Napisano 28 Kwiecień 201410 l Mnie osobiście jakoś gryzie teraz ta poświata z tyłu. Albo ją przeciągnąć po całości po horyzoncie, albo przeciągnąć jej prawą część trochę wyżej, aby to podłoże było równolegle z tyłu z samochodem, a poświata była gdzieś w oddali , a nie zaraz za tyłem samochodu.
Napisano 28 Kwiecień 201410 l Autor Podziękował. Staram się wszystkie głosy brać pod uwagę. Jeszcze render testowy z nowym ujęciem. Wygląda na to że ten samochód jednak jest fotogeniczny, tylko służą mu ujęcia z dłuższą ogniskową. Nowe ujęcie z bardziej dopracowanym tyłkiem. :) Jest cacy czy be? NSX-R prezentuje swoje wdzięki. Rendertest dlatego mała rozdziałka i przypadkowo wygladające ujęcie. Choć z takich przypadków później sie bierze całkiem zamierzony efekt końcowy. Edytowane 8 Maj 201410 l przez Pawlito
Napisano 28 Kwiecień 201410 l duzo fajniej wyglada render z posta 50 ja bym szedl w ta strone, ale popracuj nad kadrowaniem i ustawieniem, teraz wyglada jak by mial zaraz zjechac w dol z pochylego terenu :)
Napisano 11 Maj 201410 l Autor Nowe ujęcie i nowy lakier. Dzięki Olaf Edytowane 19 Maj 201410 l przez Pawlito
Napisano 7 Czerwiec 201410 l Autor Obecny postęp. To ujęcie uważam za skończone ale nie jestem zadowolony. Myślę że kolorystyka czerwono-czarna jest trafiona ale dziwnie to wygląda. Edit: Jeśli ktoś chciałby się zmierzyć z renderem tu jest obrazek wyjściowy. Edytowane 7 Czerwiec 201410 l przez Pawlito
Napisano 7 Czerwiec 201410 l oo kurcze totalnie o tym zapomniałem ! dzisiaj albo jutro wrzuce swoje rendery :D Co do pytania no jest progress i to znaczny! i tak jak poprzednik więcej kontrastu.
Napisano 7 Czerwiec 201410 l Autor DrRambo. Dzięki za opinię, zrobiłem to jak mi się wydawało najlepiej a kontrast ustawiłem najlepszy wg mojej oceny. Pewnie da się lepiej, zainspirowałem sie tym obrazkiem w doborze kadru i mówiąc górnolotnie nastroju czyli kolorystyki i właśnie kontrastowości. Nie chciałe żeby umknął taki detal jak bieżnik opony, bo jeżeli siedzi się nad czymś X czasu to fajnie jest zaprezentować. Dlatego zamieszczm surowy render, może jakiś zdolny postproducent pokaże próbkę umiejętności i będzie się czego podszkolić. No to tym razem outdoor podkolorowany. Trzeba będzie poprawić mapowanie tylniej szyby bo ramka się krzywi, zauważyłem. Kadr mi się nawet podoba i auto pójdzie do zrigowania. Kierowca poszukiwany. Edytowane 15 Czerwiec 201410 l przez Pawlito
Napisano 27 Czerwiec 201410 l Autor Mówisz i masz :) Cieszę się że się podoba. To jeszcze wersja na dohamowaniu. Edytowane 3 Lipiec 201410 l przez Pawlito
Napisano 21 Lipiec 201410 l Autor Pierwsze ujęcie do prezentacji nad którą pracuję. http://pl.tinypic.com/r/120q7w7/8 edit: ten hosting niszczy kompresją. Lepsza jakość do ściągnięcia klik. Oraz jeszcze jeden still. Edytowane 21 Lipiec 201410 l przez Pawlito
Napisano 22 Lipiec 201410 l Własnie chcialem pisac ze cos nie tak z kolorami i czernią. plasti teraz super wyglada.
Napisano 22 Lipiec 201410 l Przy czym render pawlito wygląda jak fotoreal, a postpro plastiego jak przekontrastowiony render ... Czernie nie zawsze są czerniami. A czerwony nie zawsze jest czerwonym. Otoczenie wskazuje na to że wokół auta jest duzo zieleni wiec i lakier jak i plastik przejmują poniekąd ten kolor otoczenia (odbijają go) , czy sie myle może? Nie można wszystkich renderów traktować jednakowo i jednakowo na wszystkie nakładać te same niebieskie filtry i podciągać w ten sam sposób kontrasty. Plasti na maxa spłaszczył tego NSX'a , po przednim nadkolu widać wyraźnie jak zagubiły sie srednie tony. I Panowie błagam dajcie sobie już spokój z tą abberacją ... zwłaszcza z tą zielonawo jakąś tam ... to nie jest fajne ... Nie śledze ostatnio trendów, ale czy nadal panuje moda na psucie renderów tak by wyglądały na zdjecia robione aparatem z telefonu z 2008 roku? Ja bym widział to tak : Pawlito dbaj o jakość, uważaj przy post pro by nie wyszły Ci zęby przy AA jak u plastiego. Staraj sie iść w strone najlepszej jakości . Bo patrząc na najlepszych nie uświadczysz tam zadnych szumów ani zębów ani abberacji. (Chyba że chodzi o chęć uzyskania old schoolowego/vintage look'u, ale wiemy przecież że nie oto Ci chodzi ;) ) Jedziesz z koksem , masz świetną podkładke w formie gładkiego modelu, skill w renderowaniu Ci stale rośnie. Działaj działaj, kibicuje. Zwłaszcza że to NSX nie możesz tego zepsuć ;) Pozdrawiam!
Napisano 22 Lipiec 201410 l no jak dla ciebie render pawlito wygladal jak fotoreal, to ja chyba musze zmienic branze......
Napisano 22 Lipiec 201410 l Wg. mnie naturalniej wyglądają rendery pawlito od Twojego postpro. Chyba że już cały czas swymi oczami widzisz świat jako wykontrastowany , wyostrzony obraz z abberacją to spoko :D Jak kto woli :D Ja wole nature od plastiku ;)
Napisano 22 Lipiec 201410 l heh, no to ja tylko ci napisze ze w naturze nie widzialem jeszcze jasnozielonych cieni :)
Napisano 22 Lipiec 201410 l No jeśli Ty w CIENIACH widzisz kolor JASNOzielony, to już w tym momencie coś nie gra ;) Poza tym nie chodzi o czepianie sie tego jaki tam jest odcien tylko o ogólne odczucia ;) Skonczmy offtop ;) Najlepiej niech przyjdzie Pawlito i zarzuci kolejną porcje renderów , o!
Napisano 22 Lipiec 201410 l Autor Zapodaję psd-ka z różnymi moimi próbami posprodukcji i sposobami rozbarwienia. To co zaprezentowałem widać jeszcze nie jest to, doprowadzając do przy okazji małego flame'u. Panowie. Chętnie zobaczę Wasze sposoby na ciekawy kolor. Wszelakie winietowania, abberacje i inne manipulacje mile widziane. Wersja ostateczna jest na najwyższej warstwie, poza tym na ukrytych warstwach moje nędzne próby. Chętnie zobaczę ciekawe propozycje. Pozdrawiam :) A co do dalszych planów, nie chcę za wiele zdradzać żeby nie zapeszać ale chciałbym puscić auto w ruch.
Napisano 9 Sierpień 201410 l Autor Słowo się rzekło i pomysł na animację doczeka wykonania. Będzie to krótki film w klimatach intr do gier. Animację wstępnie nazwałem "Bad Grip". Na początek chcę stworzyć tor do przejazdu samochodów, następnie mechanikę zawieszenia i kół, reakcję na gaz, hamulec, czyli mówiąc krótko rig. Tu pomocny okaże się plugin. Stąd na obrazkach póki co tylko dwa samochody i droga. Nissan grzeje gumy przed startem, ale czy mu to pomoże?? Wjazd: [video=youtube_share;lrbT3HQ0nDM] Przejazd testowy: [video=youtube_share;kPud5Lw1Xx4] A tutaj... hmmm, hamujcie p r z e d zakrętami :) Pozdrawiam! PS. Ikkiz, Ciebie też i pamiętam - GTO za niedługo pójdzie na warsztat. Edytowane 9 Sierpień 201410 l przez Pawlito
Napisano 9 Sierpień 201410 l Ten przejazd testowy: bardzo mi się podoba animacja, widać twarde sportowe zawieszenie.