zerocool-wolomin Napisano 3 Grudzień 2013 Napisano 3 Grudzień 2013 (edytowane) Detektyw, którym będzie w przyszłości - Młody Shaft, od dziecka miał talent do przesłuchiwania. Opis: Detektyw Shaft jest na tropie zaginięcia Barbie, dzięki nowoczesnej technologii wizualnego wykrywacza kłamstw, będzie w stanie odnaleźć inne ofiary węża Sssssaka ;) Edytowane 28 Luty 2014 przez zerocool-wolomin Updejt
zerocool-wolomin Napisano 5 Grudzień 2013 Autor Napisano 5 Grudzień 2013 (edytowane) Mały updejt: Gadaj, gdzie schowałeś Barbie ? Edytowane 5 Grudzień 2013 przez zerocool-wolomin
gangren Napisano 6 Grudzień 2013 Napisano 6 Grudzień 2013 hah świetne. poprawiło mi humor ;) powodzenia!
zerocool-wolomin Napisano 6 Grudzień 2013 Autor Napisano 6 Grudzień 2013 Jak w każdym śledztwie, przybywa świadków i osób związanych ze sprawą:
floo Napisano 7 Grudzień 2013 Napisano 7 Grudzień 2013 Fajnie się zapowiada, na wesoło. Detektyw świetny, misiek z tyłu również, ale koncepcja głównego pluszaka mnie nie przekonuje. Powodzenia!
zerocool-wolomin Napisano 7 Grudzień 2013 Autor Napisano 7 Grudzień 2013 ... ale koncepcja głównego pluszaka mnie nie przekonuje.Powodzenia! Słuszna uwaga. Główny podejrzany musi od razu wyglądać na winnego ;) Na początku myślałem o wilku, albo lisie, ale chyba nic nie jest bardziej przebiegłe od węża :D a do tego grzechotniczki. Trochę taka Sharon Stone ;)
Igi Napisano 10 Grudzień 2013 Napisano 10 Grudzień 2013 Dobre, dobre! Popracowałbym koniecznie nad mimiką węża
floo Napisano 10 Grudzień 2013 Napisano 10 Grudzień 2013 @zerocool-wolomin wąż jest dobry ;) przyduś mocniej gada!
zerocool-wolomin Napisano 10 Grudzień 2013 Autor Napisano 10 Grudzień 2013 Dobre, dobre! Popracowałbym koniecznie nad mimiką węża Tylko pytanie, czy bardziej powinien być przerażony/zaskoczony duszeniem, czy też może śmiać się w twarz ? :)
Igi Napisano 10 Grudzień 2013 Napisano 10 Grudzień 2013 "Mogę Ci tylko wskazać drzwi, ale ty musisz przez nie przejść." ;) nie wiem, nie chce Ci mówić tak ani tak, popróbuj, zobacz co dobrze wygląda.
miriam Napisano 10 Grudzień 2013 Napisano 10 Grudzień 2013 ciekawie :), powodzenia w Bitwie. nawiąż do tematu detektywa przyszłości. //Pozdr.
zerocool-wolomin Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Napisano 16 Grudzień 2013 UP: Zaczynamy nawiązywać do tematu przyszłości. A w jaki sposób ? Ta zagadka zostanie rozwiązana w kolejnych updejtach.
zerocool-wolomin Napisano 19 Grudzień 2013 Autor Napisano 19 Grudzień 2013 Updejt drugiego detektywa z Perswadotronem + przenikliwe okulary:
zerocool-wolomin Napisano 3 Styczeń 2014 Autor Napisano 3 Styczeń 2014 Ok małe duże zmiany ;) Zmieniłem zgryźliwą policjantkę na Rasta-Whoopi Goldberg która po zjaraniu gandzi postanowiła pogryźć węża. No a drugi detektyw - Buźka zdecydowanie wyładniał ;D
zerocool-wolomin Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Napisano 15 Styczeń 2014 No dobra, sytuacja zaczyna się klarować. Przesłuchania w przyszłości, to neuronowe wizualizacje. Potrzebne jest tylko medium (Whoopi), perswadotron i detektyw zadający odpowiednie pytania. Całość tworzy obieg zamknięty ;) CDN.
floo Napisano 15 Styczeń 2014 Napisano 15 Styczeń 2014 nie wiem czy to będzie dobrze wyglądać, ale może kropelka potu na przesłuchiwanym? misiek w tle nie patrzy w dobrym kierunku. na koniec będzie wypas praca :)
Mocnek Napisano 18 Styczeń 2014 Napisano 18 Styczeń 2014 Podoba mi sie kierunek w jakim to idzie, bo a) jest juz calkiem sporo zrobione i mniej wiecej widac final, b) pomysl jest spoko, c) zmiany, ktore sie pojawiaja, popychaja to w dobra strone. Z mojej strony jednak praca ma potezny minus w tej kwestii.. ze poki nie przeczyta sie opisu, raczej nie ma szans na wywnioskowanie, ze dzieciak przesluchuje pluszaka (jesli ta idea wciaz jest aktualna) - poki co wyglada jak po prostu stworek / jakis tam 'wonsz'. Mysle, ze paroma prostymi srodkami (np. guzik zamiast oka, szycia, laty itd. sugerujace, ze faktycznie jest pluszowy) wyraznie pokazujac, ze to tylko zabawka, obrazek moooocno poleci do przodu z klarownoscia przekazu / pomyslu.
zerocool-wolomin Napisano 28 Styczeń 2014 Autor Napisano 28 Styczeń 2014 Ok kompozycja już określona, czas się powoli zabierać za detal. Kilka wcześniejszych uwag wprowadziłem, resztę zignorowałem :) Doszło kilka oldschoolowych gadgetów A w celu odświeżenia kim jest Shaft :)
zerocool-wolomin Napisano 31 Styczeń 2014 Autor Napisano 31 Styczeń 2014 Troszkę detali, nad którymi pracuję:
zerocool-wolomin Napisano 5 Luty 2014 Autor Napisano 5 Luty 2014 No dobra dodaję trochę mocy do pracy. DYNAMIKA AKCJI :)
Rotcore Napisano 5 Luty 2014 Napisano 5 Luty 2014 wg mnie wcześniejszy szaft miał lepszy wyraz twarzy... trochę bym zgasił tych z tyłu żeby lepiej plany odciąć, pozdro
DrRambo Napisano 5 Luty 2014 Napisano 5 Luty 2014 poprzedni wężyk lepszy. ponadto zgadzam się z rotcore. przyciemniłbym prawą i lewą stronę a bit. lewą bardziej
RaVirr Napisano 7 Luty 2014 Napisano 7 Luty 2014 Wydaje mi się, że ludziki z tyłu za bardzo się wybijają- nie mają wielkiego znaczenia dla rozgrywających się wydarzeń więc może warto by było ich nieco ukryć w cieniu? :)
zerocool-wolomin Napisano 7 Luty 2014 Autor Napisano 7 Luty 2014 Wydaje mi się, że ludziki z tyłu za bardzo się wybijają- nie mają wielkiego znaczenia dla rozgrywających się wydarzeń więc może warto by było ich nieco ukryć w cieniu? :) Wszystkie uwagi na temat 2 planu mam cały czas na uwadze, zostawiam to na koniec ;) Aha, wąż będzie w pierwszej wersji :)
zerocool-wolomin Napisano 9 Luty 2014 Autor Napisano 9 Luty 2014 Jeszcze sporo pracy zostało przy detalu, ale cały koncept do nominacji można już pokazać.
adek Napisano 9 Luty 2014 Napisano 9 Luty 2014 Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią.
floo Napisano 27 Luty 2014 Napisano 27 Luty 2014 @zerocool-wolomin mam nadzieje że skończysz, bo praca jest przednia! :)
zerocool-wolomin Napisano 27 Luty 2014 Autor Napisano 27 Luty 2014 @zerocool-wolomin mam nadzieje że skończysz, bo praca jest przednia! :) Jeśli nie uderzy w nas meteoryt to skończę ;)
zerocool-wolomin Napisano 28 Luty 2014 Autor Napisano 28 Luty 2014 (edytowane) Final (Hi-Res) w pierwszym poście. Powodzenia ;) Edytowane 28 Luty 2014 przez zerocool-wolomin
adek Napisano 1 Marzec 2014 Napisano 1 Marzec 2014 Ale mnie nastraszyłeś, że będziemy to musieli odrzucić bo update 0:00. Ale edytowałeś tylko posta, parac wrzucona byla 23:55 (!). ALe tez praca pojawila sie w przedostatnim poscie 23:57. Ryzykant :) Praca pojawila sie 5 minut przed deadlinem. Nie róbcie na przyszlosc takich rzeczy bo teraz sie udalo, ale zawsze jest ryzyko, ze internetu Wam braknie.
zerocool-wolomin Napisano 1 Marzec 2014 Autor Napisano 1 Marzec 2014 Praca pojawila sie 5 minut przed deadlinem. Nie róbcie na przyszlosc takich rzeczy bo teraz sie udalo, ale zawsze jest ryzyko, ze internetu Wam braknie. Ostatnie szlify i opis ;) rydzyk fizyk
zerocool-wolomin Napisano 5 Marzec 2014 Autor Napisano 5 Marzec 2014 Cud Malina jedna z lepszych prac :). Dzięki ;) A tu STEP BY STEP w animacji, może się przyda.
floo Napisano 5 Marzec 2014 Napisano 5 Marzec 2014 Zdecydowanie mój Faworyt do nagrody! Jeszcze raz gratulacje za pomysł i realizacje!
ezils Napisano 5 Marzec 2014 Napisano 5 Marzec 2014 Świetnie to wykończyłeś. Jedna z lepszych prac, dobry pomysl i kolory.
Rekomendowane odpowiedzi