jatat Napisano 28 Wrzesień 2013 Share Napisano 28 Wrzesień 2013 Dłubie sobie silniki lotnicze M-100, M-103 i M-105 no i problem z turbosprężarką jak wytłoczyć rury ze zmianą profilu i średnicy jak na zdjęciu kombinuje i kombinuje i czarna dziura z tego wychodzi może ktoś mnie oświeci?. A przy okazji ktoś może ma rysunki jak było mocowane działko na silniku M-105PF. Z góry wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 28 Wrzesień 2013 Share Napisano 28 Wrzesień 2013 Chyba najlepiej "loft". Rysujesz ścieżkę, dodajesz w odpowiednich miejscach przekroje i rura zmienia swój kształt jak sobie wymyślisz. Dla przykładu -> http://grabcad.com/questions/tutorial-3ds-max-loft-basic-1. Na pewno w sieci znajdziesz więcej informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 28 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2013 Dzięki teraz dotarło. Mam zboczenie z Microstation jak wymiar profilu to wymiar a tu trzeba troszkę jeszcze poskalować i tego nie rozumiałem. jeszcze raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 29 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2013 Pozostała drobna kosmetyka i turbina gotowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 30 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2013 Troszkę do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 30 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2013 No i na dziś basta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 2 Październik 2013 Autor Share Napisano 2 Październik 2013 Kilka nowych drobiazgów i połączenie turbosprężarki z resztą silnika nigdzie tego nie widać i dopiero po rozrysowaniu przekładni do napędu turbiny i alternatorów wyszedł mi taki kształt ale czy on taki był na pewno tego nie wiem ale tak chyba pozostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peerbe111 Napisano 3 Październik 2013 Share Napisano 3 Październik 2013 Mógłbyś wrzucać siatki? Chciałem się wziąć za silnik samochodu i chciałbym trochę podejrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 3 Październik 2013 Autor Share Napisano 3 Październik 2013 Ano tak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 3 Październik 2013 Share Napisano 3 Październik 2013 fajne, czytelne renderki. nie znam się na silnikach ale model wygląda solidnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 3 Październik 2013 Share Napisano 3 Październik 2013 Witaj fajnie to wygląda chociasz ja bym trochę poczyścił ale jeśli wygląda dorze to można zostawić już na sam koniec takie sprawy. Byłem dzisiaj na targach łodzi. i było sporo silników strzeliłem parę fotek, niektóre troszunię poruszone. Ale jeśli nie będziesz miał gdzieś jakiejś informacji jak jakś detal wygląda czy coś to możesz się zainspirować :P http://sta.sh/21lpibjt73qa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 3 Październik 2013 Autor Share Napisano 3 Październik 2013 Polka dot dzięki . Kramon dzięki, oj czyszczenie będzie ale dopiero kiedy już wszystko będzie pasowało, co do fotek to fajne ale to nie ta epoka i nie takie silniki , M 100 to lata trzydzieste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 15 Październik 2013 Autor Share Napisano 15 Październik 2013 Trochę drobiazgu i poprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 20 Październik 2013 Autor Share Napisano 20 Październik 2013 Pierwsze podejście do gaźników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 3 Listopad 2013 Autor Share Napisano 3 Listopad 2013 Troszkę niedzielnej zabawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 3 Listopad 2013 Share Napisano 3 Listopad 2013 super, śledzę wątek z przyjemnością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 4 Listopad 2013 Autor Share Napisano 4 Listopad 2013 Polka dot dzięki za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 8 Listopad 2013 Autor Share Napisano 8 Listopad 2013 Małe poprawki i przód miski olejowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 8 Listopad 2013 Share Napisano 8 Listopad 2013 jeśli możesz to oprócz modelu pokazuj też siatki bez wygładzania. to sam sos... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 12 Listopad 2013 Autor Share Napisano 12 Listopad 2013 Kompresor ccccccccccccccccccccccccccc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 13 Listopad 2013 Autor Share Napisano 13 Listopad 2013 Kolejny niewielki up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 14 Listopad 2013 Share Napisano 14 Listopad 2013 To się kolega narobił!:) Gratki , solidna robota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 15 Listopad 2013 Autor Share Napisano 15 Listopad 2013 Dzięki Kliment, jeszcze sporo do zrobienia, miał to być tylko szkolny silnik przed robieniem M 105 PF do jak1 i łagga ale chyba dorobię do niego SB2 jak gdzieś znajdę dobre materiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 15 Listopad 2013 Share Napisano 15 Listopad 2013 Zawsze miałem respekt do ludzi którzy klepią silniki. A już silniki odrzutowe to pełen :D Czekam na efekt finalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 15 Listopad 2013 Share Napisano 15 Listopad 2013 świetne. A mógłbyś wrzucać też renderki z jakimś AO ? Dużo fajniej mi sie na takie modele patrzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 6 Marzec 2014 Autor Share Napisano 6 Marzec 2014 Pompa paliwa gotowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Marzec 2014 Share Napisano 7 Marzec 2014 Cudnie po prostu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 7 Marzec 2014 Autor Share Napisano 7 Marzec 2014 Dzięki Kliment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 7 Marzec 2014 Share Napisano 7 Marzec 2014 Elegancki silnik! Bardzo bym prosił o więcej siatek, jeśli można bez Mesh Smooth :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 7 Marzec 2014 Share Napisano 7 Marzec 2014 A te sprężynki na śrubach, przy pompie, czy może te spinki, to ze splajna, czy jest na to jakiś inny sposób? To max jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 7 Marzec 2014 Autor Share Napisano 7 Marzec 2014 2013-zapodam siatki jak tylko znajdę więcej czasu na zabawę z maxsem. illusion - tak to max a sprężynki to helix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 7 Marzec 2014 Share Napisano 7 Marzec 2014 Super! Jeśli mogę prosic, to aby screeny były duże i jakieś zbliżenia na punkty, które uważasz za skomplikowane, wielkie dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 7 Marzec 2014 Share Napisano 7 Marzec 2014 Masarnia ten polymodeling, rowniez przylaczam sie do prosby o siatki. Bardzo dobra robota, czekam na wiecej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 21 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2014 Udało mi się poukładać te wszystkie cięgna i popychacze przy małej modyfikacji tyłu silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 28 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2014 Instalacja powietrza do rozruchu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 29 Kwiecień 2014 Share Napisano 29 Kwiecień 2014 Śliczny silniczek! Dawaj Pan te obiecane siatki! :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 29 Kwiecień 2014 Share Napisano 29 Kwiecień 2014 Też startuje na sprężone powietrze! Jak robiłem silnik gwiazdowy, to się zdziwiłem, że jest taka instalacja (wcześniej się nie spotkałem), a to chyba dosyć uniwersalny patent, bo silnik całkiem inny, a też ma instalacje powietrza startowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 29 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2014 2013 siedzę przy pracy codziennie do 2 lub 3 w nocy a maxsem zajmuje się 20 minut (jak jeszcze coś widzę)przed odlotem w niebyt może za trzy dni jak inwestorzy nie będą marudni to puszcze siatki. Ikkiz rozruch powietrzem to prawie norma w lotnictwie, silniki okrętowe wszystkie startują na powietrze. Silnik w Twoim aucie to ruski silnik na licencj Hispao Suiza kupionej przez nich w latach trzydziestych mój zresztą też a wszystkie silniki Hispano mają powietrzny rozruch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 29 Kwiecień 2014 Share Napisano 29 Kwiecień 2014 Nie musisz się wcale spieszyć, tak tylko sobie zażartowałem abyś nie zapomniał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 29 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2014 A oto i siatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 29 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2014 I jeszcze dwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 29 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2014 I jeszcze kompresor i pompa paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 29 Kwiecień 2014 Share Napisano 29 Kwiecień 2014 Pięknie Ci dziękuję, właśnie o to mi chodziło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 21 Maj 2014 Share Napisano 21 Maj 2014 Chetnie zobaczylbym jakis filmik jak modelujesz jedna z tych czesci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatat Napisano 25 Maj 2014 Autor Share Napisano 25 Maj 2014 Nie obiecuje ale postaram się gdy będę robił M 105 bo ta 100 to tylko rozpoznawczo-zapoznawcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi