4,8,16...) wiec szybko bys miał duzopolygonow. na koniec tylko zweldować vertexy i voilà! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 mkk3a ;) ta twoja metoda to też nie do końca speedowa ;) najłatwiej by było namalować bumpa w paincie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Najlatwiejsza metoda to modyfikator Bend ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 synuś : nie o wygięcie sie rozchodzi ;) (ja użyłem bend) chodzi o te prążki /bomp /extrude nie gadać tylko speedy dawać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Modelik na zlecenie. Modeling 5 h Render: Mental Ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 fajny. troche dlugo modelowany no i szkoda ze niema materialow ;=] model z 5 minut + render tez tyle (moze i nawet mniej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 siemka, nie wiedziałem gdzie to wrzucić, więc pomyślałem że udziele się w SM :)) tak pewnego razu tchneło mnie na żarówke, ona ma calytki środek ze wsyztkimi drucikami itd itp... materiałami tez :)) ale narazie daje takie renderk :)) pzodrawiam model to jaiś czas nie wiem ile.. a rendering to 3-4 minuty :)) pozdrawiam !! Edit: Dodaje jeszce renderek z innej perspektywy i troszeńke innym światłem i innymi Watami :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 no fajna ;] szkoda ze nie wisi na zadnym kablu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 lis : ale ten fotel mysi być nie wygodny (zwłaszcza oparcie ;p ;) zibi : kieliszek jak kieliszek ;) ale caustic nice ;) falcom :taka żarówka jak świeci to jest praktycznie cała biała (powinna być imho ). 2nd render jest jakiś magiczny :p żarówka oświetla bardziej podłogę niż wieci sama ;) Mówisz że ma środek ? :) poka poka :D pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 ale to jest taka żarowka nie taka cała biała, ona ma mało watów ;P :D zrobiłem własnie nowy model żarowki, taki LP, bardziej dyuzo wydajny ponieważ ten ze środkim i bajerami żle użyłem modelowanie na MS i ma w piz** poligonow, no ale nic :D:D pzodro :D zaraz wrzucę nowy model z no,wymi mateirałami, p.s. moteling trwał 20 min ( bo szukałem pewnego narzędzia i nie umiał znaleść :P) pzodro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi