zlyczlowiek Napisano 28 Czerwiec 2015 Autor Napisano 28 Czerwiec 2015 Okurcza, przepraszam nikodemie, ze odpisuje po tak dlugim czasie! Te odrzucone to raczej bazgrol liniami sylwetki, ale moge poszukac jak Cie to interesuje. :] Cos mniej czasu ostatnio na cwiczenia, swoje prace... Studium Zorna Jakies thumbnaile interiorow I dwa dzisiejsze "speedy" Hej!
Marcin Fogler Napisano 6 Lipiec 2015 Napisano 6 Lipiec 2015 Nie śledziłem wszystkich stron tego wątku, ale z prac, które widziałem moge stwierdzić, że jesteś doskonałym artystą. Dla takich ludzi zakładam powstało to forum :D. Doczytałem sie w informacjach, że jesteś w połowie samoukiem. Ciężko uwierzyć serio bo niektóre szkice prawie jak u dojrzałych rysowników z wieloletnim stażem :). Keep doing!
BartLight Napisano 6 Lipiec 2015 Napisano 6 Lipiec 2015 thumbnaile super, te 2 pierwsze najbardziej mi się podobają pozdr
abbaart369 Napisano 6 Lipiec 2015 Napisano 6 Lipiec 2015 Zly, ciśniesz, że aż miło ;) Speedziki - miodzio. Ten drugi ma taki klimat, że ma się ochotę wskoczyć do środka :) Thumbnaile - fazerskie :) Pozdrowienia!
zlyczlowiek Napisano 18 Lipiec 2015 Autor Napisano 18 Lipiec 2015 Dzieki wszystkim za mile slowa! Tak korzystajac z okazji, napomkne tylko, ze od prawie miesiaca pracuje w biurze zajmujacymi sie grami! Przypominajac sobie swoj strart z powaznym rysowaniem i digitalem, a bylo to juz jakies 10-11 miesiecy temu, gdy robilem pierwsze studium masterow/anatomi w zyciu, jednoczesnie robiac dyplom inzynierski, troche jestem w szoku jak to sie potoczylo! Wlasnie odkopalem swoja pierwsza probe na tablecie, idac w 100% z tutorialem, stworzylem Kirbiego, alez bylem wtedy dumny z wyniku... I coz, mam nadzieje, ze kolejne 10 miesiecy bedzie tak samo owocne! :] I dzisiejszy portrait study. Pozdrawiam!
PolakParafii Napisano 18 Lipiec 2015 Napisano 18 Lipiec 2015 Jestem zdziwiony że dopiero teraz, bo od początku teczki ostro ciśniesz , WIELKIE GRATY :D Sam szukałeś roboty czy robota znalazła ciebie? robisz koncept arty postaci/lokacji czy bardziej ilustracje? "Przypominajac sobie swoj strart z powaznym rysowaniem i digitalem, a bylo to juz jakies 10-11 miesiecy temu" Ja zacząłem od stycznia 2014 roku i wciąż mam nadzieje że mi się uda za rok :P
DPFantasy Napisano 18 Lipiec 2015 Napisano 18 Lipiec 2015 zlyczlowiek Gratulacje! :)) świetne study :) a można wiedzieć jakie gry robicie? :) Jak biuro się nazywa? GRATULACJE! 8D
zlyczlowiek Napisano 19 Lipiec 2015 Autor Napisano 19 Lipiec 2015 Ha, dzieki! Sam, poniekad zmuszony na sile (!), wyslalem portfolio w trzy miejsca, z zapytaniem o mozliwosc podjecia praktyk. W sumie od postaci, assetow po lokacje, wiec jest ciekawie, a i brak skupiania sie tylko na jednej rzeczy podczas mej krotkiej podrozy chyba wyszedl na plus! Sodigital w Krakowie, super ludzie, i ciekawe problemy do rozwiazywania, przynajmniej dla takiego laika w branzy jak ja. :]
DPFantasy Napisano 19 Lipiec 2015 Napisano 19 Lipiec 2015 zlyczlowiek fajnie :) Jak będziesz mógł to pokaż coż z pracy :))
zlyczlowiek Napisano 15 Sierpień 2015 Autor Napisano 15 Sierpień 2015 Troche studiow... :l Gwasze kupilem, do studiow plenerowych, glownie koloru, trudne to! Szkice 6x10cm, wiec bardzo male, i szybkie! I portrety z kawiarni.
DAGOO Napisano 10 Październik 2015 Napisano 10 Październik 2015 Super cisniesz ! Ogromny progres. Ile czasu poswiecasz dziennie na cwiczenia? :)
4mk Napisano 10 Październik 2015 Napisano 10 Październik 2015 Przed chwilą widziałam na levelupie i wlazłam tu, żeby skomentować, super pracka :D
zlyczlowiek Napisano 10 Październik 2015 Autor Napisano 10 Październik 2015 (edytowane) @DAGOO O, dzieki! Kurcze, ostatnio mniej, poniewaz prace koncze zazwyczaj o 16. Staram sie codziennie cos sie douczyc, a w zaleznosci jak bardzo padniety wracam, to tyle cwicze... :) @4mk Dzieki raz jeszcze! :) Edytowane 11 Październik 2015 przez zlyczlowiek
zlyczlowiek Napisano 5 Listopad 2015 Autor Napisano 5 Listopad 2015 A posiedzialem jeszcze chwile nad tym z TSP... :)
zlyczlowiek Napisano 26 Listopad 2015 Autor Napisano 26 Listopad 2015 Eva z brejnstorma, troche insektowa, i niestety konczona w pospiechu. :( 1
jankazmierczuk Napisano 27 Listopad 2015 Napisano 27 Listopad 2015 Tło przepiękne, na pasikoniu trochę widać pośpiech. Idziesz jak burza.
PolakParafii Napisano 27 Listopad 2015 Napisano 27 Listopad 2015 niektóre krawędzie na tyle potwora można by było mocniej oświetlić, poza tym jest miły klimacik
George1317 Napisano 8 Grudzień 2015 Napisano 8 Grudzień 2015 Yosemite? :) Świetne światło i praca pędzla.Te ośnieżone kamyczki wydają mi się troszkę mało przestrzenne, szczególnie w konraście z górą... Ale może tylko tak mi się wydaje :) Ogólnie mi się podoba!
purin Napisano 8 Grudzień 2015 Napisano 8 Grudzień 2015 Um czy te futrzaste paleczki e coli to mial byc snieg? :P Ogolnie jako grafika wykonana w pewnej konwencji niech bedzie (kojarzy mi sie z takimi obrazkami ulozonymi z kolorowego piasku zamknietego w ramce) - ale kolo studium to to nawet nie stalo :P Generalnie lubie twoja teczke dlatego nie rozumiem co sie stalo - ostre krawedzie z dupy, dziury czerni, wszedzie takie samo nasycenie przez co obraz staje sie plaski i do tego masa efekciarskich brushy, co wszystko razem daje efekt kiczowatego obrazka z bazaru :P I mean - jeszcze 4 miesiace temu malowales znacznie lepiej, przynajmniej jesli chodzi o studium :D
zlyczlowiek Napisano 8 Grudzień 2015 Autor Napisano 8 Grudzień 2015 Haha, takie jakies formacje sniegu! Hm, pod wzgledem nasycenia i kolorow to chyba blisko zdjecia jest! Moze zle dobieram zdjecie do studium, a moze zapomnialem o co w tym tak naprawde chodzi... Nie wiem jak samopoczucie moze miec wplyw na moje wypociny, ale ostatnio mam niemale problemy ze zdrowiem. Nie zebym sie usprawiedliwial, dzieki za mocne slowo, moze otrzezwieje i otrzasne sie z tego "kolorowego piasku". :D
purin Napisano 10 Grudzień 2015 Napisano 10 Grudzień 2015 Zdjecie do studium najlepiej dobierac w zaleznosci od tego, co chcesz osiagnac. Imo hierarchia jest taka: - dla studiowania natury najlepiej (w kolejnosci): na zywo (ustawic martwa, widok z okna etc.), wlasne zdjecia, niewyfotoszopowane zdjecia innych - dla studiowania efektow i podkrecania klimatu/narracji: klatki filmowe z najmniejsza iloscia cg (czyli tam gdzie masz zywych aktorow i prawdziwe swiatlo) - jesli chcesz przestudiowac jakas konwencje, bo musisz w niej zrobic prace np. hdr hopy albo wyfotoszopowane elfki to wtedy spoko, mozna robic studium takiej fotki z pelna swiadomoscia, ze to konwencja Branie podkreconej nasyceniowo, kolorystycznie i pod kazdym innym wzgledem fotki, by studiowac nature jest fatalnym pomyslem :P Wez poprawke na to, ze fotografowie czesto celowo wyplaszczaja fotke podkrecajac ja na maksa i to sie broni, bo to jest fotografia - cos co bardzo dobrze oddaje realizm tak, ze nasz mozg czyta przestrzen nawet po wyplaszczeniu. Jesli chcialbys osiagnac podobny efekt pedzlem musialbys przytulic fotorealizm a i tak nie byloby to to samo. Wiec lepiej jednak pamietac o nasyceniu i temperaturze i im bardziej syntetycznie malujesz, tym wieksze znaczenie maja te rzeczy. No ale jak ci piaskowe obrazki pomagaja w chorobie to tez dobrze :)
zlyczlowiek Napisano 13 Grudzień 2015 Autor Napisano 13 Grudzień 2015 Dzieki purin! Niestety to nie jest choroba z tych krotkotrwalych, wiec chyba piaskowych produkcji nie bedzie konca... :) A w przerwie od piaskowcow eksperyment z Padme!
cho.co Napisano 14 Grudzień 2015 Napisano 14 Grudzień 2015 Świetnie namalowane. Ma za małą twarz w stosunku do głowy, przez co wygląda jakby miała wodogłowie, ale oj tam ;)
Rozpu Napisano 17 Grudzień 2015 Napisano 17 Grudzień 2015 wygląda troche jakbys przy wytyczaniu proporcji pomylił linie oczu z linią brwi ;c
JonJoan Napisano 13 Luty 2016 Napisano 13 Luty 2016 (edytowane) Powróciłeś w wielkim stylu. Pami jest bardzo elegancko namalowana. O wiele lepiej wypadła niż Amidala. Mam taką prośbę. Jeśli mogę. Nie masz może większej ilości studiów anatomi człowieka? Takich jak studium nosa, uszu, ust itd. z pierwszego posta? A jakbyś miał to czy nie dałbyś rady zamieścić dodatkowych. Bardzo inspirujące one były. :). Edytowane 13 Luty 2016 przez JonJoan
zlyczlowiek Napisano 13 Luty 2016 Autor Napisano 13 Luty 2016 Powróciłeś w wielkim stylu. Pami jest bardzo elegancko namalowana. O wiele lepiej wypadła niż Amidala. Mam taką prośbę. Jeśli mogę. Nie masz może większej ilości studiów anatomi człowieka? Takich jak studium nosa, uszu, ust itd. z pierwszego posta? A jakbyś miał to czy nie dałbyś rady zamieścić dodatkowych. Bardzo inspirujące one były. :). Czesc! Anatomii czlowieka mam sporo, jednakze takich studiow pojedynczych czesci ciala, raczej niewiele. Z kolei dla mnie inspiracja do podjecia takich studiow w tamtym czasie byly filmy Proko, na youtube, gdzie analizuje indywidualnie usta, uszy itp!
Lucyfer Napisano 13 Luty 2016 Napisano 13 Luty 2016 świetny portret, bardzo spodobało mi się ubranie :)
JonJoan Napisano 13 Luty 2016 Napisano 13 Luty 2016 Obejrzałem wstępniaka "dowciapnego" Proko i nawet się zaśmiałem w trakcie sceny z "opadającymi" mięśniami. He, he, :[. Ok. Tak na poważnie- wielkie dzieki za namiary na kanał. Na pewno się przyda. Szkoda że jest podzielone na dwie części- darmocha i premium. Prawdziwa zabawa podejrzewam że zacznie się dopiero przy wykupie płatnego kanału. No ale cóż... Za darmochę to pewnie nie znajdzie się takiego w pełni profesjonalnego, kompleksowego tutorialu. Na pewno mimo wszystko warto przerobić tą darmową część. Mnie też to może zainspiruje?
purin Napisano 15 Luty 2016 Napisano 15 Luty 2016 Masz tendencje do naduzywania bardzo ostrych krawedzi przez co twoja praca sie wyplaszcza.
zlyczlowiek Napisano 4 Marzec 2016 Autor Napisano 4 Marzec 2016 Zabawne studia sobie robie gwaszem i akwarela. I dlugopisem! I sangwina! I z kompozycji. I plakat z tematyki Star Wars, o ktory prosila mnie mama, pomyslalem, ze spoko! Tylko pozniej jeszcze dodala, ze chodzi o tego zlotego robocika... :)
Lucyfer Napisano 4 Marzec 2016 Napisano 4 Marzec 2016 Jakoś nieszczególnie przypadł mi do gustu, według mnie coś nie gra z materiałem złotego
DPFantasy Napisano 5 Marzec 2016 Napisano 5 Marzec 2016 Naprawdę dobry jesteś :) Star Warsy bardzo fajne mogłeś się nie przyznawać że dla mamy i na bitwe dorzucić :D
Mariusz Panek Napisano 11 Marzec 2016 Napisano 11 Marzec 2016 No widać, że ogarniasz. Wiele ciekawych rzeczy w teczce :) Cóż powiedzieć... wrzucaj więcej!
zlyczlowiek Napisano 15 Maj 2016 Autor Napisano 15 Maj 2016 Dzieki za powyzsze komentarze! :) Kilka wybranych rzeczy dajacych poglad co sobie tam dlubie ostatnimi czasy... Wciaz nieprzerwanie kontynuuje tradycje rysowania w kawiarnii co niedziele, trzy z wielu portrecikow. Takze tradycja uczestniczenia w aktach wciaz zywa, robione na 50x70, w czasie 2-2,5h. Studia mistrzow w szkicowniku I na kompie! I zdjec przypadkowych I na koniec cos od siebie, szkic oraz malunek!
JonJoan Napisano 15 Maj 2016 Napisano 15 Maj 2016 (edytowane) Mi najbardziej afrykanka się podoba. Ogólnie wszystkie prace na odbycie. :). Znaczy się super dobre. Patrzeć na twój progress to jak podziwiać rozwijające się z roku na rok dziecko. W pytę i front! Edytowane 15 Maj 2016 przez JonJoan
Kazikowy Napisano 15 Maj 2016 Napisano 15 Maj 2016 Ale mega pracę :D szczególnie podoba mi się ta różnorodność kolorów ma ostatniej ilustracji z kupcem, one nadają ten świetny malarski klimat pracy. Szkoda tylko, że wielbłąd nie jest bardziej bokiem żeby można popodziwiać ten cały koncept jego ładunku. Co do tych tradycyjnych mediów, jestem ciekaw tych portretów, to są losowi ludzie, znajomi? Strasznie fajny pomysł na spędzanie niedziel :D
zlyczlowiek Napisano 15 Maj 2016 Autor Napisano 15 Maj 2016 To takie wydarzenie cotygodniowe organizowane przez pewna kawiarnie w Krakowie, czasem pozuja (zazwyczaj po 30-40min) nam losowi ludzie, czasem znajomi, roznie!
Lucyfer Napisano 16 Maj 2016 Napisano 16 Maj 2016 Wielbłąd za mały albo pani za wielka, ale całkiem fajnie :P
DAGOO Napisano 17 Maj 2016 Napisano 17 Maj 2016 @zlyczlowiek, gdzie w Kraku odbywa się to rysowanko? Dasz namiary? chętnie wpadnę :)
Rekomendowane odpowiedzi