Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam

Chciałem przedstawić Wam projekt nad którym jakiś czas temu pracowaliśmy w ArsThanea - HBO, Home of The Originals - kampanii promującej HBO Original Series w Azji.

Osobiście byłem odpowiedzialny za całą działkę 3D, koncept powstał dzięki Krzyśkowi Rosłanowi, a dość sporą w tym projekcie postprodukcją i składem zajęli się Karol Klonowski, Karol Kołodziński, Marcin Kowalski oraz Łukasz Wiktorzak.

Użyty soft to 3dsMax + Vray , Photoshop.

CREDITS

HBO Asia

SVP, Creative & Content: Magdalene Ew

Senior Art Director: Patrick Tan

Marketing Director: Vilia Chia

3d Production Studio: Ars Thanea

3d Production Studio: Ars Thanea

Executive Creative Director: Peter Jaworowski

Production Director: Marcin Molski

3D Artist: Piotr Nowacki

Concept Artist: Krzysztof Rosłan, Michał Lisowski

Lead Digital Artist: Karol Klonowski, Karol Kołodzinski

Digital Artists: Marcin Kowalski, Łukasz Wiktorzak

Producer: Joanna Bąk

hbo_1200.jpg

hbo_dazzled_1200.jpg

hbo_originals_1200.jpg

hbo_detail01_1200.jpg

hbo_detail02_1200.jpg

hbo_detail03_1200.jpg

hbo_dazzled_detail_1200.jpg

hbo_originals_detail_1200.jpg

hbo_clay.jpg

dazzled_clay.jpg

originals_clay.jpg

concept.jpg

Edytowane przez velendil
  • Odpowiedzi 19
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

a ja mam pytanie! :) Czy jak ktoś się zatrudnia do AT to musi mieć od razu takiego skilla czy dokształca się tam? Nie sądzę, że taki skill można wyrobić sobie ze zwykłego chałupnictwa i tutoriali z neta ;)

Napisano

Bardzo ładna scena ;) ciacho191, dlaczego tak sądzisz że przy siedzeniu w domu nie ogarniesz takiego skilla ? Jestem przekonany że gdybym miał koncept zrobiłbym go bez problemu a jestem samoukiem. Skończę klepać czołg i też się zabiorę za coś w podobie, inspirująca praca ;)

Gość Michalak
Napisano

Świetne! super postprodukcja renderów :)

Napisano

genialna robota!!!

Jedyny mankament to bardzo płaskie okna na dole po prawej stronie. Jestem ciekaw kto wymyślał typografie do tych szyldów? Ktoś z zespołu AT, czy są to jakieś z neta?

Świetnie wyszedł ten patent kurzem/szumem w rozświetlonych obszarach przez neony.

Możesz powiedzieć ile mniej więcej czasu spędziłeś przy tej pracy?

Napisano (edytowane)

Co do typografi to dostaliśmy większość napisów od klienta, czasem w wektorach, czasem trzeba było zrobić wektor samemu. Font na jasnych plakietkach przed wejściem jest również od klienta. Dostawaliśmy też szkice napisów, które łączyłem stylem z tymi spotykanymi na teatrze w Chicago. Była to główna referencja.

Cała działka 3D zajęła około 5 tygodni.

Edytowane przez velendil
Napisano

Bardzo fajna praca szczególnie te neony ma klimat;) jedna rzecz o która mnie korci zapytać to to że mam odczucie jak by to było Chicago lat 30 taki fajny mafijny klimat z prohibicją nic mi się tu nie kojarzy z Azją :)

Napisano
mam odczucie jak by to było Chicago lat 30 taki fajny mafijny klimat z prohibicją

Twoje odczucia są dobre bo taki wlasnie był plan co do klimatu obrazka : )

Pozdrawiam !

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności