velendil Napisano 25 Styczeń 2014 Napisano 25 Styczeń 2014 (edytowane) Witam Chciałem przedstawić Wam projekt nad którym jakiś czas temu pracowaliśmy w ArsThanea - HBO, Home of The Originals - kampanii promującej HBO Original Series w Azji. Osobiście byłem odpowiedzialny za całą działkę 3D, koncept powstał dzięki Krzyśkowi Rosłanowi, a dość sporą w tym projekcie postprodukcją i składem zajęli się Karol Klonowski, Karol Kołodziński, Marcin Kowalski oraz Łukasz Wiktorzak. Użyty soft to 3dsMax + Vray , Photoshop. CREDITS HBO Asia SVP, Creative & Content: Magdalene Ew Senior Art Director: Patrick Tan Marketing Director: Vilia Chia 3d Production Studio: Ars Thanea 3d Production Studio: Ars Thanea Executive Creative Director: Peter Jaworowski Production Director: Marcin Molski 3D Artist: Piotr Nowacki Concept Artist: Krzysztof Rosłan, Michał Lisowski Lead Digital Artist: Karol Klonowski, Karol Kołodzinski Digital Artists: Marcin Kowalski, Łukasz Wiktorzak Producer: Joanna Bąk Edytowane 25 Styczeń 2014 przez velendil
tr3buh Napisano 25 Styczeń 2014 Napisano 25 Styczeń 2014 naprawdę świetnie wyszło, a po drugie polecam serial Boardwalk Empire ;]
MichalNowak Napisano 25 Styczeń 2014 Napisano 25 Styczeń 2014 Hej, Dobrze wyszło! Moim zdaniem ilustracja na kino lekko za ciemna i ponura. Jest szansa na druga ilustrację [DAZZLED] bez posta? :) Pozdrawiam Michał
thecrev Napisano 25 Styczeń 2014 Napisano 25 Styczeń 2014 Pięknie, szczególnie podobają mi się napisy (2 i 3 zdjęcie)
Profeska Napisano 25 Styczeń 2014 Napisano 25 Styczeń 2014 Brawa za calosc 3d!! Fajnie wyszedl projekt. Pozdr
ciacho191 Napisano 25 Styczeń 2014 Napisano 25 Styczeń 2014 a ja mam pytanie! :) Czy jak ktoś się zatrudnia do AT to musi mieć od razu takiego skilla czy dokształca się tam? Nie sądzę, że taki skill można wyrobić sobie ze zwykłego chałupnictwa i tutoriali z neta ;)
Kir4 Napisano 25 Styczeń 2014 Napisano 25 Styczeń 2014 Bardzo ładna scena ;) ciacho191, dlaczego tak sądzisz że przy siedzeniu w domu nie ogarniesz takiego skilla ? Jestem przekonany że gdybym miał koncept zrobiłbym go bez problemu a jestem samoukiem. Skończę klepać czołg i też się zabiorę za coś w podobie, inspirująca praca ;)
Gość Michalak Napisano 25 Styczeń 2014 Napisano 25 Styczeń 2014 Świetne! super postprodukcja renderów :)
velendil Napisano 25 Styczeń 2014 Autor Napisano 25 Styczeń 2014 Dziękuję wszystkim w imieniu całego teamu oraz za wyróżnienie : )
Pionier Napisano 25 Styczeń 2014 Napisano 25 Styczeń 2014 "Fajnie wyszlo" ;) Gratki Piotrze, dobra robota :) Pozdr, P.
xmass Napisano 25 Styczeń 2014 Napisano 25 Styczeń 2014 genialna robota!!! Jedyny mankament to bardzo płaskie okna na dole po prawej stronie. Jestem ciekaw kto wymyślał typografie do tych szyldów? Ktoś z zespołu AT, czy są to jakieś z neta? Świetnie wyszedł ten patent kurzem/szumem w rozświetlonych obszarach przez neony. Możesz powiedzieć ile mniej więcej czasu spędziłeś przy tej pracy?
velendil Napisano 25 Styczeń 2014 Autor Napisano 25 Styczeń 2014 (edytowane) Co do typografi to dostaliśmy większość napisów od klienta, czasem w wektorach, czasem trzeba było zrobić wektor samemu. Font na jasnych plakietkach przed wejściem jest również od klienta. Dostawaliśmy też szkice napisów, które łączyłem stylem z tymi spotykanymi na teatrze w Chicago. Była to główna referencja. Cała działka 3D zajęła około 5 tygodni. Edytowane 25 Styczeń 2014 przez velendil
skalpel3d Napisano 26 Styczeń 2014 Napisano 26 Styczeń 2014 Bardzo fajna praca szczególnie te neony ma klimat;) jedna rzecz o która mnie korci zapytać to to że mam odczucie jak by to było Chicago lat 30 taki fajny mafijny klimat z prohibicją nic mi się tu nie kojarzy z Azją :)
velendil Napisano 26 Styczeń 2014 Autor Napisano 26 Styczeń 2014 mam odczucie jak by to było Chicago lat 30 taki fajny mafijny klimat z prohibicją Twoje odczucia są dobre bo taki wlasnie był plan co do klimatu obrazka : ) Pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi