Napisano 27 Marzec 201311 l Nie wiem jaka była pierwsza część Bad Company (nie mam konsoli), ale w drugiej nie brakowało mi swobody - mapy były wystarczająco otwarte. Co do luzu i poważności - też była na idealnym poziomie - zabawnie, ale jednocześnie z umiarem (w końcu to dorośli ludzie/żołnierze, a nie grupa nastolatków). Cała ta dyskusja jednak nie ma trochę sensu (z mojego punktu widzenia), bo single to tylko mały dodatek do multi. Jeżeli w tym aspekcie utrzyma się forma BF3, to jakikolwiek by singleplayer nie był to i tak nie ma to znaczenia (dla kampanii tej gry nie kupię). Rzeczywiście chyba w złe drzwi uderzam. Dobrze, że BF jest MP focused i niech tak lepiej zostanie. Cała ta dyskusja jednak nie ma trochę sensu bo single to tylko mały dodatek do multi. Nie atakowałem :) Zgadzam się że nie powinno się czepiać singla w BF3 czy 4. Tylko nie da się ukryć że sporo energii w niego wkładają. Produkcyjnie kampania w BF3 była wzorowo wykonana. Sporo akcji, różne środowiska walki itp. To co zadecydowało o jego słabej wartości był tunelowy i spłaszczony gameplay. Nie wiem jaka była pierwsza część Bad Company (nie mam konsoli) Wiem że typowe jest gloryfikowanie pierwowzorów na rzecz sequeli. Bad Company 2 było super. Dużo destrukcji i pomimo w miarę linearnych mapek, miały otwarty przebieg. Ale jednak w stosunku do pierwowzoru, było już widać proces upraszczania. Rozumiem decyzje, podobny dylemat jak przy nowym Elder Scrolls. Co do fabuły w 2, to jednak już spora odskocznia od baaardzo luźnego klimatu jedynki. Ale wychodzi też powód dlaczego idą w taką a nie inną stronę. Tworząc produkt chcą zadowolić ciebie i mnie. Mimo wszystko jednak, wolę dostawać kolejne BF i być może bardziej poważne BC, niż nie dostawać nic :) Nerd rage off. Edytowane 28 Marzec 201311 l przez michax56
Napisano 28 Marzec 201311 l Oj przepraszam, że wytknąłem niedoskonałości temu cudownemu osiągnięciu cywilizacyjnemu i pionierom gamedevu, którzy raczą tu nas z dobrej woli swoimi wynalazkami, i bezkresną wyobraźnią, zapewniając wspaniałą rozrywkę najwyższych lotów. ;) ;) ;) A jednak rozczaruje cie on strzela przez otwarte drzwi i chowajac sie zamyka je .:P Nie widac tego ale mozna sie domyslic . Napewno widzac ze drzwi sa otwarte podczas strzalu. Dla mnie i tak jest to mniej idiotyczne niz powiedzmy w caly film o bondzie. Ktory byl glupi ze ja jebie . A to w koncu byl film od ktorego wymaga sie dobrej fabuly . Byl tak glupi ze po 20 min wylaczylem go. Motyw ze uszkodzonym smiglowcem ktory chce wirnikem skosci bohatera zerzniety 1:1 z terminatora 4 ktory dla mnie byl spoko filmem . Nie kumam skad taki zawod akurat tym trailerem skoro w filmach od dawna juz takie kwiatki byly i nikt jakos specjalnie rozszczulal sie nad tym . Edytowane 28 Marzec 201311 l przez jacenty
Napisano 28 Marzec 201311 l No skąd ;) taki miałem akurat humor. Poprostu irytuje mnie czasem taki wszechotaczający zachwyt nad pierdołami, a może zwiększają mi się wymagania, starzeje się, dziadzieje, nie wiem.., przechodzę na złą strone mocy i hejtu ;) Masz racje koles otwierał te drzwi, to wszystko zmienia ;)
Napisano 28 Marzec 201311 l ja mam podobna irytacje jesli chodzi o filmy .Malo ktory film jestem w stanie objerzec do konca. Co innego gry .Jak juz wczesniej pisalem patrze tylko na gameplay i grafe :)
Napisano 28 Marzec 201311 l Activision tez pracuje pewnie nad nowym Codem... te growe twarze bija juz powoli to co jest w cinematikach od Blura i Platiga ;)
Napisano 28 Marzec 201311 l Nie mam absolutnie nic przeciwko genialnie wygladajacym grom. Tylko niech to nie beda wylacznie strzelanki - moze byc nawet gra o zbieraniu grzybow byle tylko nie trzeba znowu ratowac swiata zabijajac szwadrony wrogow ;)
Napisano 28 Marzec 201311 l Minecraft sie calkiem niezle sprzedal i wciaz sprzedaje a tam mozna grzyby zbierac ;) W Skyrimie tez mozna grzyby zbierac - tez niezle sie sprzedal. Grzyby to przyszlosc, mowie ci! :D
Napisano 28 Marzec 201311 l Z tym zbieraniem grzybów to całkiem ciekawy pomysł, zwłaszcza w multiplayu to by była jatka.
Napisano 28 Marzec 201311 l Dlaczego battlefeild na siłę chce mieć durnego singla z CoD'a Siła BF'a zawsze było to że nie istotne czy singiel czy multi łaziłem wszędzie i robiłem co chciałem w singlu były po prostu boty i tyle. I na BF2 to się nie stety skończyło. nie wiem po co zajmują się robieniem singla robienie singla i tak dalej zajmuję masę czasu lepiej jakby poświęcili ten czas na nowych pojazdach. broniach, mapach optymalizacji.
Napisano 29 Marzec 201311 l Drogie dzieci zagadka... Ile gameplay-u jest w 17min gameplay-u SP BF-a4? _____ Nawet mam pomysł na grę o grzybach to będzie hit następnej dekady! Ciekawe czy dałoby się połączyć świat rzeczywisty z wirtualnym.
Napisano 30 Marzec 201311 l oj widzę panowie że Was mocno tu poniosło ;), ja tam lubię sobie pokampić w wolnym czasie. A co do pseudo fabuły tak jak to sobie od kilku lat obserwuję, wszystko można by zwalić na fakt, iż lepiej sprzedają się pseudo imitacje konfliktów zbrojnych. Nie wiem czy ktoś z Was pamięta Seal Team'a ;). Czy nieśmiertelnego DukeNuken'a.
Napisano 31 Marzec 201311 l ...o- zryty beret 4 wychodzi. "Contra" na Pegasusie była chyba bardziej miodna- grafa grafa grafa ;P