adek Napisano 11 Październik 2013 Napisano 11 Październik 2013 Przed chwilą uruchomiliśmy nową zakładkę GALERIA, którą znajdziecie w menu głównym. W tej zakładce znajdziecie przegląd galerii z naszego forum (ostatnio zamieszczone i aktywne wątki z galerii). Pełna treść: Nowa zakładka: Galeria
deshu Napisano 11 Październik 2013 Napisano 11 Październik 2013 Świetnie! Tego brakowało Adek. Dzięki P.s. Cięzko to nawet nazwać błędem, ale linki "Grafika 2D, Grafika 3D, Game Art oraz Architektura." są w innej kolejności niż działy.
adek Napisano 12 Październik 2013 Autor Napisano 12 Październik 2013 Zrobiłem z ciekawości jeszcze grupę teczka 2d, bo łatwo to odfiltrowac (teczki mają profits własny) ale widok był identyczny jak samej kategorii 2d. Sent from my phone
Miłosz3ds Napisano 12 Październik 2013 Napisano 12 Październik 2013 Fajnie, bardzo fajnie. Brakuje mi jednak tego miesięcznego podsumowania (kiedyś, chyba dwa razy zrobiłeś Adek takie coś - można było dotrzeć do naprawdę wielu rzeczy, które gdzieś zostały zakopane mimo tego, że były warte uwagi). No i oddzielenia działu 3D od Architektury! Nawet teraz wchodząc do Galerii pojawiają się cztery prace które według mnie powinny wylądować w Architekturze.
PLS Napisano 12 Październik 2013 Napisano 12 Październik 2013 Hemm...galeria ukazuje najnowsze/aktywne wątki, które tak naprawdę można szybko zobaczyć wchodząc na forum. Plusem tej galerii jest to, że mamy kilka działów w jednym miejscu, to jest duża wygoda. Jednak moim zdaniem brakuje tutaj prawdziwej galerii z najciekawszymi pracami na forum - czyli te, które znalazły się w rekomendowanych i te które znalazłyby się w podsumowaniach miesiąca. Czyli taka stała baza najlepszych prac na forum (jak na zbrushcentral, 3dtotal, cghub, itd.).
adek Napisano 12 Październik 2013 Autor Napisano 12 Październik 2013 PLS: i tak i nie. Bo na forum jest sporo wątków innych, wipy, przyklejone. Tutaj są same prace. Przynajmniej powinny być. W 2D przynajmniej ja zawsze się gubilem. No więc te zestawienia. Dzięki za przypomnienie. Przecież mam już gotowy moduł do tego (patrz galeria speedpainting) i do tego miało być wykorzystywane. Powoli przestaje to ogarniać. Głównie po nocach teraz mam czas to robić. Ale będzie. Wróci tez zestawienie pełne rekomendacji (taki wall z rekomendacjami - to muszę napisać od nowa). W tej galerii chodziło mi również o wyróżnienie prac bez komentarzy. Bo np architektura ma sporo ciekawych wizek, a mało kto tam coś komentuje. Sent from my phone
mallow Napisano 12 Październik 2013 Napisano 12 Październik 2013 Dobry pomysł z tą galerią. Fajnie się to ogląda. Mam tylko pytanie dlaczego niektóre prace mają tak szerokie to szare passe-partout, a inne dużo węższe? Na początku nie skumałem też dlaczego niektóre prace są wyróżnione jaśniejszym tłem, ale już wiem. Chodzi o to, że jak jest 0 odpowiedzi, to wyróżniasz, żeby zachęcić do odwiedzenia wątku? Dobry pomysł.
adek Napisano 12 Październik 2013 Autor Napisano 12 Październik 2013 (edytowane) Tak. Dokładnie tak, jak jest wątek bez komentarzy to jest wyróżniony, aby zachęcić do skomentowania. Co do szarego - niestety tego nie obejdę. Problem polega na tym, że załączniki w większości przypadków są wgrywane małe. Myślę, że jest tu nierporozumienie i wszyscy myślą, że miniatura powinna być taka jak avatar 80x80. Moża zamieszczać większe i przeskaluje się w dół. Optymalna wielkość jeśli już ktoś chce dokładnie wpasować to 142x142px. Jestem też pod wrażeniem tego ile odpowiedzi mają niektóre Teczki 2D. Szkoda, że niektóre osoby już*tutaj rzadziej się pojawiają. Chociaż i tak cieszę się, że TSP trzyma się całkiem fajnie. A jeśli chodzi o zestawienia - zapiszę to sobie. Będą wyglądały jak te galerie z TSP: http://max3d.pl/gallery/speedpainting/ Edytowane 12 Październik 2013 przez Adek
adek Napisano 12 Październik 2013 Autor Napisano 12 Październik 2013 Aktualizacja (duża). Dodałem kategoria "Animacja" o której nie wiem jak mogłem zapomnieć. Można już przeglądać w ten sposób każdą kategorię z osoba. 3D: http://max3d.pl/galeria/3d/ 2D: http://max3d.pl/galeria/2d/ Animacja: http://max3d.pl/galeria/animacja/ GameArt: http://max3d.pl/galeria/gameart/ Architektura: http://max3d.pl/galeria/architektura/
FF Napisano 12 Październik 2013 Napisano 12 Październik 2013 Trzeba by wprowadzic jakies restrykcje co do rozmiarów miniatur zeby wszystkie mialy jednakowa wielkosc, duzo lepiej by to wygladalo
adek Napisano 12 Październik 2013 Autor Napisano 12 Październik 2013 No to ciężko wprowadzić w 100%. Takie restrykcje są już. Nowe załączniki powinny już lepiej wyglądać. Sent from my phone
ezils Napisano 12 Październik 2013 Napisano 12 Październik 2013 Dobry pomysł. Jak już ktoś wyżej wspomniał - brakuje rekomendacji oraz jednakowych rozmiarów miniaturek. Wg mnie powinien być link do pozostałych prac w każdym dziale.
adek Napisano 12 Październik 2013 Autor Napisano 12 Październik 2013 Rekomendacje to nie jest galeria, te przyznawane są ręcznie. Jesli chodzi o miniaturki. Jesli ktos wgra za mala to bedzie mala, ale dlatego sa te szare boxy. Nawet male moim zdaniem nie wygladaja zle. Nowe zalaczniki powinny lepiej wygladac. Co to znaczy link do pozostalych prac? Link do forum?
gnacik Napisano 12 Październik 2013 Napisano 12 Październik 2013 Wg mnie w tej galerii nie powinny byc najnowsze prace z danego działu ale któraś z tych opcji: - prace, które były rekomendowane i ukazały się na głównej stronie serwisu - prace, które mają największą ilość gwiazdek (jeżeli zbyt dużo prac ma duża ilość gwiazdek to powinny to być te najbardziej aktualne) ...i wtedy chyba byłoby ok. Trzeba by tez było jednak jeszcze pomyśleć, czy wyróżniać wątek czy oddzielne prace, bo są wątki, w których jest więcej niż jedna warta pokazania praca. Chociaż jeżeli nazywamy to "galerią" to powinny to być same prace, a nie wątki. Obok pracy mozna by było jedynie zamieszczać link do wątku... a zrobić oddzielna galerię (tylko nazwać to jakoś inaczej), dla pokazania ciekawej teczki ;-)
adek Napisano 12 Październik 2013 Autor Napisano 12 Październik 2013 Dlatego lepszych sposobem jest pokazanie aktywnych wątków. Jest ich na tyle dużo, że są tu nowe wątki jak i teczki ostatnio zaktualizowane. Sprawdza się to bo łatwiej wyłapuje rekomendacje. Gwiazdek mało kto używa, a tutaj też chodziło o to, aby zachęcić do komentowania prac/wątków bez komentarzy. Tutaj teczki są czymś nietypowym. Ale testuje to już jakiś czas. Moim zdaniem się sprawdza. Bo jeśli nagle jakaś teczka tam wskoczy to znaczy, że ktoś coś tam wrzucił, coś jest nowego, coś tam się dzieje. Co do rekomendacji - to są dwie różne sprawy. Rekomendacje są na głównej - można je przewijać. Ale dorobię też stronę pokazującą wszystkie dodane przez nas rekomendacje.
FF Napisano 12 Październik 2013 Napisano 12 Październik 2013 z wielkoscia miniaturek powinno byc taka jak z nazwami watkow (a przynajmniej kiedys tak bylo teraz nie wiem), jak jest zła to moderator pisze w watku ze nalezy zmienic wielkosc bo jak nie to wywali i tyle
adek Napisano 12 Październik 2013 Autor Napisano 12 Październik 2013 No można zwracać uwagę na to. Ale zobaczymy. Pojawiło się kilka nowych i są już duże (przykład WojtekFus). Tyle, że masowo nie zmienie starych małych na duże bo byłoby to kosztem jakości. Trzeba dać chwilę. W ogóle FF! Jakiś czas Cię nie widziałem.
FF Napisano 12 Październik 2013 Napisano 12 Październik 2013 Nie no rozumiem ze to dopiero by było w nowych pracach, te co już sa to musza byc. Czasami sie gdzies tam cos odezwe:D niedługo wrzucę jakis drobiazg do galerii
biglebowsky Napisano 13 Październik 2013 Napisano 13 Październik 2013 Przydało by się żeby kliknięcie ikonki prowadziło do ostatniego postu w wątku, a nie do pierwszego.
Pawlito Napisano 13 Październik 2013 Napisano 13 Październik 2013 Pomysł świetny i mozna by go bardziej wyróżnić. Dałbym inny kolor zakładki na głównej, lub zrobił pogrubioną czcionką, lub napis mały "nowość" aby przyciągał większą uwagę.
adek Napisano 13 Październik 2013 Autor Napisano 13 Październik 2013 Z tym ostatnim postem powalczę. Niestety z kilku względów nie jest to takie proste jakby się mogło wydawać. Bardzo duża złożoność mi teraz wyszła, ale musi się udać. Myślę jeszcze czy WIP'a 3D nie dodać do zestawienia ogólnego. Dział 2D ma wspolna galeria z wipem. Może osoba kategoria dla WIP 3D będzie OK? Czy WIP raczej zostawić tak jak jest?
Pawlito Napisano 14 Październik 2013 Napisano 14 Październik 2013 (edytowane) imho nie trzeba go zaczepiac bo wip to wip a nie galeria (chyba że to juz postanowione), i jezeli ktos bedzie mial wartosciowe prace to moze je przeniesc do "skonczonych" (zalozyc teczke "best of work-in-progress" czy cos) i wtedy trafią one do galerii. A co do prac rekomendowanych, ogwiazdkowanych, i "zwykłych", to moznaby je wrzucic do jednego worka i oznaczyc odpowiednio. Edytowane 14 Październik 2013 przez Pawlito
adek Napisano 14 Październik 2013 Autor Napisano 14 Październik 2013 Podlinkowałem na forum u góry w menu tę galerię. Mnie przynajmniej brakowało szybkiejgo przejścia do niej (powinna otwierać się w nowej zakładce).
mallow Napisano 16 Październik 2013 Napisano 16 Październik 2013 Coś źle linki są chyba wpisane na tej liście zbiorczej. Te, które miały kierować do poszczególnych działów galerii. Animacja kieruje do http://max3d.pl/galeria/animacja czyli OK, ale już 2D kieruje do http://max3d.pl/galeria/#2d czyli do fragmentu galerii ogólnej z nagłówkiem 2D. Podobnie 3D i Game Art, natomiast Architektura kieruje do nieistniejącej stront http://max3d.pl/galeria/arch
Rekomendowane odpowiedzi