Napisano 28 Wrzesień 201311 l Dłubie sobie silniki lotnicze M-100, M-103 i M-105 no i problem z turbosprężarką jak wytłoczyć rury ze zmianą profilu i średnicy jak na zdjęciu kombinuje i kombinuje i czarna dziura z tego wychodzi może ktoś mnie oświeci?. A przy okazji ktoś może ma rysunki jak było mocowane działko na silniku M-105PF. Z góry wielkie dzięki.
Napisano 28 Wrzesień 201311 l Chyba najlepiej "loft". Rysujesz ścieżkę, dodajesz w odpowiednich miejscach przekroje i rura zmienia swój kształt jak sobie wymyślisz. Dla przykładu -> http://grabcad.com/questions/tutorial-3ds-max-loft-basic-1. Na pewno w sieci znajdziesz więcej informacji
Napisano 28 Wrzesień 201311 l Autor Dzięki teraz dotarło. Mam zboczenie z Microstation jak wymiar profilu to wymiar a tu trzeba troszkę jeszcze poskalować i tego nie rozumiałem. jeszcze raz dzięki
Napisano 2 Październik 201311 l Autor Kilka nowych drobiazgów i połączenie turbosprężarki z resztą silnika nigdzie tego nie widać i dopiero po rozrysowaniu przekładni do napędu turbiny i alternatorów wyszedł mi taki kształt ale czy on taki był na pewno tego nie wiem ale tak chyba pozostanie.
Napisano 3 Październik 201311 l Mógłbyś wrzucać siatki? Chciałem się wziąć za silnik samochodu i chciałbym trochę podejrzeć.
Napisano 3 Październik 201311 l fajne, czytelne renderki. nie znam się na silnikach ale model wygląda solidnie.
Napisano 3 Październik 201311 l Witaj fajnie to wygląda chociasz ja bym trochę poczyścił ale jeśli wygląda dorze to można zostawić już na sam koniec takie sprawy. Byłem dzisiaj na targach łodzi. i było sporo silników strzeliłem parę fotek, niektóre troszunię poruszone. Ale jeśli nie będziesz miał gdzieś jakiejś informacji jak jakś detal wygląda czy coś to możesz się zainspirować :P http://sta.sh/21lpibjt73qa
Napisano 3 Październik 201311 l Autor Polka dot dzięki . Kramon dzięki, oj czyszczenie będzie ale dopiero kiedy już wszystko będzie pasowało, co do fotek to fajne ale to nie ta epoka i nie takie silniki , M 100 to lata trzydzieste
Napisano 8 Listopad 201311 l jeśli możesz to oprócz modelu pokazuj też siatki bez wygładzania. to sam sos... :)
Napisano 15 Listopad 201311 l Autor Dzięki Kliment, jeszcze sporo do zrobienia, miał to być tylko szkolny silnik przed robieniem M 105 PF do jak1 i łagga ale chyba dorobię do niego SB2 jak gdzieś znajdę dobre materiały
Napisano 15 Listopad 201311 l Zawsze miałem respekt do ludzi którzy klepią silniki. A już silniki odrzutowe to pełen :D Czekam na efekt finalny.
Napisano 15 Listopad 201311 l świetne. A mógłbyś wrzucać też renderki z jakimś AO ? Dużo fajniej mi sie na takie modele patrzy.
Napisano 7 Marzec 201411 l Elegancki silnik! Bardzo bym prosił o więcej siatek, jeśli można bez Mesh Smooth :)
Napisano 7 Marzec 201411 l A te sprężynki na śrubach, przy pompie, czy może te spinki, to ze splajna, czy jest na to jakiś inny sposób? To max jest?
Napisano 7 Marzec 201411 l Autor 2013-zapodam siatki jak tylko znajdę więcej czasu na zabawę z maxsem. illusion - tak to max a sprężynki to helix
Napisano 7 Marzec 201411 l Super! Jeśli mogę prosic, to aby screeny były duże i jakieś zbliżenia na punkty, które uważasz za skomplikowane, wielkie dzięki!
Napisano 7 Marzec 201411 l Masarnia ten polymodeling, rowniez przylaczam sie do prosby o siatki. Bardzo dobra robota, czekam na wiecej...
Napisano 21 Kwiecień 201410 l Autor Udało mi się poukładać te wszystkie cięgna i popychacze przy małej modyfikacji tyłu silnika
Napisano 29 Kwiecień 201410 l Też startuje na sprężone powietrze! Jak robiłem silnik gwiazdowy, to się zdziwiłem, że jest taka instalacja (wcześniej się nie spotkałem), a to chyba dosyć uniwersalny patent, bo silnik całkiem inny, a też ma instalacje powietrza startowego.
Napisano 29 Kwiecień 201410 l Autor 2013 siedzę przy pracy codziennie do 2 lub 3 w nocy a maxsem zajmuje się 20 minut (jak jeszcze coś widzę)przed odlotem w niebyt może za trzy dni jak inwestorzy nie będą marudni to puszcze siatki. Ikkiz rozruch powietrzem to prawie norma w lotnictwie, silniki okrętowe wszystkie startują na powietrze. Silnik w Twoim aucie to ruski silnik na licencj Hispao Suiza kupionej przez nich w latach trzydziestych mój zresztą też a wszystkie silniki Hispano mają powietrzny rozruch.
Napisano 29 Kwiecień 201410 l Nie musisz się wcale spieszyć, tak tylko sobie zażartowałem abyś nie zapomniał :)
Napisano 25 Maj 201410 l Autor Nie obiecuje ale postaram się gdy będę robił M 105 bo ta 100 to tylko rozpoznawczo-zapoznawcza