Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 290
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zobacz, ja robilem cos takiego

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/11800307_432949830223005_1511804540668540858_n.jpg?oh=6f1e31f08c1bf39284ab8c2a59eb3dfb&oe=5653201B

najpierw najwazniejsze kształty sobie "psikalem" a potem odcinalem od tego twardą gumką to co niepotrzebne. to pomoglo mi zrozumiec, kiedy krawędz nie musi byc ostra i pomoglo bardziej zlewac ze sobą elementy. no i u ciebie wszystko jest namalowane tak samo twardo, ogolnie pomaluj troche wiecej miekkim pedzlem zeby oko sie moglo skupiac tylko na kilku elementach pracy yoyyoyo ;ddd

Napisano

Dzięki Zły. Heh, nie ma nagrody publiczności. Konkurs już się skończył. Wygrała inna praca, nawet fajna. Ja nic nie wygrałem.

Ale ostatnio wygrałem w totka. Trafiłem 5 liczb, a gdyby szósta zamiast 31 była 32 to bym wygrał 12 baniek. Masakra.

MoXDLj5.jpg[/img]

Napisano

Husarie bez typo to bym nawet nosił. Kiedyś Wini ze Stoprocent wypuścił fajna bluze z emblematem małego powstańca, ostatnio szukałem w jego sklepie ale niestety chyba juz jej nie mają.

faktycznie zabrakło jednej liczby, to życzę Ci byś w następnym losowaniu trafił jeden numer :D

Napisano

Dobrze, że nie wygrałeś takiej kasy bo byś przestał malować :D

A w ogóle to bardzo fajne rzeczy wychodzą, i przede wszystkim bardzo aktywnie! Tak trzymać.

Napisano

Siemka, dużo fajnych ćwiczeń, widać, że jak nie odpuścisz to będzie pełen wypas, czekam na jakaś dopieszczoną na maksa rzecz. Z ostatnich to 1 martwa wgląda lepiej jak ją podkadrować i wyciąć kawał góry i lewej strony, ogólnie też poziom wyżej gdyby troszkę czerń na nich mniej pochłaniała światło i użyć np. lassa do kształtów i dopiero potem skorygować ostrość. Muszę samemu złapać chwilę czasu na martwe żeby sprawdzić czy to co pisze ma sens ; ). Pzdr.

Napisano

Puki co nie ma się czym zachwycać;p ale dzięki. Mam nadzieję, że będą coraz lepsze. W tym roku zamierzam zabrać się za martwe,anatomie i w ogóle podstawy.

Tak czy inaczej kolejne martwe.

qdlJkWE.png[/img]

Napisano

Akurat kubek imo jest dobrze oddany - jak cos jest gladkie to jest gladkie i nie ma sensu na sile pakowac tam "odwaznych pociagniec pedzla" dla samych pociagniec. Niemniej faktycznie masz problem z kolorem, przeczerniasz i malujesz na zasadzie - jasna/ciemna/srednia zolc a za malo szukasz w tej zolci innych kolorow. No i krawedzie i rozwalanie bryly pedzlem - ale to moze byc kwestia praktyki samego narzedzia.

Napisano

fajne ćwiczenia! światło światłem, ale jednak staraj się żeby kształty były dokładne, żeby elipsy siedziały, bo gdyby to było tu zrobione to wrażenie byłoby dużo lepsze. Pozdrowienia ;)

Napisano

Nie, po prostu tą czarną szmate robiłem zbyt jasną. Powinna mieć w najjaśniejszych miejscach kilkanaście procent. Wcześniej robiłem z 30 ;p więc cytryna i cała reszta też wychodziły za jasna. Ale tak ogólnie to jest inna cytryna. Tamta poszła do herbaty. Ale wiadomo, wszystkie są dosyć podobne;)

Napisano

ey no, eleganckie te martwe. aż się sam chyba wezmę za nie w wolnej chwili. i tak jak mówił lucyfer. trzaśnij coś z głowy, bo ileż można martwe tłuc. od czasu do czasu, trzeba sprawdzić czego się nie wie.

Napisano

Martwe robię puki co tylko w soboty i niedziele. Od przyszłego tygodnia będę robił częściej. Anatomia od poniedziałku do piątku po 2-3 godziny.

Ostatni miesiąc miałem zawalony.

An9iFa1.jpg[/img]

kkKlgZ0.jpg[/img]

NWNQ5dD.jpg[/img]