Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zaczalem to duzo czasu temu i jakos ciezko mi sie zabrac by to skonczyc, wrzucam wiec, moze jakos mnie to zmoblilizuje bo nie lubie pokazywac i zostawiac niedokonczonych rzeczy :)

Anyway, narazie dluzszy szkic.

• Odpowiedzi 80
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no skonczyc sie postaram, znalazlo sie 1 wieczór niepracowity to i siadłem, a przyda sie jakaś druga pracka tego typu, zreszta, miłe to malowanie ;)

Anyway, post your critique.

peter co do kadru, ciezko ocenic, moze jak roziwniesz temat i wytlumaczysz dlaczego jest dziwny.

Napisano

planowalem na 1 plan dac jakiegos wedrowca czy cus raczej nie widzianego od samych stop, dlaetgo szkic i kadr taki a nie inny, pracka jest odgrzebana sprzed paru miesiecy i dobrze, bo musze przemyslec czy tego wedrowca wcisnac czy zrobic z tego zwykly landszaft.

no ale tak czy inaczej dzieki,

Napisano

Niezła robota :D Co do urwanego dołu, widzę skalny mostek, prosi się aż by lekko dodać troszkę u dołu (coś ok 1 cm - patrząc wg tego co widzę ) i pod tym skalnym mostkiem puścić jakiś strumyczek, powinno to naprawić "urwany dół'. Świerk po lewej, jakoś widziałbym go oświetlonego bardziej soczyście, niech terfi w pełne słońce przebijającesię przez chmury. Powodzenia :D

Napisano

mi sie w dole to niepodoba ze tak pod dziwnym kontem jest, znaycz to na dole na srodku tak jakby cos z perspektywą, troche takie przekręcone. ale reszta ful wypas piekne.. kolorystyki cieniowanie i takdlaje nie zmieniaj napewno, te drzewa ciekawe są :)

Napisano

Znalazlo sie troche czasu zeby znowu przysiasc do tej pracki. ciut dodalem dna, nie wiem zastanawiam sie jeszcze co z nim konkretnie zrobic i czy jeszcze nie poszerzyc.

Anyway jakis drobny progres.

mountains3.jpg

Napisano

no zupełnie inaczej już sie to odbiera, ładną głębie te detale dały. troche mi nie pasuje lewy górny róg, ta żółta poświata? ale szczerze mówiąc, kadr cały czas przeszkadza.

Napisano

Nie znam się zbytnio na 2d,ale szacuneczek dla ludzi którzy potrafią zrobic takie cuda!!

Jak dla mnie to ten obraz powyżej mógłby być finalnym:P

Napisano

no i mamy nowy frontpage stuff :)

tylko poprawe te drzewka po lewej i może być final :) aczkolwiek z chęcią zobaqczyłbym jeszcze bardziej zdetalizowaną wersję ;]

Napisano

.. pewnie to samo co ja :)

niektórym ludziom musiałem tłumaczyć, że to nie zdjęcie, dla przeciętnego człowieka wydaje się to lekko przerobionym zdjęciem :D

Napisano

mój szef stweirdził że pracka Tigera to podrysowanka w PSie a pracka Bigleba (też góry) to po prostu zdjęcie!

Tiger jesteś moim Bogiem!!! Kiedy otworzysz własną szkołę rysunku?? (albo juz otworzyłeś :D )

Napisano

obrazek nie jest jeszscze skonczony :) przede wsyztskim chmury sa troszke wybrakowane tu i tam, no i dolna srodkowa czesc prawodpodobnie pojdzie jeszcze do poprawki , no ale zobaczymy na ile pozwola czas i chęci.

obrazek ma 4000px szerokosci wiec duzo ramu i procesora zjada, ale jakos daje rade.

edit:

update:

mountains7.jpg

powpoli myśle zeby dalej już tego nie dłubac, nie wiem, może jakieś naprawde drobne korekty sie zrobi.

Napisano

gory sa sliczne:) ale jesli chodzi o ten update to klikajac i porownujac z poprzednim zmienila sie tylko roslinnosc i to moim zdaniem na gorsze :/ pozdrawiam

Napisano

i chyba jeden z ostatnich drobnych updateów

mountains8.jpg

nie widze juz sensu pixel po pixelku jechac i popdawiac wiec chyba to zakoncze. Szkoda na to czasu, szczegolnie ze gorzka prawda taka ze wiekszosc matte paintow to teraz sprawny fotomontaz.Efekt ten sam, czas znacznie krótszy.

Troszke podkrecilem saturacje tu i tu podziubałem.

No i dziekuje za komentarze, niektore z nich pomogły.

Napisano

No teraz przynajmniej wszystko widac i mozna porownac ze zdjeciem. Ogolnie dobry matte Ci wyszedl. Troszke mi nie pasuja te fragmenty skal w dolnej czesci - mogles je bardziej zielenia zakryc.