Napisano 25 Wrzesień 201410 l Hej, Jakiś już czas temu udało mi się wspólnie z Pawłem Fabjańskim zakończyć pracę nad 'testowym' projektem portfoliowym którym to właśnie postanowiłem się podzielić. Głównym celem była integracja 3D z fotografią, poza sklejeniem światła chcieliśmy też przetestować spasowanie głębi ostrości. Z technicznych rzeczy: scena oświetlona jest tylko HDRką którą zrobił Paweł a ja później skorygowałem, DOF jest bezpośrednio z Vraya. Całość składana przez retuszera Pawła w PS. Generalnie całość dodatkowo utrudniona że zdjęcia robione były prosto pod słońce oraz same samoloty mają rażący kolor, tak czy owak osobiście jesteśmy z Pawłem zadowoleni z efektu końcowego :) Mam nadzieję że Wam też się podoba, pozdro, P Edytowane 25 Wrzesień 201410 l przez Pionier
Napisano 26 Wrzesień 201410 l Super to wygląda, jedyne co mi się rzuciło w oczy szczególnie na 1 i 2 ujęciu to niebieska obwódka na kapeluszy, trochę mi to przeszkadza. Poza tym git !!!
Napisano 26 Wrzesień 201410 l Mnie akurat typ dofa się nie podoba, trochę mi nie pasuje, widać w pierwszym obrazku. Reszta ekstra :) @artzgodka - aberracja, która jest na postaciach, a na samolotach jej zabrakło.
Napisano 26 Wrzesień 201410 l bardzo ladnie jak dla mnie. Jednak mam jakies dziwne objekcje do dofa cos nie lezy mi tutaj ;) ale nie potrafie sprecyzowac hehehe :)
Napisano 27 Wrzesień 201410 l Autor Przy takim czasie naswietlania do ktorego sie musialem dopasowac nie ma mowy o zadnym motion blur ;) Dzieki za opinie, fajnie ze sie podoba. Odnosnie aberacji, zabawnie sie zlozylo bo rendery dostarczylem z aberacja ale w retuszu zostala usunieta z renderow ale z tla juz nie, maly wypadek przy pracy, zdecydowanie nastepnym razem dopilnuje tej sprawy. Dzieki rowniez za fronta! P.
Napisano 29 Wrzesień 201410 l Nie ma co, Pawel znowu pokazał klasę swoimi zdjęciami, a i integracja z 3d genialna. Jest na czym zawiesić oko. Od rozpoczęcia zdjęć do zamknięcia projektu... dużo czasu to zajęło? ;) Press
Napisano 30 Wrzesień 201410 l Autor dzięki zipy :) hmm, myślę że gdyby tak zliczyć całość projektu z mojej strony wyszłoby około 5/6dni pracy, sama sesja trwała pewno z pół godziny/godzinę max a ile zajął retusz tego nie wiem. P.