Pionier Napisano 25 Wrzesień 2014 Share Napisano 25 Wrzesień 2014 (edytowane) Hej, Jakiś już czas temu udało mi się wspólnie z Pawłem Fabjańskim zakończyć pracę nad 'testowym' projektem portfoliowym którym to właśnie postanowiłem się podzielić. Głównym celem była integracja 3D z fotografią, poza sklejeniem światła chcieliśmy też przetestować spasowanie głębi ostrości. Z technicznych rzeczy: scena oświetlona jest tylko HDRką którą zrobił Paweł a ja później skorygowałem, DOF jest bezpośrednio z Vraya. Całość składana przez retuszera Pawła w PS. Generalnie całość dodatkowo utrudniona że zdjęcia robione były prosto pod słońce oraz same samoloty mają rażący kolor, tak czy owak osobiście jesteśmy z Pawłem zadowoleni z efektu końcowego :) Mam nadzieję że Wam też się podoba, pozdro, P Edytowane 25 Wrzesień 2014 przez Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 25 Wrzesień 2014 Share Napisano 25 Wrzesień 2014 Kawał dobrej roboty, jak zwykle ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 25 Wrzesień 2014 Share Napisano 25 Wrzesień 2014 Proste i przepiękne! Front za prezentacje się należy jak nic!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artzgodka Napisano 26 Wrzesień 2014 Share Napisano 26 Wrzesień 2014 Super to wygląda, jedyne co mi się rzuciło w oczy szczególnie na 1 i 2 ujęciu to niebieska obwódka na kapeluszy, trochę mi to przeszkadza. Poza tym git !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin-flash Napisano 26 Wrzesień 2014 Share Napisano 26 Wrzesień 2014 super grafika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 26 Wrzesień 2014 Share Napisano 26 Wrzesień 2014 Mnie akurat typ dofa się nie podoba, trochę mi nie pasuje, widać w pierwszym obrazku. Reszta ekstra :) @artzgodka - aberracja, która jest na postaciach, a na samolotach jej zabrakło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 26 Wrzesień 2014 Share Napisano 26 Wrzesień 2014 świetny projekt :) bardzo ładne światło i kolory :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 26 Wrzesień 2014 Share Napisano 26 Wrzesień 2014 bardzo ladnie jak dla mnie. Jednak mam jakies dziwne objekcje do dofa cos nie lezy mi tutaj ;) ale nie potrafie sprecyzowac hehehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Wrzesień 2014 Share Napisano 26 Wrzesień 2014 nom dof i motion blur troche lepszy i efekt byłby realistyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 27 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2014 Przy takim czasie naswietlania do ktorego sie musialem dopasowac nie ma mowy o zadnym motion blur ;) Dzieki za opinie, fajnie ze sie podoba. Odnosnie aberacji, zabawnie sie zlozylo bo rendery dostarczylem z aberacja ale w retuszu zostala usunieta z renderow ale z tla juz nie, maly wypadek przy pracy, zdecydowanie nastepnym razem dopilnuje tej sprawy. Dzieki rowniez za fronta! P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSzymczak Napisano 27 Wrzesień 2014 Share Napisano 27 Wrzesień 2014 Spryciula! Cieple i przyjemne . Bardzo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 29 Wrzesień 2014 Share Napisano 29 Wrzesień 2014 Nie ma co, Pawel znowu pokazał klasę swoimi zdjęciami, a i integracja z 3d genialna. Jest na czym zawiesić oko. Od rozpoczęcia zdjęć do zamknięcia projektu... dużo czasu to zajęło? ;) Press Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 30 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2014 dzięki zipy :) hmm, myślę że gdyby tak zliczyć całość projektu z mojej strony wyszłoby około 5/6dni pracy, sama sesja trwała pewno z pół godziny/godzinę max a ile zajął retusz tego nie wiem. P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi